Çözüldü✓ Modemde kopma sorunları

Y4vuz1

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba aşağıda resimdeki hat değerlerine baktığımda olaydan çok anlamadığım için size sormak istedim. Modemim omni dsl snr değerini otoda bıraktığım zaman 1 veya 2 gün içinde bazı zamanlarda kopmalar ve oyunlarda paket kaybı ile ping sorunları yaşıyorum. Snr ı 15 ayarladığımda ise hızım yaklaşık 8MB düşmesine karşın kopma sorunu yaşamadım. Benim sormak istediğim bu işten anlayan arkadaşlar için sizce hat değerlerine göre snr kaç olursa beni kurtarır kopma veya bağlantı sorunu en aza iner? Ya da bunun bir yorumu yok sadece deneyerek mi bulabilirim? Bu arada son olarak internet sağlayıcım Türk Telekom iken snr değerini manuel olarak 5 ayarladığımda kopma yaşamıyordum ama şu an millenicom kullanıyorum o değerlere ayarladığımda internetim kopuyor ve çok dengesiz çalışıyor. (İnternet paketim 35'e kadar normalde ama en fazla 32 görebiliyorum.)

1764879347539.webp

Arkadaşlar merhaba aşağıda resimdeki hat değerlerine baktığımda olaydan çok anlamadığım için size sormak istedim. Modemim omni dsl snr değerini otoda bıraktığım zaman 1 veya 2 gün içinde bazı zamanlarda kopmalar ve oyunlarda paket kaybı ile ping sorunları yaşıyorum. Snr ı 15 ayarladığımda ise hızım yaklaşık 8MB düşmesine karşın kopma sorunu yaşamadım. Benim sormak istediğim bu işten anlayan arkadaşlar için sizce hat değerlerine göre snr kaç olursa beni kurtarır kopma veya bağlantı sorunu en aza iner? Ya da bunun bir yorumu yok sadece deneyerek mi bulabilirim? Bu arada son olarak internet sağlayıcım Türk Telekom iken snr değerini manuel olarak 5 ayarladığımda kopma yaşamıyordum ama şu an millenicom kullanıyorum o değerlere ayarladığımda internetim kopuyor ve çok dengesiz çalışıyor. (İnternet paketim 35'e kadar normalde ama en fazla 32 görebiliyorum.)

Alıntıyı görüntüle
SNR gürültü değeri. Bulunduğun yerdeki altyapıdaki trafiği temsil eder. SNR ne kadar düşük olursa hızın artıyor gibi gözüksede hattın zayıflar ve sürekli kopmalar yaşarsın. SNR 10 db üstünde tutmanı tavsiye ederim daha stabil internet için.
SNR yi düşük kullananlar daha çok Dolaba yakın kişiler.
Yani bağlı olduğun dolaba (Tip- 7)ne kadar yakın isen o kadar hızlı internet alırsın.
Ama uzaksan hem hızın düşer hem de SNR yi düşürürsen stabilitiye kaybedersin

Cevabınız için teşekkür ederim. 13 SNR değerinde tutsam stabil bir bağlantı için yeterli olur mu sizce?

10-15 sizin icin hiz mi stabilite mi onemli ona gore karar verirsiniz ben her zaman surekliligi ve stabiliteyi secerim eger cevrimici oyun oynuyorsaniz 15 yapin kafaniz rahat olsun

Cevabınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,951
Üyeler
186,271
Son üye
balcis
Geri