Neler Yeni

Monitör g-sync teknolojisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ali imran Özkul
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Bütçe
5000
Asus tuf gaming VG249Q3A 23.8 inc 180hz 1920x1080 IPS marka monitörü beğendim. Nvdia 4060 ekran kartım var. Fakat monitörde free-sync teknolojisi var ama g-sync yok. Bildiğim kadarıyla g-sync; mesela bir oyunu 350 fps oynuyorsak ama monitörümüz 180hz olunca fps-hz uyumsuzluğu sonucu oluşan yırtılmaları önlüyor. Ben bunun için oynadığım oyundaki fps sınırını 180 e çeksem yani sabit 180 fps oynasam, monitörde 180 hz olduğu için yırtılma olmaz. Yani böylece g-sync olmadan da yırtılmanın önüne geçmiş olur muyum?

Bu monitörü beğendim ama nvdia ekran kartı kullanıldığım için illa g-sync olması çok önemli mi? Yoksa olmasa da olur bir şey mi?

Bu mönitörün fiyatı 4500-5100 tl arasında değişiyor. Bu fiyatlara önerebileceğiniz başka monitörler varsa da fikirlerinize açığım.

Teşekkürler şimdiden.

@Fantastiktürk

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
180FPS'e sabitlerseniz ve hiç o FPS'ten düşmezse -ki ortalama 350 aldığinizda 180'in altına düşmez zaten- evet yırtılma olmaz. Ama yüksek FPS'ten mahrum kalırsınız. Dolayısıyla G-sync kullanmak daha mantıklı.

Bu yanlışı forumda son zamanlarda çok sık görmeye başladım. Bu monitör G-sync destekliyor. Adaptive-sync o anlama geliyor zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ali imran Özkul
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
180FPS'e sabitlerseniz ve hiç o FPS'ten düşmezse -ki ortalama 350 aldığinizda 180'in altına düşmez zaten- evet yırtılma olmaz. Ama yüksek FPS'ten mahrum kalırsınız. Dolayısıyla G-sync kullanmak daha mantıklı.

Bu yanlışı forumda son zamanlarda çok sık görmeye başladım. Bu monitör G-sync destekliyor. Adaptive-sync o anlama geliyor zaten.

Adaptive-sync olayını biliyorum ama sitede bu yazıyı göremeyince desteklemiyor sanmıştım. Şimdi daha detaylı baktım evet destekliyormuş. Çok teşekkür ederim

Peki bu monitör almaya değer mi sizce?
Benim istedigim özelliklerin hepsi mevcut (ips, inc, çözünürlük vs.)

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Adaptive-sync olayını biliyorum ama sitede bu yazıyı göremeyince desteklemiyor sanmıştım. Şimdi daha detaylı baktım evet destekliyormuş. Çok teşekkür ederim

Peki bu monitör almaya değer mi sizce?
Benim istedigim özelliklerin hepsi mevcut (ips, inc, çözünürlük vs.)
İncelemesi olmadığı için bilemiyorum 🤷🏻‍♂️

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,044,198
Üyeler
165,655
Son üye