Neler Yeni

Rehber Monitör alırken nelere dikkat edilmeli (1, yüzeysel)

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Güzel olmuş eline sağlık

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
İps in türevleri de var ve LED (mini LED ,oled türevleri olan) çok pahalı ve profesyonelleri etkileyen şeye deginmemissin.

Ve özellikle (bu sadece üst seviye profesyonel olan küçük bir kitleyi ilgilendirmiyor medya , edit photoshop vb. ile işi olan insanlar için de önemli) Adobe RGB ve srgb renk skalasının ne kadarını kapladığı ve bu iki skala arasındaki farklardan bahsetmemişsin.

(Skala derken ne dediğimi umarım anlamışsınızdır internette basit bir araştırma yapabilirsiniz ve Adobe RGB ve srgb den başka renk skalasından (skala kelimesi sanırım doğru değil doğru kelimeyi bulamadım) başkaları da var ama bu ikisi çoğu şeyi belirtmek için yeterli.

Ek kısmına bir görsel ekledim monitörlerde bu üçgenlerin % kaçını kapsadığı önemli mesela Adobe RGB renklerinin %97 di gibi belirtilebilir prophotoyu çok takmayın extreme bir şey onun dışında çok kullanılmayan ve bilgisini çok bulamayacağınız bir kaç tane daha üçgen (hepsi üçgen değil farklı geometrik şekiller de dahil) var. Ama bilmeniz yeterli ki bunların arasında başka üçgen yok ve diğer şekiller srgbden daha az kapsıyor ve eski teknolojileri belirtilirken kullanılabilir.

Başlık bence oyuncu monitörü nasıl seçilir olmalıydı
Adobe rgb ve srgb den bahsetmeyi unuttum ama gerçekten bu rehberi hazırlarken yoruldum birde mobilim ya kolay da değil. D

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
İps in türevleri de var ve LED (mini LED ,oled türevleri olan) çok pahalı ve profesyonelleri etkileyen şeye deginmemissin.

Ve özellikle (bu sadece üst seviye profesyonel olan küçük bir kitleyi ilgilendirmiyor medya , edit photoshop vb. ile işi olan insanlar için de önemli) Adobe RGB ve srgb renk skalasının ne kadarını kapladığı ve bu iki skala arasındaki farklardan bahsetmemişsin.

(Skala derken ne dediğimi umarım anlamışsınızdır internette basit bir araştırma yapabilirsiniz ve Adobe RGB ve srgb den başka renk skalasından (skala kelimesi sanırım doğru değil doğru kelimeyi bulamadım) başkaları da var ama bu ikisi çoğu şeyi belirtmek için yeterli.

Ek kısmına bir görsel ekledim monitörlerde bu üçgenlerin % kaçını kapsadığı önemli mesela Adobe RGB renklerinin %97 di gibi belirtilebilir prophotoyu çok takmayın extreme bir şey onun dışında çok kullanılmayan ve bilgisini çok bulamayacağınız bir kaç tane daha üçgen (hepsi üçgen değil farklı geometrik şekiller de dahil) var. Ama bilmeniz yeterli ki bunların arasında başka üçgen yok ve diğer şekiller srgbden daha az kapsıyor ve eski teknolojileri belirtilirken kullanılabilir.

Başlık bence oyuncu monitörü nasıl seçilir olmalıydı
Ek nedense eklenmedi şu mesaja ekliyorum

Bu arada CMYK soğuk renklerde srgbden daha çok renk kapsıyor sanırım.

Ekler

• images (4).jpeg
    images (4).jpeg
    28.1 KB · Hit: 52
  • images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    21.9 KB · Hit: 55

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Ek nedense eklenmedi şu mesaja ekliyorum

Bu arada CMYK soğuk renklerde srgbden daha çok renk kapsıyor sanırım.
Bende aoc c27g2ze var araştırırmısın benim için çok yoruldum da .d sistemi dizmeye moniden başlamıştım ve efsane cumada bunu aldım 2520tl ye

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek

Ekler

• images (5).jpeg
    images (5).jpeg
    22.4 KB · Hit: 45

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Cengiz Han
Monitörler hakkında temel bilgi olmuş. Çoğunluk biliyordur bunu. Yine de eline sağlık.

Yani keşke hangi monitörlerde ölü pixel az, hangisinde gerçekten 1ms veren monitördür diye bir liste yapsaydın keşke. Herkese lazım olan rehber bu aslında. Adam 2000 TL ye monitör alacak kafası karışıyor.

Her bütçe aralağına göre film-oyun monitörleri adlı rehbere ihtiyacımız var

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Monitörler hakkında temel bilgi olmuş. Çoğunluk biliyordur bunu. Yine de eline sağlık.

Yani keşke hangi monitörlerde ölü pixel az, hangisinde gerçekten 1ms veren monitördür diye bir liste yapsaydın keşke. Herkese lazım olan rehber bu aslında. Adam 2000 TL ye monitör alacak kafası karışıyor.

Yapacağım 1300tl den 3k ya kadar

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx

Gerçek olup olmadığına mprt ve gtg değerine bakarak anlayabilirsiniz

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Yazım kuralları ve noktalam işaretlerine dikkat ederseniz biraz daha iyi olur hocam.
Onun dışında güzel rehber.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Yazım kuralları ve noktalam işaretlerine dikkat ederseniz biraz daha iyi olur hocam.
Onun dışında güzel rehber.
Dikkate alacağım , ikinci rehber geldi monitörle alakalı.

Top Bottom