Tekrar tekrar izledim bende bu derece bir bozulma yok. Tepeye çıktıklarında ışığın orta üst bölgeden gelmesi sonucu gerçekleşen hafif bozulmaları bende farkettim fakat sendeki fotoğrafta çok belirgin. Aşağıda ekipman ve ayarları yazıyorum. Monitöründeki ayarlarla oynayarak film/video izlemek için en iyi modu bulabilirsin.
(Monitörüm monster aryond a27 240hz - ekran kartım rtx3060ti. görüntüyü 4k da izledim. g-sync açık. overdrive yüksek - hdr açık)
Hafif renk değişimlerinden kaynaklı neredeyse bütün monitör ve televizyonlarda bu tip renk parazitlenmesi olabiliyor. Bu monitörün panel tipine, çözünürlüğüne ve varsa eğer monitörün dahili görüntü ayarlarına bağlı olarak değişiyor. En çok fark edilen yer gökyüzü oluyor genelde, çünkü çok az bir mavi ton farkı oluyor açıktan koyu maviye o zaman fark ediliyor. Bir de ekran boyutuna da bağlı, ne kadar büyükse fatk etmesi o kadar kolaylaşır.
Mesela bizim TV'de MPEG parazit azaltma diye geçiyor, ayarı mevcut. Her monitörde de görüntü ayarı olmadığı için kullandığın monitörün kalitesine göre değişecektir.