Neler Yeni

Çözüldü✓ Monitör 2k olmasına rağmen 2k destekli videolar 1080p

Hayconi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yaman Işıklı
Herkese merhaba, Asus ROG Swift PG27AQDM monitörünü kullanıyorum. Monitörüm 1440p olmasına rağmen videolar 1080p ile sınırlı. Bazı videolar 2k desteklemiyor ondan öyle olabilir gibi bir durum söz konusu değil çünkü geçen bir yayıncı youtube videosunu izlerken 4k'da izliyordu öyle fark ettim. Bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleme:

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Rüveyda Akın
Dostum sen monitörün 2k diye tüm videoları 2k izleyebileceğini mi sanıyorsun yoksa ben mi olayı yanlış anladım

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Burhan Bey
Bu durumun senin monitörünle bir alakası olamaz, izlediğin içeriğin video kalitesiyle ilgili. Mesela hangi videoyu izlerken bu durumu yaşıyorsun? Link atar mısın?

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Qwerty1029384756
Genelde biçok kişi 1080p video çekiyor. 4K-8K bir video bakın yine 1080p gösterirse bir sıkıntı vardır.

Hayconi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yaman Işıklı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar yani nasıl oldu da 3 kişi aynı şeyi yazdı dediğimi anlamadı anlamadım. Diyorum ki bu zamana kadar hiç dikkat etmemiştim. Yayıncının biri bir youtube videosunu 4k'da izliyordu sonra yayıncının yayınını kapattım ve kendim aynı videoyu youtubedan izlemek istedim. Kalite ayarlarında 1440p yoktu en yüksek 1080p idi. Videonun 1080p'den daha kaliteli çözünürlük destekleyip desteklemediğini kontrol ettiğimi belirttim zaten...
Genelde biçok kişi 1080p video çekiyor. 4K-8K bir video bakın yine 1080p gösterirse bir sıkıntı vardır.
Bu durumun senin monitörünle bir alakası olamaz, izlediğin içeriğin video kalitesiyle ilgili. Mesela hangi videoyu izlerken bu durumu yaşıyorsun? Link atar mısın?
Dostum sen monitörün 2k diye tüm videoları 2k izleyebileceğini mi sanıyorsun yoksa ben mi olayı yanlış anladım

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Rüveyda Akın
Arkadaşlar yani nasıl oldu da 3 kişi aynı şeyi yazdı dediğimi anlamadı anlamadım. Diyorum ki bu zamana kadar hiç dikkat etmemiştim. Yayıncının biri bir youtube videosunu 4k'da izliyordu sonra yayıncının yayınını kapattım ve kendim aynı videoyu youtubedan izlemek istedim. Kalite ayarlarında 1440p yoktu en yüksek 1080p idi. Videonun 1080p'den daha kaliteli çözünürlük destekleyip desteklemediğini kontrol ettiğimi belirttim zaten...
YouTube Premium ile alakalı olabilir. Farklı bir fikrim yok maalesef.

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Burhan Bey
Hayconi, üçümüzde bu şekilde anladıysak belki de sen tam olarak anlatamamışsındır durumu, bu pencereden de bakarsan daha sağlıklı olur. Ayrıca youtube'a 8K video yaz ve birini aç, ayarlardan 8K olup olmadığını da kontrol et. Bak bakalım izleniyor mu izlenmiyor mu?
İzlediğin yayıncı farklı bir kaynaktan açmış olabilir videoyu, hangi video olduğunu söyleseydin daha çabuk çözerdik konuyu. Mesela oyun duyurularıyla ilgili (PlayStation Showcase veya Xbox Showcase gibi) videolarsa onlarda yayını veren yere göre videonun kalitesi değişiyor.
Diğer türlü youtubedaki videoların, izleyicilerin sistemine göre kısıtlanması gibi bir şey ben duymadım ve görmedim, ihtimal de vermem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,866
Üyeler
160,615
Son üye
beyazkasafanı
Top Bottom