Neler Yeni

Monitör önerisi. Samsung CRG5 alınır mı ?

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
miss al geç knkm sen 60 hz mi kullanıyon ben şuan 72 hz kullanıyom 144hz e geçsemmi bilmiyorum monitör fiyatlarıda aşırı pahalı nasıl geçicem bilmiyorum ama ilk önce pc ye 8 gb ram takviye yapıcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

neye göre kötü mesela açıklayabilir misiniz? 5k ya da var monitör aynı özelliklerde. aralarında elbette fark olacak ama kötü bir monitör olduğunu düşünmüyorum.
Kötü denmesinin 1. Nedeni IPS panellere göre farklı görüş açılarından bakıldığında renklerin bozulmasıdır. Kaliteli bir TN panelin en büyük artısı IPS panele göre hızlı tepki vermesidir. TN panel de görüş açısını iyi ayarlamak gerekiyor. Renkler de bozulmalar olunca can sıkıcı bi hâl alıyor. TN paneller hızlı tepki verdiği için çoğunlukla FPS oyuncuları tarafından tercih edilir.
IPS paneller ise daha geniş görüş açısı sunarlar. TN panele göre pahalıdır. Zengin renk kalitesi ile oyun oynamak çoğu oyuncu için daha keyifli olacaktır.

Kerem Hot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Kerem Hot
miss al geç knkm sen 60 hz mi kullanıyon ben şuan 72 hz kullanıyom 144hz e geçsemmi bilmiyorum monitör fiyatlarıda aşırı pahalı nasıl geçicem bilmiyorum ama ilk önce pc ye 8 gb ram takviye yapıcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kötü denmesinin 1. Nedeni IPS panellere göre farklı görüş açılarından bakıldığında renklerin bozulmasıdır. Kaliteli bir TN panelin en büyük artısı IPS panele göre hızlı tepki vermesidir. TN panel de görüş açısını iyi ayarlamak gerekiyor. Renkler de bozulmalar olunca can sıkıcı bi hâl alıyor. TN paneller hızlı tepki verdiği için çoğunlukla FPS oyuncuları tarafından tercih edilir.
IPS paneller ise daha geniş görüş açısı sunarlar. TN panele göre pahalıdır. Zengin renk kalitesi ile oyun oynamak çoğu oyuncu için daha keyifli olacaktır.
herkesin kendi tercihi tabii ki ama bence ips panel monitörü olan arkadaşımınki ile kendiminkini karşılaştırdığımda arada dağlar kadar fark yok. şahsi fikrim gayet iyi bir monitör. arkadaşta tercihini neyden yana yapar bilemem.

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
herkesin kendi tercihi tabii ki ama bence ips panel monitörü olan arkadaşımınki ile kendiminkini karşılaştırdığımda arada dağlar kadar fark yok. şahsi fikrim gayet iyi bir monitör. arkadaşta tercihini neyden yana yapar bilemem.
tercih meselesi tabikide

Saki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Saki Yapıcı
Ben de aynı monitörü almayı düşünüyorum. Samsung'un kendi sitesinden bakıyordum orada 2.300 dü 1.5-2 hafta önce, sonra 2.100 e düştü. Ama Hepsiburada da daha ucuzmuş. Ayrıca bu fiyata 144 hz + curved olması bence mükemmel

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Ne için alacaksınız? Eğer FPS oyunları için falan alıyorsanız monitör 4ms yani FPS türevi oyunlarda biraz kötü kalıyor. 2K bandında daha iyisi var mıdır bilmiyorum.
hocam kontrast oranı gerçek mi?o.O2

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
gpu soğutucususunun fotoğrafını atrar mısınız bende rgb olmayan veriyon varda sizinkini çok merak ediyorum
hocam benim gpu'umumu merak ediyorsun bendede rgb yok tek fanlı cpu ise atarım

dmns24

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Sefa Duman
Bende alıcam bu samsungu aynı fiyatta kalırsa. Bu fiyatlara hep tn panel oluyor va olması avantaj

• Beğen
Reaksiyonlar: Saki

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
sğutucunun üstünde kendi rgbsi varya onu merak ediyom
hocam ben polymerchrome yazılımını kullanıyorum sadece rgb kontrol edilebiliyor pc kapandığında bile rgb yanıyor o yüzden açık kullanmıyorum ama senin için açayım
WhatsApp Image 2022-04-18 at 23.17.31.jpeg

galiba yazılımından dolayı ya bazı kısımları çalışmıyor yada bozuk

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
Top Bottom