Arkadaşlar yani nasıl oldu da 3 kişi aynı şeyi yazdı dediğimi anlamadı anlamadım. Diyorum ki bu zamana kadar hiç dikkat etmemiştim. Yayıncının biri bir youtube videosunu 4k'da izliyordu sonra yayıncının yayınını kapattım ve kendim aynı videoyu youtubedan izlemek istedim. Kalite ayarlarında 1440p yoktu en yüksek 1080p idi. Videonun 1080p'den daha kaliteli çözünürlük destekleyip desteklemediğini kontrol ettiğimi belirttim zaten...
Hayconi, üçümüzde bu şekilde anladıysak belki de sen tam olarak anlatamamışsındır durumu, bu pencereden de bakarsan daha sağlıklı olur. Ayrıca youtube'a 8K video yaz ve birini aç, ayarlardan 8K olup olmadığını da kontrol et. Bak bakalım izleniyor mu izlenmiyor mu?
İzlediğin yayıncı farklı bir kaynaktan açmış olabilir videoyu, hangi video olduğunu söyleseydin daha çabuk çözerdik konuyu. Mesela oyun duyurularıyla ilgili (PlayStation Showcase veya Xbox Showcase gibi) videolarsa onlarda yayını veren yere göre videonun kalitesi değişiyor.
Diğer türlü youtubedaki videoların, izleyicilerin sistemine göre kısıtlanması gibi bir şey ben duymadım ve görmedim, ihtimal de vermem.