O anlamda değil hocam. Ayarlardan kaç seçmek mantıklı olur? 85'de kullanıyorum, 100 üzerinden.ipslerde 1000:1dir,
va panelde 3000:1 ve 6000:1 arasındadır,
tn panelde ips gibi 1000:1 olabilir. daha düşük bütçeli modellerde 700:1 gibi bir orana kadar düşüyor.
oled paneller 20.000:1
ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. fiyat performans olarak va panellerin kontrast oranı iyidir.
ufo ghosting testini açıp ghosting en az olacak şekilde ayarlayabilirsin. kontrast ayarı biraz da gözle alakalı. sana nasıl daha güzel görünüyorsa öyle kullan. benim monitörümün yenileme süresi fazla olduğu için en az ghosting aldığım ayarda bıraktım. 55 civarında.O anlamda değil hocam. Ayarlardan kaç seçmek mantıklı olur? 85'de kullanıyorum, 100 üzerinden.
Ne kadar yüksekse o kadar azalıyor ama hep bir miktar kalıyor. 100'de hiç kalmıyor ama 100 çok kötü kalıyor. Şimdi 80 yaptım, en iyi böyle gibi geldi.ufo ghosting testini açıp ghosting en az olacak şekilde ayarlayabilirsin. kontrast ayarı biraz da gözle alakalı. sana nasıl daha güzel görünüyorsa öyle kullan. benim monitörümün yenileme süresi fazla olduğu için en az ghosting aldığım ayarda bıraktım. 55 civarında.
monitörden monitöre, panelden panele değişir. dediğim gibi gözüne en iyi geleni kullanmak en mantıklısı. kontrast seviyesi de ses seviyesi gibi kişisel bir ayardır. bilgisayarın hoparlörünü ne kadar açayım gibi bir şey. en az ghosting, en iyi görüntü gördüğün ayar idealdir.Ne kadar yüksekse o kadar azalıyor ama hep bir miktar kalıyor. 100'de hiç kalmıyor ama 100 çok kötü kalıyor. Şimdi 80 yaptım, en iyi böyle gibi geldi.