İyi akşamlar, uzun zamandır monitör arayışındayım. Kullanım amacım karışık. Genellikle işim gereği günde en az 8 saat Photoshop kullanıyorum. Aynı zamanda işim dışında oyun ve film/dizi de izliyorum. Mevcutta ASUS VG27W 2K 27 inç 164 Hz VA panel bir monitör kullanıyorum ve artık renklerin daha canlı siyahların daha iyi gözüktüğü bir modele geçmek istiyorum. Ancak ekran kartım 3080 olduğu için ve ileride maksimum 4080 yapacağım için 2K 27 inç monitör aramaktayım.
Kullanım amacıma göre birkaç model buldum. İçime sinenlerin hepsi OLED monitörler. Ancak işim gereği hep sabit bir ekranda çalıştığım için risk teşkil ediyor mu emin değilim. Bu yüzden size sormak ve önerinizi almak istiyorum.
OLED için bütçem 35'e kadar çıkabilir.
Bulduğum diğer OLED olmayan monitörler ise;
Önceliğim OLED monitörlerdi ancak hala bu yanma problemleri devam ediyor mu, ediyorsa garanti/değişim problemleri var mı, işime engel olur mu sorun çıkarır mı emin olamadım. Bu yüzden eğer OLED monitörler bana uygun değilse 25-30 bine kadar yüksek renk değerine sahip olabilecek en iyi siyahları verebilecek oyun içinde harika bir monitör varsa önerinizi merak ediyorum. Teşekkür ederim.
Kullanım amacıma göre birkaç model buldum. İçime sinenlerin hepsi OLED monitörler. Ancak işim gereği hep sabit bir ekranda çalıştığım için risk teşkil ediyor mu emin değilim. Bu yüzden size sormak ve önerinizi almak istiyorum.
OLED için bütçem 35'e kadar çıkabilir.
Samsung Odyssey G6
Asus ROG Strix XG27AQDMG
MSI MAG 271QPX QD-OLED
Bulduğum diğer OLED olmayan monitörler ise;
Samsung Odyssey Neo G8 32 (mini-led)
Gigabyte M28U
LG UltraGear 27GR93U-B
Dell G3223Q
Önceliğim OLED monitörlerdi ancak hala bu yanma problemleri devam ediyor mu, ediyorsa garanti/değişim problemleri var mı, işime engel olur mu sorun çıkarır mı emin olamadım. Bu yüzden eğer OLED monitörler bana uygun değilse 25-30 bine kadar yüksek renk değerine sahip olabilecek en iyi siyahları verebilecek oyun içinde harika bir monitör varsa önerinizi merak ediyorum. Teşekkür ederim.