firat sobutay
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 49
- Reaksiyon skoru
- 43,580
Daha önce duyduğum kavramlar ama daha yapma fırsatı bulmadım açıklar mısınız rica etsem
çi değerlerinizi atın.
Daha önce duyduğum kavramlar ama daha yapma fırsatı bulmadım açıklar mısınız rica etsem
Teşekkürler çok ilgilisinizAfter burneri indirin ve bu videoda yapılanları yapın sonra oyun
çi değerlerinizi atın.
Çok faydalı bir metin olmuş teşekkür ederim ilginiz için şikayetim artarsa bu yönteme kesinlikle bakacağımThrottleStop kullanabilirsin. İşlemi kısaca tarif edeyim. Fabrikasyon sürecinde her silikonda stabil çalışabilmesi için adaptif voltaj/frekans girişi yapılır ve bu genelde bir tık yüksek olur, sen kendi işlemcinin silikonuna bağlı olarak bu eğriyi voltaj tarafında aşağı çekebilirsin. Mesela 1.1V çekerken 100mV offset şeklinde voltajı ayarlarsan 1V çekmeye başlar, amper de düşeceğinden ortaya çıkan ısı azalır. Soğutma sistemi bunu daha kolay atabilir ve sıcaklık düşer. Frekansta da artış yakalayabilirsin. Sıcaklık düşeceğinden boost hızını daha fazla koruyacak. Bu daha çok ağır yükler altında rastlayabileceğin bir şey, frekansın yüksek ihtimal değişmeyecek pek. Ancak offset şeklinde ayarlamanın tek bir dezavantajı var, fazla düşürürsen boşta sıkıntılarla karşılaşabilirsin. Adaptif olduğundan boşta 0.7V civarlarında çalışması gereken işlemci 0.6V ile çalışmayı denerse başarısız olabilir, ardından mavi ekran yersin. İnternet üzerinde işlemci modeline ait denemelere rastlayabilirsin, deneyerek yapman gerekir. Herhangi bir hata yapman sonucu donanımsal bir zarar gelmez. Safe bir işlem yani. Ayriyeten batarya performansını ve ömrünü arttırır.
Altına yüksek tutacak şekilde fan yerleri açık şekilde sıcaklık değerlerini bana soylermisiniz?Monster laptopum var alalı 1 hafta oluyor valorant yüksek ayarlarda 144 fps sabit 2 saat zaman geçirdiğimde cpu sıcaklığım 90ı bile buluyor ffizikselolarak hiç sıcaklık hissetmesem de uçuk sayılar beni korkuttu sizce bir sebebi var mıdır?
sanırım birtek benim eski gtx1650 li laptop ısınmıyor sanırım max 70 gördüm oda bf 5 te idiNormal gibi. Laptoplar genel olarak fazla ısınıyor zaten.
Yani kendi sürücüsü olan control centerden baktığımda bu değer gözüküyordu ama fiziksel hissiyat olarak gayet ılık olması tuhafıma gitti macun desem zaten yeni bir cihaz monster sitesine de yazdım ordan nasıl geri dönüş alıcaz bakalım bide yüksek sıcaklık olmasına rağmen en ufak fps drop yemediğim orada belirtilen değerin düşük olduğunu felan düşünüyorum bensanırım birtek benim eski gtx1650 li laptop ısınmıyor sanırım max 70 gördüm oda bf 5 te idi
Fan yerleri sağda solda rahat çıkış yapıyorlar fiziksel olarak az sıcaklık hissedilsede 60tan başlayıp 95lere kadar çıkan cpu değerleri gördüm hocamAltına yüksek tutacak şekilde fan yerleri açık şekilde sıcaklık değerlerini bana soylermisiniz?
Seninkinin marka ve modeli ne tam olarak?sanırım birtek benim eski gtx1650 li laptop ısınmıyor sanırım max 70 gördüm oda bf 5 te idi
MSI Afterburner'da da mı 95'lere kadar çıktı?Yani kendi sürücüsü olan control centerden baktığımda bu değer gözüküyordu ama fiziksel hissiyat olarak gayet ılık olması tuhafıma gitti macun desem zaten yeni bir cihaz monster sitesine de yazdım ordan nasıl geri dönüş alıcaz bakalım bide yüksek sıcaklık olmasına rağmen en ufak fps drop yemediğim orada belirtilen değerin düşük olduğunu felan düşünüyorum ben
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Fan yerleri sağda solda rahat çıkış yapıyorlar fiziksel olarak az sıcaklık hissedilsede 60tan başlayıp 95lere kadar çıkan cpu değerleri gördüm hocam
lenovo ideapad l340 gaming olması gerek laptopun markasıSeninkinin marka ve modeli ne tam olarak?
MSI Afterburner'da da mı 95'lere kadar çıktı?
Lenovo'nun soğutmaları iyi oluyor.lenovo ideapad l340 gaming olması gerek laptopun markası
afterburner kendi uygulamasına göre max 80 gösterdi cpu değerleri kendi uygulamasında yanlış gösteriyor galibaSeninkinin marka ve modeli ne tam olarak?
MSI Afterburner'da da mı 95'lere kadar çıktı?