Monitor kapalı iken pc çalışmaya devam ediyor

heraklit

80+
Reaksiyon skoru
3
Bugün elime RTX 3060 12 GB, intel i5 12400F ve Asus ex b660m anakartı pc geldi ancak başlıkta da yazdığım gibi pc açılıyor ancak 10-20 dakika içinde monitör sinyal yok diyip ardından uyku modunda geçerken arkadan pc çalışmaya devam ediyor ve sesler de geliyor. Nedeni nedir? 600W zalman n5 de kasa

dp kablosuyla bağlıyorsan kontrol et

Zamanında aynı sorunu yaşamıştık çok bela bir şey.

Kasanı sök, tüm kabloları ram ssd vs hepsinin bağlantısını kes, ramler mavi silgi ile sil farklı şekilde slotları tak, kabloları vs geri tak ve çalıştır.
Sorun devam ederse ramler tek takıp tek tek dene.
Hala devam ederse ssd hdd vs. çıkart tekli dene eğer tek ssd varsa onu çıkarıp başka bir ssd ile dene
Hala sorun devam ediyorsa herşeyi sök uzay sistem olarak kurup dene (Bu şekilde çözülür se yüksek ihtimalle kapsamda kısa devre var)
Hala devam ediyorsa son çare PSU değiştirip uzay olarak dene

Bunlara rağmen devam ediyorsa parça parça sat yeni pc al, ben bu sorunla 2.5 ay uğraştım en son yıldım parça parça satıp yeni sistem aldım.

Zamanında aynı sorunu yaşamıştık çok bela bir şey.

Kasanı sök, tüm kabloları ram ssd vs hepsinin bağlantısını kes, ramler mavi silgi ile sil farklı şekilde slotları tak, kabloları vs geri tak ve çalıştır.
Sorun devam ederse ramler tek takıp tek tek dene.
Hala devam ederse ssd hdd vs. çıkart tekli dene eğer tek ssd varsa onu çıkarıp başka bir ssd ile dene
Hala sorun devam ediyorsa herşeyi sök uzay sistem olarak kurup dene (Bu şekilde çözülür se yüksek ihtimalle kapsamda kısa devre var)
Hala devam ediyorsa son çare PSU değiştirip uzay olarak dene

Bunlara rağmen devam ediyorsa parça parça sat yeni pc al, ben bu sorunla 2.5 ay uğraştım en son yıldım parça parça satıp yeni sistem aldım.
Konuyu hallettim. Çeviricimden kaynaklıymış.. Buradan aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem HDMİ yerine Displayport dönüştürücü alın. Displayportu takınca sorunum düzeldi.. Senin de eline sağlık teşekkür

Konuyu hallettim. Çeviricimden kaynaklıymış.. Buradan aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem HDMİ yerine Displayport dönüştürücü alın. Displayportu takınca sorunum düzeldi.. Senin de eline sağlık teşekkür

Çözebildiğin için çok sevindim ben kafayı yemiştim.

Değişmediğim parça kalmamıştı 😅

Hazır sistem almıştım, zaten birçok kez deneyip yolluyorlar tribe girdim 20k verince 😅 o yüzden DP denemek için bekledim, oldu.. Sağ ol brom

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,210,204
Üyeler
195,297
Son üye
nsrllhsn
Geri