2K monitörde 1080p video ve oyun nasıldır?

Anladım hocam. O zaman 1080p monitör mü almalıyım? Görüntü bozulmaması için. 2k bakmayım hiç.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyunlar için mi?
normal kullanım ıcınde oyunlar ıcınde

Hocam ben oyunlar hariç film, dizi video izlerken yıllardır görüntü kalitesine önem veriyorum. Eskiden sırf görüntü kalitesi için çoğu filmi bluray indirirdim. Yani hocam şuan 27 inch 1080p kullanıyorum. Genelde memnunum ama 2k monitör geçince sizce 1080p monitöre göre görüntüde bozulma olur mu? Monitör mesafem 40-60 cm değişiyor.
hocam benim de merak ettigim bir konu var. su an 24 inch 1080p gamepower bir monitor kullaniyorum, renk dogrulugu ve siyahlar beni tatmin etmedigi icin (ayrica isik sizmasi da hatri sayilir seviyede var) yeni bir monitor almayi dusunuyorum. 2k 27 inch monitorler fiyat acisindan fazla ve fazla bir secenek yok fp tarafinda, cozunurluk problemleri beni de dusunduruyor sizin gibi.bu yuzden 1080p de kalicam. ama 24 ve 27 inch arasinda gidip geliyorum 27 inchte ppi degeri 92 den 81 e dusuyor. 27 inche gecersem keskinlik farki ben rahatsiz eder mi, pikselleri gorur muyum onu dusunuyorum. boyut acisindan 27 ye gecmeyi de istiyorum, daha buyuk bir calisma alanina sahip olmak icin. benim icin ekranin bir tik daha buyuk olmasi buyuk bir arti. 27 inchte 1080p cozunurluk sizi rahatsiz ediyor mu ? arada hissedilir bir fark olmadigini tahmin ediyorum ama kullanan birisinin deneyimlerini merak ediyorum.

Arkadaşlar ben 1080p 240/280hz monitör alacaktım lakin. 2K da dikkatimi çekiyor. Hikayeli oyun nadir oynarım. Şimdi sıklıkla CS2 oynuyorum. Genelde de film, dizi, youtube takılıyorum.

İnternetteki çoğu videolarda 1080p yani 2k monitörde sıkıntı olur mu? Çok rahatsız eder mi yoksa direkt 1080p monitör mü almalıyım? 2k monitör kullananların fikrini duymak isterim.
2K nın keskinliğini gördükten sonra altı daha kötü gelmeye başlar. Mesela ben 4K monitör aldım 1080P izlerken çok kalitesiz geliyor artık, 4K içerik olunca o masaüstünde aldığım keskin görüntüyü alabiliyorum 😀

Videolarda , bahsettiğim şeyler olmuyor hafif bulanıklık veya keskinliğin azalması vs yok. 27' benim ekran 1080p bir videoyu full ekran yapınca tabii nasıl 1080p bir monitorde 720 veya 480p biraz kalitesiz gözüküyorsa aynısı burda yaşanıyor. Videolarda o kadar keskinlik kaybıdır bulanıklıktır çözünürlüğü 2k kullandığınız sürece olmuyor.
Yok hocam normal masaüstünde video, tarayıcı gezinmesi falan 2k kullanırım. Demek istediğim 2k da normal 1080p videolarda kesinkinlik kaybı oluyor mu onu öğrenmek istedim. 2k monitörün çözünürlüğünü 1080p yapmak değil amacım. Sanırım kafam burada karıştı biraz. Cs2 için özel oyun çözünürlük yaparım o dert değil.

Bu bahsettiğiniz gibi 1080p monitör de 720p videolar göze biraz kalitesiz geliyor. 2k içinde aynısı geçerli mi acaba? Bozulma vs oluyorsa hiç 2k monitör bakmayım.

hocam benim de merak ettigim bir konu var. su an 24 inch 1080p gamepower bir monitor kullaniyorum, renk dogrulugu ve siyahlar beni tatmin etmedigi icin (ayrica isik sizmasi da hatri sayilir seviyede var) yeni bir monitor almayi dusunuyorum. 2k 27 inch monitorler fiyat acisindan fazla ve fazla bir secenek yok fp tarafinda, cozunurluk problemleri beni de dusunduruyor sizin gibi.bu yuzden 1080p de kalicam. ama 24 ve 27 inch arasinda gidip geliyorum 27 inchte ppi degeri 92 den 81 e dusuyor. 27 inche gecersem keskinlik farki ben rahatsiz eder mi, pikselleri gorur muyum onu dusunuyorum. boyut acisindan 27 ye gecmeyi de istiyorum, daha buyuk bir calisma alanina sahip olmak icin. benim icin ekranin bir tik daha buyuk olmasi buyuk bir arti. 27 inchte 1080p cozunurluk sizi rahatsiz ediyor mu ? arada hissedilir bir fark olmadigini tahmin ediyorum ama kullanan birisinin deneyimlerini merak ediyorum.
Yani benim şuanki monitörüm 27 inch 1080p 165 hz. Görüntü iyi öyle piksel sayma falan yok açıkcası. Görüntü güzel. Amacım 280hz üstü geçmekti yoksa memnunum şuanki monitörden. Geçmek isterseniz geçin tabi. 3 inch ekran büyüyecek ve en azından göz zevki artacak. 27 inch 1080pye kadar stabil. 24 inch alacaktım ama küçük geldi vazgeçtim. 27 her şeyim için ideal. Tabi şuan 280hz yükselteceğim için 2k alırım almasına ama videolarda kalite kaybı olacaksa almayacağım. Çoğu internetteki video, yayın 1080p.

Şunu bir türlü düzgün yazamadım onu okuyun sonra şu şekilde toparlayarak yazıyım. Çözünürlük 2k iken video izlerken herhangi bir sıkıntı yok 1080p bir videoyu tam ekran yaptığınızda nasıl 1080p bir monitoru olan video izlerken videoyu 720p 480p yaptığında kalitesizleşiyorsa öyle bir kaliteszleşme var ancak 2 k monitörde 1920x1080 çözünürlükte kullanırsanız sıkıntı tamamen sıkıntı size şahsi önerim öyle 2k alacam çözünürlük çok olacak kaliteli olacak takıntınız yoksa 1080p tercih etmeniz tamamen şahsi düşüncem
1080p alayım o zaman hocam. Aslında 2k bir deneyebilsem deneyeceğim ama hiç yakınımda vatanbilgisayar, teknosa falan da yok. Galiba 1080p akar.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,344
Üyeler
186,180
Son üye
hresid
Geri