Monitör Konusunda Kafam Karışık

yazarbey

80+
Reaksiyon skoru
23
Merhaba arkadaşlar, monitör model vb çok şey olduğu için kafam epeyce bulandı. Yardımcı olabilir misiniz?

Düşüncelerim: Ben FPS oyunları oynuyorum.
Sistemim: i5 12500 - RTX 3080

1. Seçenek: IPS panel 165Hz 1Ms 27 İnç monitör
2. Seçenek: Va Panel 240Hz 1Ms 27 inç monitör
3. Seçenek: 240 - 360Hz 1ms TN Panel 27 veya 24 inç monitör

Bu seçenekler arasında kaldım bu şekilde. Sizce benim neyi seçmem gerekiyor?

İps panel öneririm va tn belli süreden sonra gözü çok yoruyor ama illa hz yükssek olsun istiyosanız siz bilirsiniz
Post automatically merged:

İps panel öneririm va tn belli süreden sonra gözü çok yoruyor ama illa hz yükssek olsun istiyosanız siz bilirsiniz
Ayrıca va panellerde aşırı ghositng oluyor

Şimdi 27inç alacağın için zaten şiddetle 2K çözünürlük öneriyorum ki 3080 ile zaten 1080P kullanılmaz darboğaz yaşarsın çoğu oyunda muhtemelen. 240Hz veya 360Hz montiör aldığında 2K'da bu FPS leri alabileceğini çok düşünmüyorum FPS oyunları dısında. Eğer sadece ve sadece FPS oyunları oynuyorsan ve sadece bunun için bir monitör arıyorsan VA Panel 240Hzlere yönelebilirsin. Ama ben Şiddetle IPS Panel, 2K monitör öneririm.

hocam bu monitorlerin çözünürlükleri oda önemli

Şimdi 27inç alacağın için zaten şiddetle 2K çözünürlük öneriyorum ki 3080 ile zaten 1080P kullanılmaz darboğaz yaşarsın çoğu oyunda muhtemelen. 240Hz veya 360Hz montiör aldığında 2K'da bu FPS leri alabileceğini çok düşünmüyorum FPS oyunları dısında. Eğer sadece ve sadece FPS oyunları oynuyorsan ve sadece bunun için bir monitör arıyorsan VA Panel 240Hzlere yönelebilirsin. Ama ben Şiddetle IPS Panel, 2K monitör öneririm.
Bu arada bende 2K IPS, 170Hz , Gsync destekli bir monitör kullanıyorum. FPS oyunları oynuyorum çoğunlukla. 240Hz ile arasında fark yok diyemem lakin profesyonel oyuncu olmadığım için hiçbir şekilde şu monitör yerine VA panel 1080P 240Hz bir monitör tercih etmezdim. (Bu arada benim ekran kartım 3060Ti , 3080 bile kullanmıyorum :D )

Sadece fps oyunları oynayacaksan 3. seçenek. Arada film falan izlerim, renklerin güzel olmasını isterim dersen 1. seçenek daha iyi. 2 yi genel olarak çok tavsiye etmem.

E sporcu değilsen 240hz üstüne gerek yok bence TN paneli ele. Alacakken 2k IPS panel al geleceğe dönük olur bence

Bu arada bende 2K IPS, 170Hz , Gsync destekli bir monitör kullanıyorum. FPS oyunları oynuyorum çoğunlukla. 240Hz ile arasında fark yok diyemem lakin profesyonel oyuncu olmadığım için hiçbir şekilde şu monitör yerine VA panel 1080P 240Hz bir monitör tercih etmezdim. (Bu arada benim ekran kartım 3060Ti , 3080 bile kullanmıyorum :D )
Hangi monitör sizinki hocam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,214
Üyeler
190,875
Son üye
Graverexx
Geri