Monitör Satın Alma Öncesi Son Yorumlarınızı Bekliyorum

Hocam valla birkaç gündür bakıyorum da %50-50 gibi bişey ya cidden monitör almaktan da vazgeçmek üzereyim o kadar hevesim kırıldı ki. 2k çözünürlükte min 240 Hz kafada soru işareti bırakmayan bi monitör nasıl 15-16k lardan başlıyor olabilir aklım almıyor. Ne ara bu kadar pahalandı bu sektör çok fahiş fiyatlar galiba 2k sevdamdan vazgeçmek üzereyim....
Vallahi haklısınız 2k monitörler tuzlu ama cidden 1080p ye gore fark ediyor

Vallahi haklısınız 2k monitörler tuzlu ama cidden 1080p ye gore fark ediyor
Hocam evet inanılmaz tuzlu yani öyle böyle değil. Aslında hayatımda hiç Curvy monitör kullanmadım ve 27 inch te FPS oyunlarda açı kaçırmamak için daha avantajlı olduğunu okumuştum ama ben e sporcu değilim sonuçta. Attığınız LG marka monitörün tek farkı curvy olmaması, bütçe olarak belki çıkılabilir o bütçeye. Ama Odyssey kullanan kullanıcılar ya aşırı övüyor ya da aşırı yeriyor. Genel problem ürünlerin sürekli kusurlu (ölü piksel, ışık sızması vs.) olması. Teknik özellikler açısından o fiyatta rakibi yok gibi bişey. Ama ben ölü pikselli gelen monitörün iadesiyle uğraştıktan sonra ne yapayım teknik özelliği yani. Bu yüzden aşırı kararsızım kararsızlık da beni almamaya itiyor her dakika. Ne yapacağımı inanın bilmiyorum büyük ihtimalle yazı tura atacağım hangisi hangi ekran çıkarsa oradan devam edeceğim :D

Hayırlı olsun
Teşekkürler hocam. Monitörle ilgili görüşleriniz nedir peki? Henüz tam satın almayı yapmadım ama birkaç gün içerisinde en geç yapacağım o yüzden son dk yorumları merak ediyorum biraz. Varsa eğer olumsuz tecrübe edinmiş bir tanıdığınız veya kendiniz tabii ki düşünceleriniz beklerim

Teşekkürler hocam. Monitörle ilgili görüşleriniz nedir peki? Henüz tam satın almayı yapmadım ama birkaç gün içerisinde en geç yapacağım o yüzden son dk yorumları merak ediyorum biraz. Varsa eğer olumsuz tecrübe edinmiş bir tanıdığınız veya kendiniz tabii ki düşünceleriniz beklerim
tam FP olabilcek monitör fiyatına göre en düşük gecikmeli 2k model televizyon gibi kullanabiliyorsunuz kumandası var ben aldım aşırı memnunum yataktan Netflix açıp izliyorum aşırı rahat FPS oyunlarında katkı verdiğini düşünüyorum ilk 2 hafta hiç alışamadım şuan aşırı alıştım hapörlörüde var başka ne istersin ki tek kötü - si sadece monitörü aşşağı yukarı fazla eğim veremiyorsun

tam FP olabilcek monitör fiyatına göre en düşük gecikmeli 2k model televizyon gibi kullanabiliyorsunuz kumandası var ben aldım aşırı memnunum yataktan Netflix açıp izliyorum aşırı rahat FPS oyunlarında katkı verdiğini düşünüyorum ilk 2 hafta hiç alışamadım şuan aşırı alıştım hapörlörüde var başka ne istersin ki tek kötü - si sadece monitörü aşşağı yukarı fazla eğim veremiyorsun
Tamamdır hocam bunun gibi kullanan birinin fikrine ihtiyacım vardı çok teşekkür ederim. Benim de Curvy olayına alışmam birkaç haftamı alacaktır diye düşünüyorum ama alıştıktan sonra dediğin gibi bu fiyatta bu özellikleri verebilen monitör 1-2 tane var sadece. Fazla overthink yapmadan direkt alacağım. Trendyolda peşin fiyatına 9 taksit yapıyor satıcı da vatan bilgisayar oradan sipariş etmeyi düşünüyorum. Çok sağolasın dönüşlerin için :)

Görüntü kalitesi olarak G65b>lg 27gr83q-b.

Görüntü kalitesi olarak G65b>lg 27gr83q-b.
Teşekkür ederim hocam teknik bilgi için. Kullanılan malzemeden biraz kısmışlardır belki sizin de dediğiniz gibi. Umarım ölü piksel fazla ışık sızması fazla ghosting gibi şeyler yaşayıp pişman olmam. Monitörü aldıktan sonra elime ulaşınca testlerini de yapıp yine bu konu içerisinde değerlendirmemi yapacağım herkesin bilgilenmesi adına. İlgi ve dönüşleriniz için çok sağolun :)

Teşekkür ederim hocam teknik bilgi için. Kullanılan malzemeden biraz kısmışlardır belki sizin de dediğiniz gibi. Umarım ölü piksel fazla ışık sızması fazla ghosting gibi şeyler yaşayıp pişman olmam. Monitörü aldıktan sonra elime ulaşınca testlerini de yapıp yine bu konu içerisinde değerlendirmemi yapacağım herkesin bilgilenmesi adına. İlgi ve dönüşleriniz için çok sağolun :)
Kalite kontrol bakımından bu daha iyi. G65b biraz daha iyi ve özellik bakımından çok dolu ama şu sıralar ölü piksel şikayetleri arttı. Eğer uğraşamam diyorsanız bu da alternatif olabilir.

Kalite kontrol bakımından bu daha iyi. G65b biraz daha iyi ve özellik bakımından çok dolu ama şu sıralar ölü piksel şikayetleri arttı. Eğer uğraşamam diyorsanız bu da alternatif olabilir.
Hocam bilmediğimden soruyorum. 27 inch bir monitör 1080P olduğunda ekran bulanıkmış gibi bir hissiyat veriyor. Benzer durum 1440P 32 inchte yaşanır mı sence? Bir de bu monitör de evet güzelmiş yalnızca 180 Hz tazeleme hızı farkı var :/

Hocam bilmediğimden soruyorum. 27 inch bir monitör 1080P olduğunda ekran bulanıkmış gibi bir hissiyat veriyor. Benzer durum 1440P 32 inchte yaşanır mı sence? Bir de bu monitör de evet güzelmiş yalnızca 180 Hz tazeleme hızı farkı var :/
Keskinlik 1080p 24inç ile aynı seviyede. 2k 27inç den zayıf. 1080p 27inç kadar da kötü değil.

Keskinlik 1080p 24inç ile aynı seviyede. 2k 27inç den zayıf. 1080p 27inç kadar da kötü değil.
Hımm yani ara bir görüntü kalitesi sunuyor. Aslında bu monitör de düşünülebilirmiş o zaman. Hikayeli oyunlar için net daha avantajlı olduğu belli fakat FPS oyunlar için biraz düşündürür (Tazeleme hızından dolayı). Öte yandan fiyat olarak daha avantajlı kalıyor tabii Odyssey e göre. Bunu + LG + Asus + Odyssey monitörü bugün akşam eve geçince artık son bir kıyasa sokacağım fiyatlarını falan bir excel tablosu bile yaparım yani özellik-fiyat ilişkilerine göre ve son kararımı vereceğim sonrasında da maaş birkaç gün içinde yatınca sipariş veririm

Tamamdır hocam bunun gibi kullanan birinin fikrine ihtiyacım vardı çok teşekkür ederim. Benim de Curvy olayına alışmam birkaç haftamı alacaktır diye düşünüyorum ama alıştıktan sonra dediğin gibi bu fiyatta bu özellikleri verebilen monitör 1-2 tane var sadece. Fazla overthink yapmadan direkt alacağım. Trendyolda peşin fiyatına 9 taksit yapıyor satıcı da vatan bilgisayar oradan sipariş etmeyi düşünüyorum. Çok sağolasın dönüşlerin için :)
alışman zor olucaktır ama emin ol FPS oyunlarında kötüyümdür ama ben bile bazen adam vurunca şok oluyorum bazı pozisyonlarda ve dediğim gibi en düşük MS e sahip bir monitör bu fiyat bandında 2k Lara göre

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,649
Üyeler
186,085
Son üye
Ysmatl
Geri