Monitör - PS5 bağlantı / HDMİ Sorunu

saban111

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese selamlar dostlar,

Kullanmış olduğum monitörde HDMi 2.0 desteği var ayrıca DP ve USB Type-C desteği de var. Fakat problemim şu bildiğiniz gibi PS5'de DP olmadığından HDMi ile bağlamak zorunda kalıyorum ama mönitörün bazı özelliklerini kullanamıyorum (Gelişmiş renk ayarları vs.). Sorum ise şu HDMi dan DP'ye dönüştürerek monitöre bağlasam tüm özelliklerini kullanabilir miyim?

Herkese selamlar dostlar,

Kullanmış olduğum monitörde HDMi 2.0 desteği var ayrıca DP ve USB Type-C desteği de var. Fakat problemim şu bildiğiniz gibi PS5'de DP olmadığından HDMi ile bağlamak zorunda kalıyorum ama mönitörün bazı özelliklerini kullanamıyorum (Gelişmiş renk ayarları vs.). Sorum ise şu HDMi dan DP'ye dönüştürerek monitöre bağlasam tüm özelliklerini kullanabilir miyim?
Dönüştürücü bunu desteklediği sürece sorun olacağını sanmıyorum. Uygun dönüştürücüler vardır, biraz bakmak gerek internetten.

Bulamazsan yine yaz buraya, bakalım senin için.

Dönüştürücü bunu desteklediği sürece sorun olacağını sanmıyorum. Uygun dönüştürücüler vardır, biraz bakmak gerek internetten.

Bulamazsan yine yaz buraya, bakalım senin için.
Hocam şöyle bi araştırdım da DP to HDMi var hep , HDMi to DP olan bulamadım enteresan bi şekilde. FreeSync vs. kullanabilmek için bu tarz bi kablo yok mu acaba

Hocam şöyle bi araştırdım da DP to HDMi var hep , HDMi to DP olan bulamadım enteresan bi şekilde. FreeSync vs. kullanabilmek için bu tarz bi kablo yok mu acaba
Kablo değil de dönüştürücü olabilir. Bir kısma HDMI öbür kısma DP kablosu takarsınız.

Hocam şöyle bir şey buldum. Biraz tuzlu bir ürünmüş.

Size lazım olan "aktif çalışan HDMI to DP kablosu" lazımmış. Usb kablosu var ekstra ve onunla bu kabloya güç vermeniz gerekiyormuş ekstra.

Ancak ve ancak PS5'te bu tarz bir ürünle görüntü alabilirmişsiniz.

Veggieg HDMI To Displayport Dp 4K 60Hz USB Görüntü Aktarma Kablosu 2 Metre

Tüm özellikleri açar mı bilmiyorum ama vadettiği hızları stabil verir.

Buna bende baktım da hocam 1000 lira bi kabloya vermek çok saçma geliyor. Kullanamadığım asıl özellik VRR aslında oda araştırdığım kadarıyla çok verimli çalışmıyormuş. Almasan daha az sinir krizi geçirirsin demiş yabancı formlarda, saldım bende VRR sız devam artık. Teşekkür ederim ilginiz için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,605
Üyeler
189,119
Son üye
akadirozturk05
Geri