Monitör OC yapılmalımı ?

mortalxx

80+
Reaksiyon skoru
3
2k 75 hz destekleyen monitör aldım. OC yapıldığını duydum amd işlemci ve 5700 XT ekran kartı kullanıyorum sizce monör için oc yapılmalımı ? Zararı varmıdır ?

1. Garanti dışına çıkıyor diye biliyorum. (Araştırılmalı)
2. Problem yaratma ihtimali var. Ömrünü kısaltacaktır monitörün.
3. Yazılar bulanıklaşacaktır fazla yaparsan. Stabil olarak 75 Hz'den 80'e çıkarırsın maks(muhtemelen) bir farklılık da hissetmezsin.

Kısacası gerek yok. Merak ediyorsan yapıp deneyebilirsin belki. Ben 60'tan 75'e çıkarıyordum. Hayatımdan hiçbir şey değişmiyordu.

3. Yazılar bulanıklaşacaktır fazla yaparsan. Stabil olarak 75 Hz'den 80'e çıkarırsın maks(muhtemelen) bir farklılık da hissetmezsin.

Kısacası gerek yok. Merak ediyorsan yapıp deneyebilirsin belki. Ben 60'tan 75'e çıkarıyordum. Hayatımdan hiçbir şey değişmiyordu.
Desene o zaman girdiğim zahmete değmez.
Bir sorum daha olcak hocam. Bir tane pikselde ölü demiyelimde beyazda ve yeşilde toz varmış gibi gözüken piksel var. Bu piksel eğer ölü piksel ise yayılma ihtimali varmıdır geri iade edip yenisinimi almalıyım yoksa herhangi bir sıkıntı teşkil etmez mi görüntüyü etkilemiyor.

Monitör OC si hakkında en ufak bilgin yok değil mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence OC yapılmamalı.

Monitör OC si hakkında en ufak bilgin yok değil mi?

Bence OC yapılmamalı.
neden?

Desene o zaman girdiğim zahmete değmez.
Bir sorum daha olcak hocam. Bir tane pikselde ölü demiyelimde beyazda ve yeşilde toz varmış gibi gözüken piksel var. Bu piksel eğer ölü piksel ise yayılma ihtimali varmıdır geri iade edip yenisinimi almalıyım yoksa herhangi bir sıkıntı teşkil etmez mi görüntüyü etkilemiyor.
Onu hiçbirimiz bilemeyiz. Alırlarsa iade et elbette ama bir çok marka yok 5'ten fazla olacak falan gibi saçma sapan bahanelerle geliyorlar.

Geri