Honigfluss
80+ Bronze
Monitörlerin renk kalitelerini karşılaştırmama yardım edebilecek bir uzman lazım
İkisi de uzman gibi görünen inanılmaz cahil insanlar maalesef. Mükemmel yapılmış ölçüm resimleri vb. atıp paragraflar yazarak uzman gibi görünüyorlar ama bilgileri 0. Fantasiktürk deninen varlık %130 srgb monitörde srgb clamp diye bir ayar var onu yapınca renkler normale dönüyor demişti mesela, halbu ki hiçbir monitörde öyle bir ayar yok. Monitördeki renk uzaylarının değiştirebileceğimiz bir ayar var dci, rgb vb. renk paletleri arasında geçiş yapabiliyoruz, muhtemelen onu söylemeye çalışmıştır ama onu yapınca %130 srgb monitör cırtlak olmaktan çıkmayacak yani. Aynı varlık %130 srgb'nin cırtlak gözükmediğini ve profesyonel olmayan günlük kullanıcıların kalibrasyon aleti olmadan %130 srgb monitörün renklerini kalibre edip normal yapabileceklerini söyledi. Ekstra olarak ve en önemlisi ise aşırı toksikler. Heriflere monitörün resmi sitesindeki 16.7 milyon renk sayısını gösterdiğimde ikisi de 10 bit bir monitörün 16.7 milyon renk paletine sahip olamayacağını bilmeden "16.7 milyon yazabilir yine de 10 bit" dediler. Hiçbir zaman da bilimsel argüman ile karşılık vermediler, sürekli sataşıp duruyorlar. Yorumu da pek mantık çerçevesinde olmuyor. 2k monitör önerisi istedim, " şu 11.000 tl olan dell 9500e düşerse al " dedi ve alabileceğim hiçbir monitör öneremedi. Herhangi bir bilimsel tartışmaya girildiği anda konuyu değiştirmek ve cevap vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yan hesaplarla veya kendisi gibi vatan haini + hırsızlar ile birlikte bir konuya yanlış fikirler yığarak bilgisi olmayan alıcılara yanlış şeyler öğretmeye çalışıyorlar. İyi ki iyi niyetli insanları da buldum da bunların yanlış bilgi çukurundan kurtuldum. 5600 + 4060'lı sistemler 18K iken 23K'ya herkese rx 6600 aldırıyorlardı, bu ülkede bir gram adalet olsa çoktan hırsızlıktan içeri girmişlerdi. Daha bildikleri birçok yanlış var ama şu an geriye dönüp onları okumakla uğraşamayacağım. Zaten cevap verdiğimde hiçbir şekilde yazdığım bilimsel ve nesnel bilgilere karşılık bir şeyler söylenmiyor, onun yerine konu değiştirilip kaba bir şekilde laf atılmaya geçiliyor.
Kendin çöz kank o kadar uzmansan .İkisi de uzman gibi görünen inanılmaz cahil insanlar maalesef. Mükemmel yapılmış ölçüm resimleri vb. atıp paragraflar yazarak uzman gibi görünüyorlar ama bilgileri 0. Fantasiktürk deninen varlık %130 srgb monitörde srgb clamp diye bir ayar var onu yapınca renkler normale dönüyor demişti mesela, halbu ki hiçbir monitörde öyle bir ayar yok. Monitördeki renk uzaylarının değiştirebileceğimiz bir ayar var dci, rgb vb. renk paletleri arasında geçiş yapabiliyoruz, muhtemelen onu söylemeye çalışmıştır ama onu yapınca %130 srgb monitör cırtlak olmaktan çıkmayacak yani. Aynı varlık %130 srgb'nin cırtlak gözükmediği ve profesyonel olmayan günlük kullanıcıların kalibrasyon aleti olmadan %130 srgb monitörün renklerini kalibre edip normal yapabileceklerini söyledi. Ekstra olarak ve en önemlisi ise aşırı toksikler. Heriflere monitörün resmi sitesindeki 16.7 milyon renk sayısını gösterdiğimde ikisi de 10 bit bir monitörün 16.7 milyon renk paletine sahip olamayacağını bilmeden "16.7 milyon yazabilir yine de 10 bit" dediler. Hiçbir zaman da bilimsel argüman ile karşılık vermediler, sürekli sataşıp duruyorlar. Yorumu da pek mantık çerçevesinde olmuyor. 2k monitör önerisi istedim, " şu 11.000 TL olan dell 9500e düşerse al " dedi ve alabileceğim hiçbir monitör öneremedi Daha bildiği birçok yanlış var ama şu an geriye dönüp onları okumakla uğraşamayacağım.
Şu monitörlerin renklerini karşılaştırmaya çalışıyorum ama karar veremedim. Hepsini sanki 8 bit kullanıyormuşum gibi karşılaştır. hepsinin srgb'si 99% ve acerin kötü bir yanını göremedim.Uzmana gerek yok kardeşim tecrübeli biri soruan cevap vere bilir
Teknik özelliklerini karşılaştırabildiğim kadar karşılaştırdım, şu an benim görmediğim bir şeyin bana söylenmesini bekliyorum. Mesela uzman olduğunu bildiğim birisine sordum ve asusun satıcısı sakat dedi eledi, twistedı gamegarajda koorui var zaten deyip eledi.Kendin çöz kank o kadar uzmansan .
Adamlara laf ediyorsun epeyden monitör karşılaştırıyorsun . O iki kişi panel pdf'lerini okuyup cevap veriyor kağıt veriye bakmıyorlar .Şu monitörlerin renklerini karşılaştırmaya çalışıyorum ama karar veremedim. Hepsini sanki 8 bit kullanıyormuşum gibi karşılaştır. hepsinin srgb'si 99% ve acerin kötü bir yanını göremedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Teknik özelliklerini karşılaştırabildiğim kadar karşılaştırdım, şu an benim görmediğim bir şeyin bana söylenmesini bekliyorum.
epey deki belirtilen özellikler ne kadar doğru bilmiyorum ama ben alacak olsam ya lg alırdım yada msiŞu monitörlerin renklerini karşılaştırmaya çalışıyorum ama karar veremedim. Hepsini sanki 8 bit kullanıyormuşum gibi karşılaştır. hepsinin srgb'si 99% ve acerin kötü bir yanını göremedim.
Teknik özelliklerini karşılaştırabildiğim kadar karşılaştırdım, şu an benim görmediğim bir şeyin bana söylenmesini bekliyorum. Mesela uzman olduğunu bildiğim birisine sordum ve asusun satıcısı sakat dedi eledi, twistedı gamegarajda koorui var zaten deyip eledi.
Sadece epey'den karşılaştırmıyorum, epey + displayspecifications + kendi resmi sitelerine bakıp karşılaştırıyorum.Adamlara laf ediyorsun epeyden monitör karşılaştırıyorsun . O iki kişi panel pdf'lerini okuyup cevap veriyor kağıt veriye bakmıyorlar .
Genellikle doğru olsa da bazen yanlışlar olabiliyor, o yüzden her siteyi kontrol ediyorum zaten. Monitör almadan önce de emin olmak için müşteri hizmetlerine soruyorum.epey deki belirtilen özellikler ne kadar doğru bilmiyorum ama nen alacak olsam ya lg alırdım yada msi
MSI G274QPF al benceSadece epey'den karşılaştırmıyorum, epey + displayspecifications + kendi resmi sitelerine bakıp karşılaştırıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Genellikle doğru olsa da bazen yanlışlar olabiliyor, o yüzden her siteyi kontrol ediyorum zaten. Monitör almadan önce de emin olmak için müşteri hizmetlerine soruyorum.
121% srgb olması kafama takıldı, ve birçok renkler sarımsı diye yorum okudum. Yoksa süper gözüküyor monitör. Bir de ben peşin almayacağım taksitle alacağım, taksitle alınca da 9600 oluyor. 9600 olunca farklı alternatifler çıkıyor.MSI G274QPF al bence
100% Srgb en ideali monütörlerde 9600 olanalarıda taxsitle alacaksın onalrında fiyatı artıcak başka secenekler cıkacak bende monütör ve işlemci alacagım 7 martı bekliyorum acele etme bence121% srgb olması kafama takıldı, ve birçok renkler sarımsı diye yorum okudum. Yoksa süper gözüküyor monitör. Bir de ben peşin almayacağım taksitle alacağım, taksitle alınca da 9600 oluyor. 9600 olunca farklı alternatifler çıkıyor.