Neler Yeni

monitör tavsiyesi 1080p minimum 1ms ve 144 hz

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İlksen Okunakol
AOC C24G1 bakmanı öneririm VA panel, 1ms, 144Hz , Curved, 1920x1080 ayrıca tasarım olarak gayet hoş bir yapısı bulunmakta ve tam bir F/P ürünü

Utkuu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
utku canverdi
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
Va ile ıps ekranın farkları nelerdir

IPS'te yandan bakınca bozulma olmaz ama VA'da bozulma daha çok olur (tabi TN kadar da değil).
Renk bakımından siyahların VA'da daha iyi olduğunusöyleyenler var. Bence bir mağazaya gidip VA ve IPS panelli iki monitörü kendi gözünüzle karşılaştırıp ona göre hangi paneli alacağınıza kendiniz karar verin. Bu konuda kişilerin zevkleri öne çıkıyor çünkü. Ben IPS tavsiye ediyorum çünkü onun verdiği görüntüyü beğeniyorum. Kimi VA tavsiye ediyor ki onu tavsiye edenlerin de kendilerince haklı olduğu yönler var. Kimisi TN tavsiye eder rekabetçi oyunlar için tepkime süresi az olduğundan daha iyi olduğunu iddia eder, ancak bence 3-4Ms farkın bir önemi yok.
Dediğim gibi, gidip panelleri kendi gözünüzle karşılaştırın. Buradan tavsiye verdiğimiz modeli alınca beğenmeme olasılığınız yüksek çünkü herkesin zevkleri farklı.

Utkuu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
utku canverdi
IPS'te yandan bakınca bozulma olmaz ama VA'da bozulma daha çok olur (tabi TN kadar da değil).
Renk bakımından siyahların VA'da daha iyi olduğunusöyleyenler var. Bence bir mağazaya gidip VA ve IPS panelli iki monitörü kendi gözünüzle karşılaştırıp ona göre hangi paneli alacağınıza kendiniz karar verin. Bu konuda kişilerin zevkleri öne çıkıyor çünkü. Ben IPS tavsiye ediyorum çünkü onun verdiği görüntüyü beğeniyorum. Kimi VA tavsiye ediyor ki onu tavsiye edenlerin de kendilerince haklı olduğu yönler var. Kimisi TN tavsiye eder rekabetçi oyunlar için tepkime süresi az olduğundan daha iyi olduğunu iddia eder, ancak bence 3-4Ms farkın bir önemi yok.
Dediğim gibi, gidip panelleri kendi gözünüzle karşılaştırın. Buradan tavsiye verdiğimiz modeli alınca beğenmeme olasılığınız yüksek çünkü herkesin zevkleri farklı.
teşekkür ederim bende tn tercih etmiştim çünkü reakbetçi oyunlarda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum hem tepkime süresinden hemde panel açısından

Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft

teşekkür ederim bende tn tercih etmiştim çünkü reakbetçi oyunlarda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum hem tepkime süresinden hemde panel açısından

Ben de bu yüzden TN tercih ettim ancak şu an pişmanım. 1Ms yerine 5Ms olsaymış ama gördüğüm görüntü çamur gibi olmasaymış.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İlksen Okunakol

Utkuu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
utku canverdi
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
https://www.hepsiburada.com/asus-vp...-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000RRJ7L ben şunu sipariş verdim f/p olarak en uygun bu geldi. Bakalım gelsin kullanıp yorumlarımı yazarım tekrardan.

bekliyorum yorumunu, ben de bunu alabilirim. TN panel aşırı sıkıyor canımı bakalım 144Hz olmasa da 75 Hz IPS bir monitör alacak gibiyim. Senin IPS panel yorumunu da merak ediyorum. Ben mağazada gidip karşılaştırmıştım IPS daha hoşuma gitmişti VA'ya göre.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,602
Üyeler
164,342
Son üye
muhammetemin78
Top Bottom