Monitör ve ekipman yardımı.

Ebuerylmz

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
40000
Selamün Aleyküm arkadaşlar,
En son bilgisayar oyunlarını 17–18 yaşlarımda bıraktım. O dönemde maddi durumum ve sistem yetersizliğimden dolayı ilgilenememiştim. Şu anda 25 yaşındayım ve bilgisayar sistemlerinden uzun süre uzak kaldığım için sistemsel bilgilerim, ekipman bilgim tamamen yok oldu.

Şu anda kendime güzel bir bilgisayar toplamak istiyorum ancak şimdilik sadece monitör, klavye, mouse ve kulaklık alacağım. Elimde halihazırda bir PS5 mevcut ve 3–5 ay boyunca bununla devam edeceğim, daha sonra kasa toplamayı planlıyorum.

Şimdi kendi araştırmalarıma göre almayı düşündüğüm ekipmanları aşağıya yazıyorum.
Alınır mı, alınmaz mı? Alternatif ne olur? Önerileriniz olursa çok memnun olurum.
BÜTÇE 40.000₺

🎮 Mouse

Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2 Lightspeed
Kablosuz Oyuncu Mouse – 6.700₺

🎧 Kulaklık
Logitech G PRO X 2 Lightspeed Kablosuz / Bluetooth
Oyuncu Kulaklığı – 11.200₺

⌨️ Klavye
Logitech G PRO X TKL Lightspeed Kablosuz (ING)
Oyuncu Klavyesi – 11.109₺

🖥️ Monitör Seçenekleri

1️⃣ MSI 27” MAG 274QF
2560×1440 (WQHD) – 16:9
Flat Rapid IPS – 180Hz – 0.5ms (Min.)
Adaptive-Sync Gaming Monitör – 10.899₺
VEYA
2️⃣ James Donkey Epic J60 27”
1920×1080 (FHD)
360Hz – 0.5ms – FAST IPS
(Sıfır Ölü Piksel Garantili) – 12.909₺

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Dostum sana bir tavsiye: sırf yeni oyunlar çıktı diye bütçeni zorlayacak bir sistem almanı önermem. Bunun nedeni, çoğu kişinin kısa sürede sıkılması.
Yeni bilgisayar, yeni oyun diyenlerin büyük bir kısmı çabuk sıkılıyor. Bana göre eski oyunlar çok daha fazla zevk veriyor.

Dostum sana bir tavsiye: sırf yeni oyunlar çıktı diye bütçeni zorlayacak bir sistem almanı önermem. Bunun nedeni, çoğu kişinin kısa sürede sıkılması.
Yeni bilgisayar, yeni oyun diyenlerin büyük bir kısmı çabuk sıkılıyor. Bana göre eski oyunlar çok daha fazla zevk veriyor.
Tavsiyen için teşekkür ederim dostum.
Bütçe konusunda pek sıkıntım yok kullandığım sistemde iyi uzun ömürlü olsun istiyorum kendi araştırmalarıma göre bunları buldum sadece monitörde 15k üzerine çıkmamayı tercih ettim. Herhangi alternatif ekipman önerilerin varsa memnun olurum düşük bütçelide olabilir.

Forumdaki arkadaşlar benden daha bilgili. Bence Sıcak Fırsatlar konusunu takip ederek güzel bir sistem bulabilirsin. Fırsat geldiğinde arkadaşlar konu altına yorum yapıyorlar. Ekipman konusunda eşekten tercih etmezdim.

Selamün Aleyküm arkadaşlar,
En son bilgisayar oyunlarını 17–18 yaşlarımda bıraktım. O dönemde maddi durumum ve sistem yetersizliğimden dolayı ilgilenememiştim. Şu anda 25 yaşındayım ve bilgisayar sistemlerinden uzun süre uzak kaldığım için sistemsel bilgilerim, ekipman bilgim tamamen yok oldu.

Şu anda kendime güzel bir bilgisayar toplamak istiyorum ancak şimdilik sadece monitör, klavye, mouse ve kulaklık alacağım. Elimde halihazırda bir PS5 mevcut ve 3–5 ay boyunca bununla devam edeceğim, daha sonra kasa toplamayı planlıyorum.

Şimdi kendi araştırmalarıma göre almayı düşündüğüm ekipmanları aşağıya yazıyorum.
Alınır mı, alınmaz mı? Alternatif ne olur? Önerileriniz olursa çok memnun olurum.
BÜTÇE 40.000₺

🎮 Mouse

Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2 Lightspeed
Kablosuz Oyuncu Mouse – 6.700₺

🎧 Kulaklık
Logitech G PRO X 2 Lightspeed Kablosuz / Bluetooth
Oyuncu Kulaklığı – 11.200₺

⌨️ Klavye
Logitech G PRO X TKL Lightspeed Kablosuz (ING)
Oyuncu Klavyesi – 11.109₺

🖥️ Monitör Seçenekleri

1️⃣ MSI 27” MAG 274QF
2560×1440 (WQHD) – 16:9
Flat Rapid IPS – 180Hz – 0.5ms (Min.)
Adaptive-Sync Gaming Monitör – 10.899₺
VEYA
2️⃣ James Donkey Epic J60 27”
1920×1080 (FHD)
360Hz – 0.5ms – FAST IPS
(Sıfır Ölü Piksel Garantili) – 12.909₺

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Renk sorun değilse monitörde MSI 27" MAG 274QRFW kodlu monitörü öneririm. Ekstra Pivot özellikleri, VESA ve HDR özellikleride mevcut ve 1.5 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Bu monitörde 1ms çıkıyor gecikme sizinkinde 0.5ms. Fark anlaşılır mı bilmem. Bende hiç problem çıkarmadı ne rekabetçi oyunlarda nede farklı tarzdaki oyunlarda.

Geri