Neler Yeni

Yardım Motosikleti Nerede Muhafaza Etmeliyim ? Yardım PLS

GirayHan

80+ Platinum
motorun sıfır ve garantili ise alarm taktırman garanti dışı bırakır motorunu. Bunu da göz önünde bulundur derim :) aynı şey gps cihazı için de geçerli. elektronik sisteme dışardan müdahale kesme biçme yapılan motorlar garanti dışı bırakılır. Honda, yamaha, kawasaki.

jımalya

80+ Bronze
bi tane adam evinin 5. katinda sakliyordu motorunu o geldi aklima

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
motorun sıfır ve garantili ise alarm taktırman garanti dışı bırakır motorunu. Bunu da göz önünde bulundur derim :) aynı şey gps cihazı için de geçerli. elektronik sisteme dışardan müdahale kesme biçme yapılan motorlar garanti dışı bırakılır. Honda, yamaha, kawasaki.
Bilmiyordum bunu teşekkür ederim

GirayHan

80+ Platinum
Hocam çok teşekkürler bunları alıp dediğiniz yere bağlasam sıkıntı yaşamam inşallah
branda kullanıyormusunuz ?
evet branda kullanıyorum. internette 300 liraya alacağın brandalar maksimum seni 3 ay götürür.Rüzgarda dahi yırtılıyorlar. Benim şahsi önerim bir çadır branda imalatı yada tente yapan yerlere git motorun ölçüsünü aldır ve ona uygun su geçirmez tente kumaşından kalın bir branda yapsınlar. Ön ve arka kısımlara yuvarlak delik açtırmayı unutma ( zincir kilit için ) ayrıca zımba makinası ile metal kulplar da taktırırsan lastik ile motorun arka tekeri orta kısmı ve ön tekerinden karşılıklı bağlarsın :) ne kir tutar ne toz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
evet branda kullanıyorum. internette 300 liraya alacağın brandalar maksimum seni 3 ay götürür.Rüzgarda dahi yırtılıyorlar. Benim şahsi önerim bir çadır branda imalatı yada tente yapan yerlere git motorun ölçüsünü aldır ve ona uygun su geçirmez tente kumaşından kalın bir branda yapsınlar. Ön ve arka kısımlara yuvarlak delik açtırmayı unutma ( zincir kilit için ) ayrıca zımba makinası ile metal kulplar da taktırırsan lastik ile motorun arka tekeri orta kısmı ve ön tekerinden karşılıklı bağlarsın :) ne kir tutar ne toz.
Çok sağolun hocam başka tavsiyeni var ise alırım :)

GirayHan

80+ Platinum
Bilmiyordum bunu teşekkür ederim
illa gps olsun dersen iphoncuysan airtag al gizle motorun içine. samsungcu isen yada samsung telin varsa samsung smarttag al :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

yeni motorcuysan disk kilidi takılı hareket etmemek için ;

1683048025437.png

alışana kadar tak çıkar :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aklına takılan farklı şeyler varsa sorabilirsin. Başta dediğim gibi elimden geldiğince yardımcı olurum :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
Tamamdır hocam teşekkürler tavsiyeler ve bilgiler için :)

GirayHan

80+ Platinum

GodlyPain

80+ Bronze
Tamamdır hocam teşekkürler tavsiyeler ve bilgiler için :)
Airtag ya da galaxy tagi görünmeyen bir yere sokmak garanti dışı bırakmaz. Ben radyatöre sokuyordum gece. Sabah uyanınca cebime atıyordum öyle sürüyordum

GirayHan

80+ Platinum
aklıma gelmişken söyleyim. Mesela avm'ye gittin disk kilidi ağır geldi yanında taşımak istemedin diyelim. Bu manet kiltlerinden alırsan hırsızları uzak tutarsın. Mükemmel güvenli değil ama caydırıcı bilgin olsun.

1683048392061.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
@blackjacktr hocam tekrardan merhabalar kask ve eldiven öneriniz var mı acaba ? ben polikarbon yapıda MT Revenge 2 almayı düşünüyorum önerir misiniz? ?

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Cefika
Öncelikle motoru içeriye sokma ve aşağı sığınağa sokma fikrinden vazgeç çünkü çok zahmetli ve adım kadar eminim ki üşeneceksin bir süre sonra.
Alman gerekenler kaliteli bir kesilmez zincir, kaliteli bir disk kilidi ve branda. Paran varsa takip ve alarm sistemleri de taktırabilirsin Turuncu,mototakip vs. Ama firmalar ile görüş eğer elektrik tesisatında kesme biçme yapılıyorsa yaptırma. Ucuzundan bir alarm al sadece aküye bağla sadece alarm özelliğini kullan o da yeterli olur.

Motorun yeşille işaretli şekilde olduğunu arkasının dışarıya baktığını var sayalım veya önü dışarıya baksın çok fark etmez nasıl olsa branda sericeksin üzerine. Kesilmez zincirini ince demirlere değil de kalın bir demire sabitlemen gerek ve havada durması lazım yer ile temas etmemesi gerek. O yüzden merdiven ve kalın olan demir arasındaki boşluktan bir ucunu geçirip zincirin kilit kısmını ise sallandırman gerek ki olası bir zinciri hareket ettirmeleri durumunda sarsıntı olsun ve alarm devreye girsin.

İkinci kısımda ise bir adet (Abus olabilir) kaliteli bir disk kilidi almalısın. Bunu da zinciri geçirdiğin jant aralığının hemen üstüne zincirin üstüne koy ki zincir hareket ederse o da etkilensin ve ötsün.

Brandayı küçük veya çok bol almaman gerekli motoru tamamen kapatmalı zinciri taktıktan sonra brandayı geçirip disk kilidi görünmeyecek şekilde brandayı geçir mümkünse disk kilidinin altına doğru geçir ki brandayı da hareket ettirirlerse disk kilidi devreye girsin. Brandayı örttükten sonra herhangi bir nalbur veya birmilyoncudan kancalı lastik alabiliyorsan iyi olur. Bagaj lastiği diye de geçer. Bir ucunu sağ ayak pegine sabitleyip selenin üstünden geçirirerek diğer taraftaki sol ayak pegine de diğer ucunu sabitlersen kedilerin girmesini ve gelecek olan hırsızın brandayı kaldırmak için onu da çıkarması gerekeceği için extra ucuz bir önlem almış olursun.

Bu arada motoru koymak için çok güzel bir yerin var. Çoğu kişinin bu imkanları bile yok. Ve bir de bu işaretlediğimiz yerden kendi odanın camından bakınca rahatlıkla görebiliyor musun o önemli. Çünkü insanın içine bir kurt düşebiliyor arada bakıp kendini rahatlatabilirsin. Çünkü daha önceden bir çalınma durumu oldu ise aynı kişinin sanıp yine dadanabilirler ama sen hazırlıklı olmalısın. :)

Alarm ve takip konusunda gelirsek de. Bu sistemler pahalı olabilirler bütçe bakımından ne durumdasın bilemiyorum ama taktırırsan çok rahat olabilirsin çünkü en ufak sarsıntıda bile bildirim yollar ve alarm çalar. Aynı zamanda da anlık takip sağlayabilirsin. Eğer bu takip sistemleri bütçeni aşar ise ve bir iPhone kullanıcısı isen AirTag alabilirsin. Ucuz yollu işe yarama ihtimali az da olsa iş görebilir. Önlemler bu kadar daha ne yapasın. :D

Bu arada alacağın motor ne ve bunlardan önce ekipmanların tam mı? Hepsinden önce bunları bilmek de faydalı olur onlara göre extradan bilgi verebiliriz.

Edit : Son bir şey var. Moto garajlar. Eğer park ettiğin yerden araba vs geçmiyor ise branda şeklinde söylediğim tüm şeyleri yaparsan ve extra olarak güvenlik önlemi istiyorsan moto garajlar en azından caydırıcılık olarak iş görür.
Bir de çevre binalarda kapalı otoparkı olan bir bina var mı? Veya site tarzı bir yer güvenliği olan. Karşınızdaki ev site tarzı bir yere benziyor ondan soruyorum. Kapalı olmasa da güvenliği var ise açık olması da önemli değil nasıl olsa sizin apartmanınızdan daha güvenli olur ve bir çok motorun arasında daha güvenli olur.

1683270222259.png

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,286
Üyeler
165,506
Son üye
sederve271
Top Bottom