Monitör Altında Oluşan Çizgiler Gidip Geliyor

Reaksiyon skoru
2
Herkese Merhaba ,

ViewSonic VX2779-HD-PRO 27 modele sahip bir monitöre sahibim. Monitörümün bir süredir alt tarfında çizgiler gel git şeklinde oluşmaya başladı. Daha öncesinde yenileme hızını arttığımda çözülse de şuan bu çözüm çalışmamaktadır. Yenileme hızı düştükçe çizgilerin ekranda kalma süresi artmaktadır. Kabloyu bilgisayar kasam yerine macbook a taktığımda bu sorun oluşmamaktadır. Kasa üzerinde çıkışı işlemciden yada ekran kartından alsam dahi bir değişiklik olmamaktadır o yüzden yazılımsal bir şey olduğunu düşünüyorum. Tüm driverlar güncel ve resizable bar açık / kapalı şekilde denedim. Ne tavsiye edersiniz ?

Sistemim:
Ekran Kartı ARC A750

İşlemci
AMD Ryzen 5 5600G 3.90GHz 6 Çekirdek 19MB Önbellek Soket AM4 İşlemci (50275)
Anakart
MSI B550M PRO-VDH WIFI AMD B550 Soket AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart (46777)
Bellek
1 x Apacer Panther Black-Gold 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram (AH4U16G32C28Y7GAA-2) (54524)
SSD
1 x James Donkey JD1024 Master 1TB 3D Nand 2050MB/1500MB/sn NVMe M.2 PCI-E SSD Disk - 3 Yıl Birebir Değişim Garantisi (62430)

Garantisi varsa gönder.

• Beğen
Reaksiyonlar: xACa
sürücü yüklü olmadan denedin mi

başka bilgisayarda böyle bir sorun yaşadın mı istersen televizyon cihazını falan tak dene sorun olmazsa pcde sıkıntı vardır
Macbook üzerinden denediğimde sorun olmadı bu yüzden kablo ve monitör kaynaklı olması ihtimalini eledim. Kasada bir sorun var lakin hem ekran kartı hem anakart üzerinden farklı çıkışlar denediğimde sorun devam ediyor. Sorun yazılımsal diyeceğim lakin BİOS ekranında bile sorun devam ediyor. Cevabınız için çok teşekkür ederim

bu problemin kaynağı monitör paneli. Viewsonic VX2458-c-mhd model monitöre sahibim. bir süredir ikinci monitör olarak kullandığım için çok önemsemediğim bir problemdi. ilk açışta çizgiler mevcut 5 dakika içinde çizgiler kayboluyor.

Macbook üzerinden denediğimde sorun olmadı bu yüzden kablo ve monitör kaynaklı olması ihtimalini eledim. Kasada bir sorun var lakin hem ekran kartı hem anakart üzerinden farklı çıkışlar denediğimde sorun devam ediyor. Sorun yazılımsal diyeceğim lakin BİOS ekranında bile sorun devam ediyor. Cevabınız için çok teşekkür ederim
bir de pcden ekran kartını söküp anakarttan görüntü almayı deneyin

Geri