Neler Yeni

Monitörümdeki kırmızı nokta nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
barış baskan
Arkadaşlar 4 gün önce teslim aldım Hepsiburada satıcısından. İnanılmaz tuhaf bir durum ile karşılaştım. Sadece ve sadece Intel uygulamasında yani driver uygulamasında böyle bir şey oluyor başka da hiş bir yerde olmuyor. Arc B580 ve 14400F var. Kırmızı noktalar aynı olduğu yerde sönüp geri geliyor. Bu nedir ölü piksel mi? İade etmeli miyim? Monitörüm ise Dell G2724D. Ve bu her zaman olmuyor Intel uygulamasında ilk defa karşılaştım mesela şu an yok ama çektiğim de 10-15 sn söndü geri geldi.

Ekler

• Screenshot 2025-04-07 at 18-48-42 Monitörümdeki kırmızı nokta nedir Technopat Sosyal.png
    Screenshot 2025-04-07 at 18-48-42 Monitörümdeki kırmızı nokta nedir Technopat Sosyal.png
    1.2 MB · Hit: 65

tayfn35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Tayfun Acar
Bendede netflix uygulamasında ayni şey oluyor piksek testlerde falan görünmüyor sa sorun olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
barış baskan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam hayır sadece netflixte ana ekranda oluyor ama 1 den fazla uygulamada oluyorsa servise yollayin
İade talebi oluşturdum. Hepsiburada Perşembe alacakmış gelip. Para iadesi olsun da alacağım tekrar aynı monitor mu alsam başka mı bilemedim sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kalıcı bir piksel olsa tamam dicem saçma sapan bazen steam de bazen intel uygulamasında vs oluyor. Bir de yanıp sönüyor bende riske etmedim yolladım. En temizi böyle olur diye düşündüm.

xTURANN

80+ Silver
İnternet kafeden veya bir yakınınızdan monitör isteyin, kendi bilgisayarınızda tekrar deneyin. Bu tarz noktalar çıkmıyorsa, ekran kartına ardından işlemciye odaklanın.

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
813
İsim
Alperen Yılmaz
iade için en az 3 ölü piksel olması lazım diye biliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
barış baskan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnternet kafeden veya bir yakınınızdan monitör isteyin, kendi bilgisayarınızda tekrar deneyin. Bu tarz noktalar çıkmıyorsa, ekran kartına ardından işlemciye odaklanın.
Stuck piksel hocam bu ekran kartından değil monitorden kaynaklı.

iade için en az 3 ölü piksel olması lazım diye biliyorum
Hepsiburada 14 gün içinde koşulsuz iade hakkı tanıyor.

xTURANN

80+ Silver
Stuck piksel hocam bu ekran kartından değil monitorden kaynaklı.
Sadece 1 uygulamada oluyorsa, diğer hiçbir şeyde olmuyorsa nasıl "sıkışmış piksel" diyebiliyorsunuz kesin olarak ?

Ben önerimi yaptım zaten, kendi kararınız varsa foruma sormanıza gerek yok. İade edin geçin.

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Mert
Uygulamadan ziyade farklı renklerde daha belirgin oluyordur.

Aşağıdaki siteden, her renk gamı için sorunlu pikselin oluştuğu bölgeye dikkatlice bakın.

Örneğin; siyah planda vermeyip, kırmızıda veriyor olabilir. Ölü pikseldir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
barış baskan
Sadece 1 uygulamada oluyorsa, diğer hiçbir şeyde olmuyorsa nasıl "sıkışmış piksel" diyebiliyorsunuz kesin olarak ?

Ben önerimi yaptım zaten, kendi kararınız varsa foruma sormanıza gerek yok. İade edin geçin.
Bugün eve geçince 43 inç olan monitorum de test edeceğim hocam. Bilgilendiririm eğer 43 inç de oluyorsa ozaman sorun dediğiniz gibidir akşama bilgilendirim teşekkür ederim. Bence monitor den.

Aşağıdaki siteden, her renk gamı için sorunlu pikselin oluştuğu bölgeye dikkatlice bakın.

hocam steam lacivert tonda intel uygulaması da öyle acaba lacivert de sıkıntı olabilir mi diye düşündüm monitör için şimdi dediğiniz testi yapacağım.

test ettim hocam sıkıntı yok attığınız uygulama da küçük ekran da mavi piksel gözüküyor herhalde o örnek olarak koyulmuş değil mi :D

Son düzenleme:

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Mert
Bugün eve geçince 43 inç olan monitorum de test edeceğim hocam. Bilgilendiririm eğer 43 inç de oluyorsa ozaman sorun dediğiniz gibidir akşama bilgilendirim teşekkür ederim. Bence monitor den.

hocam steam lacivert tonda intel uygulaması da öyle acaba lacivert de sıkıntı olabilir mi diye düşündüm monitör için şimdi dediğiniz testi yapacağım.

test ettim hocam sıkıntı yok attığınız uygulama da küçük ekran da mavi piksel gözüküyor herhalde o örnek olarak koyulmuş değil mi :D
Evet onlar örnek olarak koyulmuş ölü piksel görselleri. Testte sorun çıkmadığına sevindim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
barış baskan
Evet onlar örnek olarak koyulmuş ölü piksel görselleri. Testte sorun çıkmadığına sevindim.
hocam çok tuhaf bir sorun iade talebi oluşturdum yarın gelecekler. sadece steam ekran görüntüsü yeri ve intel driver yerinde oldu bu sorun. ve hep olmuyor mesela şimdi girdim iki uygulamaya da ikisinde de olmadı ama bazen şansa çıkıyor o uygulamalarda. böyle yanıp sönüyor hocam.

Kısacası şunların yanıp söndüğünü düşünün bu görseller önceden çeltim.

elimde video da var fakat atamıyorum foruma maalesef.

Ekler

• 2BCDE6B2-20D6-4395-80EC-3E39707F0CAC.jpeg
    2BCDE6B2-20D6-4395-80EC-3E39707F0CAC.jpeg
    380.1 KB · Hit: 8
  • 39DC10F5-01A0-4A03-9FDB-459571B35377.jpeg
    39DC10F5-01A0-4A03-9FDB-459571B35377.jpeg
    438.9 KB · Hit: 7
  • 4B02680B-0801-4C9D-B04E-A35C21950A51.jpeg
    4B02680B-0801-4C9D-B04E-A35C21950A51.jpeg
    1.2 MB · Hit: 6
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR