Neler Yeni

Monitör ekranına bakarak namaz kılmak günah mı?

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
Arkadaşlar selam bugün ilk defa namaz kılacağım ilk hangi abdesti almalıyım duşta akşam namazı, evet biraz geç ama ilk defa yapacağım, hevesliydim 1-2 aydır zaten ama hiçbir dua bilmediğimden ezberim olmadığından monitör ekranına bakarak kılsam, seccadeye öyle çöksem, günah mıdır yoksa yüce rabbimiz Allah'ım niyetimi kabul eder mi 1 ay böyle yapsam ezberlerim zaten.

Saçma sapan şeyler sormayın demeyin de arkadaşlar, benim inancım. Şimdiden yanıt için teşekkürler.

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Satürn
zaten 4 5 dua ezberlicen ne gerek var monitöre

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

frqn

80+
öyle namaz kılınmaz dostum, subhaneke, fatiha, ihlas, kevser, tahiyyat, salli ve barik,rabbena surelerini 2 günde ezberlersin. Onlarla namazını kılarsın, sonra ilerletirsin zaten

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
öyle namaz kılınmaz dostum, subhaneke, fatiha, ihlas, kevser, tahiyyat, salli ve barik,rabbena surelerini 2 günde ezberlersin. Onlarla namazını kılarsın, sonra ilerletirsin zaten
2 günde ezberlemem çok zor ondan dolayı tekrar yapmam lazım. Günah mıdır yani?

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
2 günde ezberlemem çok zor ondan dolayı tekrar yapmam lazım. Günah mıdır yani?
Kendimi bildiğim için böyle konuşuyorum hocam, ondan dolayı siz tabi ezberleyebilirsiniz ama ben siz değilim :D :D gene de teşekkürler.

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
namazda başka yöne bakmak bile mekruh iken monitörden okumayla namazın olacağını sanmıyorum. 2 gün bile sürmez aslında da
Dediğim gibi 2 gün de ezberleyemeyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba hocam. Burada sorduğunuz sorunun cevabı var. https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2930

Kolayca öğrenebilmek için 4 tane ezber yapmanız namazı kılmanız için yeterli olacaktır. Fatiha, kevser ve ihlas. Otururken de tahiyyat.
Kısacası günah yani değil mi. Valla hocam böyle yapacağım rabbim niyetimi biliyor böyle, böyle yaparkta ezberlerim tekrar ede ede. Sonrasın da bakmam. Böyle yapmaz isem kılamam, kendimi biliyorum niyetliyim çünkü.

hekrar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Said
Öncelikle hiç dua bilmiyorsanız namazda sadece Allahı zikredek kılmanızda bir sakınca yoktur. Daha sonra namaz surelerini ezberlediğinizde namazda okumaya başlarsınız. Namaz dualarını surelerini ezberleyene kadar sadece Allahı zikrederek namaz kılın. Allah namazınız daim etsin hocam

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
Herkese yanıtı için teşekkürler.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Tekin Ayber
Önce boy abdesti alacaksın eğer gerekli ise :)

Sonra namaz için belli başlı kısa sure ve dualardan ezber yap ki kolaylıkla namaza durabilesin, ilaveten namaz içerisinde duaları içinden türkçe de yapabilirsin, ekrana bakıp, sure ve duaları illa zorluk çekerek ezberlemek zorunda değilsin. En asgari olanları, en basit olanları ilk önce ezberle sonra anlamlarına çalış, yani namazda ne dediğinin farkında ol. Dua kısmı istediğin dilde olur, adı üzerinde dua, istediğin duaları okuyabilirsin ama namaz sure ve dualarını özgün haliyle yap.

Eğer boy abdestin var ama namaz abdestin yoksa namaz abdesti al. sonra vakti gelince namaza durabilirsin. Namazı yeni yeni öğrendiğinden hata yapabilirsin ama bu seni üzmesin, yavaş yavaş her şey yoluna girer ve sen niyetten kazanırsın en azından :)

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
Önce boy abdesti alacaksın eğer gerekli ise :)

Sonra namaz için belli başlı kısa sure ve dualardan ezber yap ki kolaylıkla namaza durabilesin, ilaveten namaz içerisinde duaları içinden türkçe de yapabilirsin, ekrana bakıp, sure ve duaları illa zorluk çekerek ezberlemek zorunda değilsin. En asgari olanları, en basit olanları ilk önce ezberle sonra anlamlarına çalış, yani namazda ne dediğinin farkında ol. Dua kısmı istediğin dilde olur, adı üzerinde dua, istediğin duaları okuyabilirsin ama namaz sure ve dualarını özgün haliyle yap.

Eğer boy abdestin var ama namaz abdestin yoksa namaz abdesti al. sonra vakti gelince namaza durabilirsin. Namazı yeni yeni öğrendiğinden hata yapabilirsin ama bu seni üzmesin, yavaş yavaş her şey yoluna girer ve sen niyetten kazanırsın en azından :)
Fatiha suresini türkçe okuıyabilir miyim namaz da yani hocam bakarak?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,050
Üyeler
163,761
Son üye
Qua42
Top Bottom