Monitör inverse ghosting sorunu

Realess

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba.
ViewSonic VX2458 C-MHD monitörüm var fakat bir sorunum var ve internette çok arayınca yabancı kaynaklarda adının "inverse ghosting" olduğunu duydum.
Bu durumu düzeltemez miyim?
HDMI ile PC'ye bağlıyorum acaba Display Port alıp taksam düzelir mi?
KVK Teknik Servis'e attım bu videoyu "Panel arızası değildir" dediler. Doğru mu?
Şimdi videosunu koyuyorum alta:

Panel arızası değil tabii ki de. Monitör böyle çıktıysa fabrikadan böyledir Ghosting arıza değildir yani sana garantiden yeni monitör verseler bile böyle olur aynı şekilde. Ghosting günümüzde TN panel olmayan her monitörde var neredeyse zaten. Viewsonic de o ayarın ismi ne bilmiyorum ama benim Asus Monitörümde Ghostingi azaltmak için ELMB ve Flicker Free diye 2 tane ayar var

Panel arızası değil tabii ki de. Monitör böyle çıktıysa fabrikadan böyledir Ghosting arıza değildir yani sana garantiden yeni monitör verseler bile böyle olur aynı şekilde. Ghosting günümüzde TN panel olmayan her monitörde var neredeyse zaten. Viewsonic de o ayarın ismi ne bilmiyorum ama benim Asus Monitörümde Ghostingi azaltmak için ELMB ve Flicker Free diye 2 tane ayar var
Ama bende çok fazla belli oluyor oyunlarda rahatsız ediyor yani normal olamaz bence bu. 15 yıllık monitörümde böyle sıkıntı yok.

Ama bende çok fazla belli oluyor oyunlarda rahatsız ediyor yani normal olamaz bence bu. 15 yıllık monitörümde böyle sıkıntı yok.
15 yıllık monitörün TN panel olduğu için o sorun yoktur TN panellerde ghosting yoktur ama renkler berbattır. Çok ghosting varsa monitörü iade edip başka monitör almaktan başka çareniz yok veya işte ayarlarla oynayın azalabilir biraz

ESKİ KONU: Merhaba "". Bu konu artık güncel olmayabilir.
Geri