Neler Yeni

Çözüldü✓ monitörüme overclock yapsam sorun oluşur mu

Eren_Y

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
261
İsim
Eren Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
oyun yardım pc toplama vb.
Instagram
https://www.instagram.com/m_upt.eren/
Steam
https://steamcommunity.com/id/jiqitter/
Twitter
hamdieren10
Discord
Capon#5386
Selam arkadaşlar hayırlı akşamlar başlıkta gördüğünüz üzere monitörüme amd üstünden yeni çözünürlük ekleyip hz yi tek tek arttırsam bir problem oluşur mu ?
ASUS TUF VG249Q modeline sahibim

EMRTML

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eymen
Selam arkadaşlar hayırlı akşamlar başlıkta gördüğünüz üzere monitörüme amd üstünden yeni çözünürlük ekleyip hz yi tek tek arttırsam bir problem oluşur mu ?
ASUS TUF VG249Q modeline sahibim
Bence artırmanıza gerek yok çünkü araştırmama göre 144hz bir monitör, zaten arttırsanız bile monitörün gücüne bağlı olarak maksimum 40hz gibi bir değer artırırsınız. 144hz gayet yeterli, ama benim ikincil monitörüm 60hz ve 75hz'e sorun çıkmadan ulaştırdım, 200hz olan monitörüme de arttırmaya çalıştığımda 1hz bile arttırdığımda görüntü tamamen gidiyor ve monitör açılmıyor, eğer riski kabulleniyorsanız yapabilirsiniz diye düşünüyorum isteğinize bağlı.

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
926
İsim
Kadir Efe Ulusoy
Bence artırmanıza gerek yok çünkü araştırmama göre 144hz bir monitör, zaten arttırsanız bile monitörün gücüne bağlı olarak maksimum 40hz gibi bir değer artırırsınız. 144hz gayet yeterli, ama benim ikincil monitörüm 60hz ve 75hz'e sorun çıkmadan ulaştırdım, 200hz olan monitörüme de arttırmaya çalıştığımda 1hz bile arttırdığımda görüntü tamamen gidiyor ve monitör açılmıyor, eğer riski kabulleniyorsanız yapabilirsiniz diye düşünüyorum isteğinize bağlı.
nasıl yaparız reis yarına kadar son kez 60 değilde 75 kullanacağım

EMRTML

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eymen
NOT: CRU programının 1.5 sürümü ile overclock yapıyorum ben şahsen, siz başka programlarda kullanabilirsiniz.

Eren_Y

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
261
İsim
Eren Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
oyun yardım pc toplama vb.
Instagram
https://www.instagram.com/m_upt.eren/
Steam
https://steamcommunity.com/id/jiqitter/
Twitter
hamdieren10
Discord
Capon#5386
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bunu şundan merak ediyorum ben bu monitörü çok yüksek hızlara çıkartmayı amaçlamıyorum 144 ü 150 yapsam ya da 160 farketmez bu hz değerlerini vermesine verir fakat gecikmesi vs. olur mu ? bunu da merak ediyorum

EMRTML

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eymen
bunu şundan merak ediyorum ben bu monitörü çok yüksek hızlara çıkartmayı amaçlamıyorum 144 ü 150 yapsam ya da 160 farketmez bu hz değerlerini vermesine verir fakat gecikmesi vs. olur mu ? bunu da merak ediyorum
Gecikme olmuyor, şuana kadar yaptıklarımda hiç yaşamadım.

EMRTML

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eymen
nasıl yaparız reis yarına kadar son kez 60 değilde 75 kullanacağım

Bu videoyu izleyerek yapabilirsin, eğer diyelim 75hz ayarı çıkmadı ayarlarda veya olmadı, detailed resolutions'da aynı çözünürlük varsa ordan da değişebilirsin. Eğer aynı çözünürlük yoksa kendin "Add..." tuşuna basarak da ekleyebilirsin. Olmazsa resimli olarak anlatabilirim eğer müsait olursam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

tamamdır teşekkürler
Kesinlikle ikinci bir monitör takmanızı öneririm, o şekilde yapın yani overclock'u. Çünkü ekran gittiği zaman güvenli moda girip düzeltmek falan biraz çile çıkartıyor.

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
926
İsim
Kadir Efe Ulusoy

Bu videoyu izleyerek yapabilirsin, eğer diyelim 75hz ayarı çıkmadı ayarlarda veya olmadı, detailed resolutions'da aynı çözünürlük varsa ordan da değişebilirsin. Eğer aynı çözünürlük yoksa kendin "Add..." tuşuna basarak da ekleyebilirsin. Olmazsa resimli olarak anlatabilirim eğer müsait olursam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kesinlikle ikinci bir monitör takmanızı öneririm, o şekilde yapın yani overclock'u. Çünkü ekran gittiği zaman güvenli moda girip düzeltmek falan biraz çile çıkartıyor.
reis benim şuankki yarına kadar ALLAH C.C izniyle son günüm bu tv ile geçersiz format hatası verdi ama 75hz oldu genede teşekkürler

Top Bottom