Neler Yeni

Monitör Alırken Vatan mı Amazon mu tercih edilmeli?

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
oguz
Asus Rog Strix XG259QNS model monitör alacağım. Evimin yakınındaki Vatan mağazasında stok mevcut, gidip test edip öyle almak istiyorum. Ancak internette gördüğüm kadarıyla şubeden şubeye göre tavırları değişiyormuş. Satın almadan açıp deneyen de var satın almadan denettirmeyen de. Ayrıca yakın zamanda bir problem çıktığında da yüz yüze alındığı için yetkili servise yönlendiriyorlarmış.

Diğer yandan Amazon'un kendi sattığı alternatif var. Burda paneli görmeden alınca ölü piksel çıksa yeri gönder vs vs gibi uğraşlar olacak ya da kargo sürecinde bir problem olacak mı hep soru işareti oluyor kafamda.

Siz hangi alternatifi seçerdiniz, neden?

Son düzenleme:

SynaX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Caner Sürdem
Amazonun güvenilirliği tartışılmaz, fakat ben elden almayı tercih ederim. Vatanda satın aldıktan sonra test yapsan bile sorun olmaz.
Orada açılıp karşılarında test yapacağın için olası bir ölü piksel durumunda direkt yardım alabiliyorsun diye biliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Demirdere
Selamlar,
Vatan da teşhir varsa git gör dene ama kesinlikle alma. Çünkü mağazadan aldığında iade ve değişim zor oluyor hatta olmuyor.
Amazonda ise zaten koşulsuz iade var. Kargoda da herhangi sorun olmaz. En azından ben İstanbul’da hiç sorun yaşamadım. Ne iade konusunda ne alım konusunda. Bu nedenle amazonu tavsiye ederim.

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
oguz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Orada açılıp karşılarında test yapacağın için olası bir ölü piksel durumunda direkt yardım alabiliyorsun diye biliyorum.
Bu kısımda sorun yaşayan olmuş o yüzden hevesim kaçtı açıkcası. Ölü piksel sorunu içinde internetten alıp şansa bırakmak istemiyorum hiç. Arada kaldım baya.

SynaX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Caner Sürdem
Bu kısımda sorun yaşayan olmuş o yüzden hevesim kaçtı açıkcası. Ölü piksel sorunu içinde internetten alıp şansa bırakmak istemiyorum hiç. Arada kaldım baya.
Muhtemelen çalışan veya şube ile alakalıdır. Evinin yakınlarındaysa gidip konuşmanı tavsiye ederim. Öncesinde konuşursan belki ılımlı yaklaşabilirler, sonuçta satıştan prim alacaklar ve ay sonu. Eğer herhangi bir sorunda değişim yapılır gibi bir cevap alırsan, oradan satın almayı düşünürsün. Gidip konuşmadan bilemezsin sonuçta

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Berkay Kahraman
Ben amazondan almistim. Philips 2K monitor. Problemsiz geldi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kaan Sarıkoca
daha önce Amazon'dan 3 kere monitör satın aldım. 2 tanesi ölü piksel çıktı ve ürünü daha iade kargoya vermeden yenisini kargoya vermişlerdi. Amazon bu konuda çok yardımcı oluyor. fiyat avantajı da varsa ben Amazon'dan almanı tavsiye ederim.

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
oguz

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
oguz
Amazon satıcılı şekilde almaya karar verdim, malın arkasında duran kocaman bir firmadan almanın güveniyle vericem siparişi.

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
oguz
Güncelleme; dün sabah amazondan sipariş geçmiştim. Bugün teslim aldım. Ölü pixel yok, azıcık ghosting var ki default ayarlarda IPS panelde baktım olacak o kadar. Memnunum.

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Asus Rog Strix XG259QNS model monitör alacağım. Evimin yakınındaki Vatan mağazasında stok mevcut, gidip test edip öyle almak istiyorum. Ancak internette gördüğüm kadarıyla şubeden şubeye göre tavırları değişiyormuş. Satın almadan açıp deneyen de var satın almadan denettirmeyen de. Ayrıca yakın zamanda bir problem çıktığında da yüz yüze alındığı için yetkili servise yönlendiriyorlarmış.

Diğer yandan Amazon'un kendi sattığı alternatif var. Burda paneli görmeden alınca ölü piksel çıksa yeri gönder vs vs gibi uğraşlar olacak ya da kargo sürecinde bir problem olacak mı hep soru işareti oluyor kafamda.

Siz hangi alternatifi seçerdiniz, neden?
Eğer test edip alabileceksen Vatan. Ama denettirmiyorlarsa Amazonu tercih et. Ölü piksel de vs. servis raporu istemiyor.

OrkunJJ

80+ Silver
Güncelleme; dün sabah amazondan sipariş geçmiştim. Bugün teslim aldım. Ölü pixel yok, azıcık ghosting var ki default ayarlarda IPS panelde baktım olacak o kadar. Memnunum.
Hayırlı olsun doğru karar vermişsin. 30 Gün iade hakkı, 30. gün iade ederken neden iade ediyorsun 30 gün olmuş edemezsin muhabbeti yapmadan tık diye alıp paranı iade eden Amazon u tercih etmene sevindim.
Ghosting normalde IPS panellerde olmaması gerek. Monitörün arayüz ayarlarında gecikme vs. ile alakalı ayarları kurcalar mısın belki birkaç ayar sonrası düzelir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,405
Üyeler
168,936
Son üye
unknxwnrootx
Top Bottom