Yardım Motor temizliğinde su neden kullanılmamalı?

Reaksiyon skoru
4,044
Merhaba dostlar

Motor içi temizlenirken genelde hep Motor Temizleyici ve temiz bir bez kulanın diye söylüyorlar. Ancak izlediğim detailing videolarında su kullananlar da gördüm. (ancak tazyikli değil sadece üzerindeki durulamak amacıyla) Bu olay acaba motor tipine veya benzinli-dizel olmasına göre değişiyor mu? Bilgisi olan var mı?​

Merhaba dostlar

Motor içi temizlenirken genelde hep Motor Temizleyici ve temiz bir bez kulanın diye söylüyorlar. Ancak izlediğim detailing videolarında su kullananlar da gördüm. (ancak tazyikli değil sadece üzerindeki durulamak amacıyla) Bu olay acaba motor tipine veya benzinli-dizel olmasına göre değişiyor mu? Bilgisi olan var mı?​

Dizel araçlar neyse bişey olmazda benzinli tüplü içten yanmalı motorları öldürür sebebleri şunlar:
1-) arabanın beynine su temas eder kısa devre vs olur yanar.
2-)akü mazallah güm diye yanabilir.
3-) motora su kaçabilir bujiler islanabilir araba zor çalışır.
4-) kablolar oksitlenir.
Eğer motor temizleyeceksen wurtz ün motor temizleme spreyi var 40 50 tl bişi ve parlatiyorda.

dizel arabalarda ecuya su gelmeyecek şekilde suyla yıkanabilir. yeni benzinli arabalarda ecu ve bobine su gelmeyecek şekilde suyla yıkanabilir, eski arabalarda önerilmez. karbüratör, distiribitör gibi çok fazla su alacak donanım olduğu için onlarda hiç önerilmez. yıkadıktan sonra da iyice kurulamak lazım.

Dizel araçlar neyse bişey olmazda benzinli tüplü içten yanmalı motorları öldürür sebebleri şunlar:
1-) arabanın beynine su temas eder kısa devre vs olur yanar.
2-)akü mazallah güm diye yanabilir.
3-) motora su kaçabilir bujiler islanabilir araba zor çalışır.
4-) kablolar oksitlenir.
Eğer motor temizleyeceksen wurtz ün motor temizleme spreyi var 40 50 TL bişi ve parlatiyorda.
Bu dediklerin anca şahin doğanda olur
1)Beyinler genelde kapalı oluyor altı üstü olarak gene de fazla tutmamak lazım
2)akü patlayabilir ama sırf su tuttun diye günlemez yanmaz ona da gene fazla tutmamak lazım(zaten çoğu yeni arabada kapağı var)
3)motora dıştan istediğin kadar su tut çatlak patlak yoksa motora su girmez.
4) oksit olabir açık varsa yoksa zaten olmaz
Bu denilenler şahinde doğanda var anca yoksa gerisinde her dakika olur diyemem ama olmaz muhtemelen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dizel arabalarda ecuya su gelmeyecek şekilde suyla yıkanabilir. yeni benzinli arabalarda ecu ve bobine su gelmeyecek şekilde suyla yıkanabilir, eski arabalarda önerilmez. karbüratör, distiribitör gibi çok fazla su alacak donanım olduğu için onlarda hiç önerilmez. yıkadıktan sonra da iyice kurulamak lazım.
Bobinlerin üstünde genelde zaten kapak olur
İyice hava tutarsakta bir şey olmaz diye düşünüyorum
Alt yıkamaya falan kaç kere araba götürdüm adamlar işini düzgün yaparsa hiç bir şey olmaz

Bu dediklerin anca şahin doğanda olur
1)Beyinler genelde kapalı oluyor altı üstü olarak gene de fazla tutmamak lazım
2)akü patlayabilir ama sırf su tuttun diye günlemez yanmaz ona da gene fazla tutmamak lazım(zaten çoğu yeni arabada kapağı var)
3)motora dıştan istediğin kadar su tut çatlak patlak yoksa motora su girmez.
4) oksit olabir açık varsa yoksa zaten olmaz
Bu denilenler şahinde doğanda var anca yoksa gerisinde her dakika olur diyemem ama olmaz muhtemelen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İyice hava tutarsakta bir şey olmaz diye düşünüyorum
Alt yıkamaya falan kaç kere araba götürdüm adamlar işini düzgün yaparsa hiç bir şey olmaz
Genelde elektronik aksama poşet sarıp yapıyorlar bişi olmaz o zmn

Merhaba dostlar

hocam arabadan arabaya değişiyor beyin akü vb şeylerle alakalı elektrik aksamlarla alakalı

Kendi özel yalıtkan temizleme ürünleri varken su tutulmaz zaten, en büyük düşmanı elektronik aksamda oluşacak oksit sorunudur.

oraya hiç su tutmamak en matıklısı bence. kapak olur ama sızdırırsa sıkıntı olur. daha önce peugeot 206da başımıza geldi. yıkamaya verdik iç dış diye. adam güzellik olsun diye motoru yıkamış, bobinler yanmıştı. tabi masrafını onlardan almıştık ama yaşanabilecek sorunlardan biridir. en temizi hiç su değirmemek. aynı şekilde ecuya da su tutmamak en mantıklısıdır. evet korumalılar ancak zamanla kablolarda ısınma ve soğumaya bağlı çatlaklar oluşabiliyor. normal kullanımda sıkıntı yaratmıyor ama su gelince kısa devre yapıp yanabiliyor.

Geri