Neler Yeni

Çözüldü✓ Monitör arasında fark öneri

Literary

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Atasever
Ben de şöyle bir monitör listesi yapmıştım, kime sorsak mutlaka birisinde bi' kusur buluyor.
En sonunda ben de ya DEll ya da Philips'ten birisini alıcam.

Monitör;

- Dell Alienware AW2724DM 27"
- Philips Evnia 27M2N5500/00 27"
- Asus ROG Strix XG27ACS 27"
- MSI G274QPF E2 27"
- MSI MAG 275QF 27"
- MSI G274QPX 27"
Philips Evnia 27M2N5500/00 modeli haricinde listem bire bir aynı. Ancak sonunda Dell Alienware AW2724DM 27" modelinde karar kıldım. Bu monitör, benim için tüm özellikleriyle fazlasıyla yeterli.
Tercihimi belirleyen en önemli etkenlerden biri HDMI 2.1 desteği oldu. Dizüstü bilgisayarımdan bağlantı sağlayacağım için DisplayPort kullanma imkanım yoktu ve HDMI 2.0 ile yüksek yenileme hızı desteği alamıyordum. Ancak HDMI 2.1 ile bu sorun ortadan kalkıyor.
Bu nedenle Dell Alienware AW2724DM benim için en uygun seçenek oldu.
Bu modellerin hiç biri üzmez bence hepsi gayet iyi başarılı puanları var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ürünü aldıktan sonra isterseniz bu konu altından isterseniz yeni konu açarak ürün hakkındaki görüşlerinizi detaylı bir şekilde paylaşırsanız benim gibi alacak olanlara yardımcı olmuş olursunuz. Hayırlı olsun haber bekliyor olacağım ürün hakkında..
Aldıktan sonra bu konuya fikirlerimi paylaşacağım.

Literary

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Atasever

Alienware AW2724DM Monitör Deneyimim

Monitörü Gaming Gen.tr üzerinden BETA PLUS TEKNOLOJİ satıcısından satın aldım. Paketleme oldukça özenliydi ve satıcıya dair olumsuz yorumlara rastlasam da, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Monitörde ölü piksel veya herhangi bir kusur yoktu. Ghosting problemi yaşamadım; UFO testinde görüntü akıcılığı sorunsuzdu.

Özel sürücüleri yükledikten sonra monitörün performansı daha da iyileşti. İlk başta 32 inç boyutunda bir model almayı düşünüyordum, ancak 27 inç tercih ettiğim için memnunum. Çünkü 27 inç bile fazlasıyla büyük geldi.

Oyun Performansı

Monitörü CS:GO, Forza ve Red Dead Redemption gibi oyunlarda test etme fırsatım oldu. Renk canlılığı gerçekten çok iyi ve oyun deneyimi oldukça tatmin edici.

Panel ve Görüntü Kalitesi

Işık sızması kesinlikle yok. Testlerde tamamen simsiyah bir panel sunuyor. Renk kalitesi ilk başta HDR kapalıyken bile etkileyiciydi. Ancak HDR600 açıldıktan ve özel ayarlar yapıldıktan sonra renkler çok daha canlı ve doyurucu hale geldi.

Eksiler ve Sonuç

Şu an için tek eksisi, arayüzünün Türkçe desteğinin olmaması. Ancak bu durum dışında 10 üzerinden 10 puan verebileceğim bir monitör. Alienware gerçekten bu işi hakkıyla yapıyor. Almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim!

Satriani

80+ Silver

Alienware AW2724DM Monitör Deneyimim

Monitörü Gaming Gen.tr üzerinden BETA PLUS TEKNOLOJİ satıcısından satın aldım. Paketleme oldukça özenliydi ve satıcıya dair olumsuz yorumlara rastlasam da, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Monitörde ölü piksel veya herhangi bir kusur yoktu. Ghosting problemi yaşamadım; UFO testinde görüntü akıcılığı sorunsuzdu.

Özel sürücüleri yükledikten sonra monitörün performansı daha da iyileşti. İlk başta 32 inç boyutunda bir model almayı düşünüyordum, ancak 27 inç tercih ettiğim için memnunum. Çünkü 27 inç bile fazlasıyla büyük geldi.

Oyun Performansı

Monitörü CS:GO, Forza ve Red Dead Redemption gibi oyunlarda test etme fırsatım oldu. Renk canlılığı gerçekten çok iyi ve oyun deneyimi oldukça tatmin edici.

Panel ve Görüntü Kalitesi

Işık sızması kesinlikle yok. Testlerde tamamen simsiyah bir panel sunuyor. Renk kalitesi ilk başta HDR kapalıyken bile etkileyiciydi. Ancak HDR600 açıldıktan ve özel ayarlar yapıldıktan sonra renkler çok daha canlı ve doyurucu hale geldi.

Eksiler ve Sonuç

Şu an için tek eksisi, arayüzünün Türkçe desteğinin olmaması. Ancak bu durum dışında 10 üzerinden 10 puan verebileceğim bir monitör. Alienware gerçekten bu işi hakkıyla yapıyor. Almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim!
Güzel bir geri dönüş oldu, benim gibi monitör konusunda kararsız kalanlara referans olabilir.
Bu özelliklere göre bütçesi uygun olanın almasında sakınca olmayan bir monitör olarak görüyorum. Arayüzünde TR dili olmaması da kişisel olarak beni hiç etkilemez, zaten her şeyi ingilizce kullanıyorum. :peped:
Yalnız fiyatı bi' tık artmış sanki, daha önce bakarken biraz daha ucuzdu diye hatırlıyorum.

Literary

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Murat Atasever
Güzel bir geri dönüş oldu, benim gibi monitör konusunda kararsız kalanlara referans olabilir.
Bu özelliklere göre bütçesi uygun olanın almasında sakınca olmayan bir monitör olarak görüyorum. Arayüzünde TR dili olmaması da kişisel olarak beni hiç etkilemez, zaten her şeyi ingilizce kullanıyorum. :peped:
Yalnız fiyatı bi' tık artmış sanki, daha önce bakarken biraz daha ucuzdu diye hatırlıyorum.
Zaten beni de etkilemedi sadece diğer markalar gibi olmasını beklerdim pek önemli bi olay değil ingilizce olması. Aynen fiyatı biraz artmış ben aldıktan sonra 13.400 e aldım biraz artmış ama değer diye düşünüyorum çok hoşuma gitti benim. Tavsiye kesinlikle ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,065,732
Üyeler
169,331
Son üye
klbm4158
Top Bottom