Neler Yeni

Monitör Tavsiyesi Freesync G-sync TN VA IPS hakkında bilgi

sethqa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Güngör
Arkadaşlar sağlıklı bir önerisi olan varsa yardım etsin lütfen.
Nvidia gtx 1050 ekran kartlı laptopum var.
2. Ekran olarak bir monitör almak istiyorum fakat bu monitörü Sadece Photoshop , Video edit için kullanacağım yoğun olarak. Arada film izleme ve Pubg mobile emülatörden oynamayı düşünüyorum sadece . Farklı bir oyun oynamayacağım zatne oynarsam kendi laptop ekranım yeterli 2.ekranı sadece Photoshop , Video edit kullanacağım. 1300 ile maksimum 1650 tl bürçem var bir çok ekrana baktım ama Freesync olduğu için tereddür ettim düzgün çalışmaz vs gibi şeyler okudum çoğu yerde sağlıklı bir cevap bulamadım.

örnek olarak monitörler buldum

PHILIPS 23.8" 242E1GAJ-01 144Hz 1m Freesync VA panel​

Excalibur 24.5" E24FHD-G G-sync TN panel​

GameBooster 23.6" GB-2461CF 144Hz 1ms Freesync Va panel​

James Donkey JD24FG1MS144 1MS 144Hz VA Panel

bu tarz monitörler var bunlardan hangisini almak mantıklı yada farklı marka model hangi monitör almak bu saydığım işler için mantıklı olur .

melih abuaf

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Attıklarınızın arasından en mantıklısı bu olur.
PHILIPS 23.8" 242E1GAJ-01 144Hz 1m Freesync VA panel
Ama 1600TL ye kadar çıkabiliyorsanız ben bunu öneririm:

Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Salih Sarıgüzel
Saydığınız kriterleri IPS panel sağladığı renk doğruluğu ile karşılamaktadır. Kendim bizzat kullandığım monitörde 144 hz 1ms IPS paneldir daha öncesinde 144hz 1ms TN panelde kullanmış tecrübe etmiş biriyim. Yazdıklarından anladığım kadarıyla oyun arka planda kalıyor, edit ve photoshop öncelikliyse sizin için IPS panel olan bir monitör tercih ediniz. Saydığınız örneklerde IPS panel olan monitör göremiyorum.
Arkadaşlar sağlıklı bir önerisi olan varsa yardım etsin lütfen.
Nvidia gtx 1050 ekran kartlı laptopum var.
2. Ekran olarak bir monitör almak istiyorum fakat bu monitörü Sadece Photoshop , Video edit için kullanacağım yoğun olarak. Arada film izleme ve PUBG mobile emülatörden oynamayı düşünüyorum sadece . Farklı bir oyun oynamayacağım zatne oynarsam kendi laptop ekranım yeterli 2.ekranı sadece Photoshop , Video edit kullanacağım. 1300 ile maksimum 1650 TL bürçem var bir çok ekrana baktım ama Freesync olduğu için tereddür ettim düzgün çalışmaz vs gibi şeyler okudum çoğu yerde sağlıklı bir cevap bulamadım.

örnek olarak monitörler buldum

PHILIPS 23.8" 242E1GAJ-01 144Hz 1m Freesync VA panel​

Excalibur 24.5" E24FHD-G G-sync TN panel​

GameBooster 23.6" GB-2461CF 144Hz 1ms Freesync Va panel​

James Donkey JD24FG1MS144 1MS 144Hz VA Panel

bu tarz monitörler var bunlardan hangisini almak mantıklı yada farklı marka model hangi monitör almak bu saydığım işler için mantıklı olur .

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Ali demiray
Üsttekilerin hiçbirini önermem
Asus VP249QGR alın.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

sethqa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Barış Güngör
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Saydığınız kriterleri IPS panel sağladığı renk doğruluğu ile karşılamaktadır. Kendim bizzat kullandığım monitörde 144 hz 1ms IPS paneldir daha öncesinde 144hz 1ms TN panelde kullanmış tecrübe etmiş biriyim. Yazdıklarından anladığım kadarıyla oyun arka planda kalıyor, edit ve photoshop öncelikliyse sizin için IPS panel olan bir monitör tercih ediniz. Saydığınız örneklerde IPS panel olan monitör göremiyorum.
Evet ips panel bakmamıştım parlamalardan dolayı gözü yorma kısmıda var diye ama ips panelede yoğunlaşabilirim ama freesync olayı bana bir eksi katarmı o konuda kafam karışık g-sync lar çok pahalı. Ayrıca laptopta da sadece hdmi girişi var buda hz de kayıp yaratırmı dp port yok malesef hdmi ile bağlanmak zorundayım bundan dolayı 144 hz lik monitör de kayıp olacakmı 120 ye düşermi hdmi dan dolayı bunlar hakkında bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirm

Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Salih Sarıgüzel
Evet ips panel bakmamıştım parlamalardan dolayı gözü yorma kısmıda var diye ama ips panelede yoğunlaşabilirim ama freesync olayı bana bir eksi katarmı o konuda kafam karışık g-sync lar çok pahalı. Ayrıca laptopta da sadece hdmi girişi var buda hz de kayıp yaratırmı dp port yok malesef hdmi ile bağlanmak zorundayım bundan dolayı 144 hz lik monitör de kayıp olacakmı 120 ye düşermi hdmi dan dolayı bunlar hakkında bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirm

Dizüstü bilgisayarınız hangi HDMI sürüm kablo destekliyorsa ona göre hangi çözünürlük kaç hz desteklediği tabloda mevcut. Freesync - g-sync olayına gelince bazı freesync monitörler g-sync destekliyor. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/specs/ buradan bakarak ve biraz daha detaylı araştırma ve kullanıcı yorumlarına bakarak alacağınız monitör freesync olsa bile g-sync kullanabilirsiniz. Kaliteli bir markanın IPS panel monitöründe düzgün ayarlama ile parlama vs. yaşamazsınız.

Eğer faydalı bulduysanız Rapor et kısmından en iyi cevap olarak işaretleyebilirsiniz.

1611852598820.png

Top Bottom