Neler Yeni

Monster Tulpar T7 v20.3 vs Macbook Air M1

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Melih Gezer
Çok kararsız kaldım ya normalde benim okulumda hocam ile Linux kodlama üstüne çalışacağız ama çoğu video ve yazıları inceledim genellikle ilk macbook alıp biraz zaman sonra Windows yardımcı bir sistem almışlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Yavuz Çaylı
İlgilendiği Kategoriler
Araba, ufak tefek teknoloji
Discord
YAwUZ#9261
İyi günler arkadaşlar. Fazla oyun oynayacak biri değilim şu yaşıma kadar neredeyse hiç denebilecek kadar pc oyunu oynadım (oynarsam en fazla 1 oyun oynarım onda da max özelliklere gerek yok ) bilgisayarı yazılım programları kullanmak için istiyorum bu yüzden iki bilgisayar arasında kaldım. Monster Tulpar T7 v20.3 veya 13 inç Macbook Air M1 düşünüyorum (belki macbook da 512 gb ssd ye yükseltebilirim) Siz olsanız tercihinizi neyden yana yaparsınız
yeni tip mac lerde her şey anakarta monteli diye biliyorum . ramler değişmiyor mesela ,ssd yi alırken yüksek almak daha sağlıklı olacaktır .

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Y
İyi günler arkadaşlar. Fazla oyun oynayacak biri değilim şu yaşıma kadar neredeyse hiç denebilecek kadar pc oyunu oynadım (oynarsam en fazla 1 oyun oynarım onda da max özelliklere gerek yok ) bilgisayarı yazılım programları kullanmak için istiyorum bu yüzden iki bilgisayar arasında kaldım. Monster Tulpar T7 v20.3 veya 13 inç Macbook Air M1 düşünüyorum (belki macbook da 512 gb ssd ye yükseltebilirim) Siz olsanız tercihinizi neyden yana yaparsınız
Yazılım içine girerseniz m1 derim

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Çok kararsız kaldım ya normalde benim okulumda hocam ile Linux kodlama üstüne çalışacağız ama çoğu video ve yazıları inceledim genellikle ilk macbook alıp biraz zaman sonra Windows yardımcı bir sistem almışlar
Şu an macbook m1e linux kurmak mümkün değil(bazıları uğraşıp yapıyor ama sağlıklı çalıştığını sanmıyorum). Windows ultrabook'a hackintosh yapın ya da intel işlemcili macbook alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Melih Gezer
Şu an macbook m1e linux kurmak mümkün değil(bazıları uğraşıp yapıyor ama sağlıklı çalıştığını sanmıyorum). Windows ultrabook'a hackintosh yapın ya da intel işlemcili macbook alın.
Peki şöyle bir rota izlesem. Şimdi m1 macbook alıp da birkaç yıl sonra (1, 1.5 fln) Windows işletim sistemli bir Kasa toplasam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki şöyle bir rota izlesem. Şimdi m1 macbook alıp da birkaç yıl sonra (1, 1.5 fln) Windows işletim sistemli bir Kasa toplasam
Mantıklı olur mu

Mantıklı olur mu
Şuan elimde çöp gibi olsada win7 li bir bilgisayar var ve okuldaki bilgisayarlardan da yararlanabilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Melih Gezer
Veya ilk başta Monster alıp kendimi iyice geliştirdikten sonra mı macbook alsam

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Veya ilk başta Monster alıp kendimi iyice geliştirdikten sonra mı macbook alsam
Monster almayın, pişman olursunuz. Microsoft'un Surface serisine bakabilirsiniz. Ya da Matebook D1x serisini düşünün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Melih Gezer
Monster almayın, pişman olursunuz. Microsoft'un Surface serisine bakabilirsiniz. Ya da Matebook D1x serisini düşünün.
Açıkçası ısınma sorunumun olacağını düşünmüyorum çünkü ağır programlar kullanmayacağım, malzeme kalitesi ve batarya hakkında da pek dışarıda kullanmayacağım genellikle sabit kalacak bu yüzden kırılma veya pilin hızlı bitmesi de sorun olmaz diye düşünüyorum

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Hocam şimdilik Huawei D16 bakabilirsiniz. Zaman zaman oyun oynayan birisi olduğunuz için kesinlikle Monster önermiyorum. Eğer monster düşünürseniz belki Huma modelleri fakat benim o modellerde bilgim yok bu sebeple Huawei önermek istedim. CS:GO, Rainbow gibi oyunları düşük-orta ayarlarda açıyor ki incelemeler mevcut. İlerleyen zamanlarda eğer Apple bir notebooka ihtiyacınız olursa satıp dönebilirsiniz.

macOS

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Açıkçası ısınma sorunumun olacağını düşünmüyorum çünkü ağır programlar kullanmayacağım, malzeme kalitesi ve batarya hakkında da pek dışarıda kullanmayacağım genellikle sabit kalacak bu yüzden kırılma veya pilin hızlı bitmesi de sorun olmaz diye düşünüyorum
Isınmadan demiyorm, çok kaba ve ışıkları tam oyuncu sistemi havasını veriyor. Oyun oynamayacaksanız çok gereksiz kalın. Sizin ihtiyaçlarınızı ultrabook daha iyi karşılar. Şu an evden çıkmıyorsunuz ama ileride taşımanz gerekecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Melih Gezer
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,137
Üyeler
161,665