Monitörde MS önemi

Reaksiyon skoru
13
Ms önemli midir ben sistem Alaçam da açıkçası hayatımda CS go oynamamış adamım beni etkiler mi

Öncelikle basitçe ön bilgi vereyim. Bildiğiniz üzere monitörler piksellerden oluşur ve bu piksel ekrana gelen görüntüye göre renk ve resim değiştirir. Yani kısaca İngilizcede "Responde Time" diye adlandırdığımız tepki süresini ifade eder o ms değerleri. Ms de milisaniye demektir. Yani çok kısa bir zaman dilimidir ve bu rakam ne kadar küçükse piksellerdeki renk ve resim değişimi o kadar hızlı olur. Tabii o değer her renkte aynı olmamaktadır. Genellikle griden griye renk değiştirirken ki tepki süresi belirtilir.

Zamanında 14 ms monitör de kullanıyordum, gözle görülür bir fark kesinlikle yok. 0.5-5 ms monitörleri kullanabilirsiniz, sıkıntı olacağını sanmıyorum. Gecikme ölçücü bir cihaz değilseniz eğer :D.

Ms önemli midir ben sistem Alaçam da açıkçası hayatımda CS go oynamamış adamım beni etkiler mi
Csgo oynamaman 1ms almaman için bir sebep değildir fakat eğer bütçe konusunda sıkıntı çekiyorsan 1ms 5ms farklarına bakıp kararını verebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,961
Üyeler
188,504
Son üye
Xanxx
Geri