Neler Yeni

Yardım Motosikleti Nerede Muhafaza Etmeliyim ? Yardım PLS

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
Yıllardır motosiklet almak istiyorum ancak yer sıkıntısından dolayı bir türlü cesaret edemedim.

3.Katta oturuyorum çevremde kapalı otopark bulunmuyor.
Apartmanın önü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ve mahalle fazla tekin değil.
WhatsApp Image 2023-05-02 at 19.43.00.jpeg

Sol tarafta direkte bağlı olan bir hero punch motor çalınmıştı aylar önce (sadece küçük bir zincir ile bağlıydı)

Şimdi motosiklet alırsam gece bırakabileceğim 4 seçenek var (tabi bu seçeneklerde alarmlı disk kilidi + kesilmez zincir + branda )
1-Aşağıdaki gibi dışarıya bağlamak
WhatsApp Image 2023-05-02 at 19.43.00 (1).jpeg

2.Seçenek yine demire ancak iç taraftaki demire (bunun için 4 5 basamak çıkarmam gerekecek)
WhatsApp Image 2023-05-02 at 19.43.00 (2).jpeg

Tentenin hemen altında bir kamera var ama çözünürlük çok iyi değil ne kadar etkili olur bilmiyorum
WhatsApp Image 2023-05-02 at 19.43.01.jpeg

3.Seçenek apartman içerisine girdikten sonra sol tarafta bulunan bölge
WhatsApp Image 2023-05-02 at 19.42.58.jpeg

4.Seçenek en son çare ve en zahmetlisi 4 5 basamak girişte bulunan merdiveni çıktıktan sonra apartman içerisinde bulunan ve 10 basamak aşağıya inilen sığınak

Sizler olsaydınız nereye koyardınız ?
Çaresizlikten ve içimi rahatlatmak için bu konuyu açtım yardımcı olursanız sevinirim.

GirayHan

80+ Platinum
16 yıllık motorcuyum :) tam benim konum.

YankıÖzkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Yankı Özkan
Yıllardır motosiklet almak istiyorum ancak yer sıkıntısından dolayı bir türlü cesaret edemedim.

Alıntıyı görüntüle
Sol tarafta direkte bağlı olan bir hero punch motor çalınmıştı aylar önce (sadece küçük bir zincir ile bağlıydı)

Şimdi motosiklet alırsam gece bırakabileceğim 4 seçenek var (tabi bu seçeneklerde alarmlı disk kilidi + kesilmez zincir + branda )
Alıntıyı görüntüle
2.Seçenek yine demire ancak iç taraftaki demire (bunun için 4 5 basamak çıkarmam gerekecek)
Alıntıyı görüntüle
Tentenin hemen altında bir kamera var ama çözünürlük çok iyi değil ne kadar etkili olur bilmiyorum
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4.Seçenek en son çare ve en zahmetlisi 4 5 basamak girişte bulunan merdiveni çıktıktan sonra apartman içerisinde bulunan ve 10 basamak aşağıya inilen sığınak

Çaresizlikten ve içimi rahatlatmak için bu konuyu açtım yardımcı olursanız sevinirim.
Ben olsam en son dediğine koyardım.

GirayHan

80+ Platinum
Apartman içine motosiklet parkedilmez. Sebeplerini anlatayım.

1. apartmana giren çıkan çok olur engelli yaşlı zorluk yaşar
2. apartman içinde olan bir motor güvenli değildir dışarıda ki gözlerden izlole bir konumda ve apartman içinde olduğu için hırsızların gözdesi haline gelir.

Öncelikle min 14mm çapında bir zincir kilit yine 14mm kilit çapında alarmlı bir disk kilidi almalısın daha sonra aşağıda ki resimde işaretlediğim yere motoru yanaştırıp arka tekerlekten zincirin en kalın yerıne bir tur da ince yerine dolayarak zincirde boşluk bırakmayacak şekilde kilitlemelisin.( burda ki amac demir keskisi ile hırsız yerden destek alıp demiri yada zinciri kesmesin diye )
Motora güzel bir branda alman hırsızların motorundan uzak durmasını sağlar.Güvenlik önlemleri için kilit marka model önerisi istersen kendi ekipmanlarımdan öneririm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1683047090460.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Ömer Durmuş

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

En son Dediğin iyi ama zahmetli demişsin o yuzden her gün koyamazsanda apartman girişine koy apartmanda kamerada varsa daha çok caydırıcı olur zaten ama disk kilidi ve zincirini ihmal etme

BabaVoss7

80+ Silver
Üşenmiceksen apartman içi. Çalınmayı geç. Dışarda ister istemez kirleniyo eskiyor yağmurda çamurda. Gelen giden elliyo ne kadr örtersen ört. İki yıldır bende evin önünde tutuyırum sürekli örttüm ama etkilendi yani. Penceresen dışarı kendim kamera koydum. Kilitledim filan. Max takip cihazı alırsın yani motora. İlk motor pek önemli değildi şimdi şükğr sıfır notor aldım bakalım daha tealim almadım lda dışarda duracak mecbur yer yok. Sende en azından bahçe gibi biryer var. Üç dört kağıda katlanır branda garajlar oluyo en mantıklısı o gibi ben olsam paraya kıyar alırdım yani. Bende oda pek mümkün değil maalesef

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Apartman içine motosiklet parkedilmez. Sebeplerini anlatayım.

1. apartmana giren çıkan çok olur engelli yaşlı zorluk yaşar
2. apartman içinde olan bir motor güvenli değildir dışarıda ki gözlerden izlole bir konumda ve apartman içinde olduğu için hırsızların gözdesi haline gelir.

Öncelikle min 14mm çapında bir zincir kilit yine 14mm kilit çapında alarmlı bir disk kilidi almalısın daha sonra aşağıda ki resimde işaretlediğim yere motoru yanaştırıp arka tekerlekten zincirin en kalın yerıne bir tur da ince yerine dolayarak zincirde boşluk bırakmayacak şekilde kilitlemelisin.( burda ki amac demir keskisi ile hırsız yerden destek alıp demiri yada zinciri kesmesin diye )
Motora güzel bir branda alman hırsızların motorundan uzak durmasını sağlar.Güvenlik önlemleri için kilit marka model önerisi istersen kendi ekipmanlarımdan öneririm.

Alıntıyı görüntüle
Hocam tabii ki kullandığınız tavsiye ettiğiniz ekipmanlardan önerirseniz sevinirim (tecrübelerinize ihtiyacım var :) )
Zaman ayırdığınız için teşekkürler

GirayHan

80+ Platinum
En son Dediğin iyi ama zahmetli demişsin o yuzden her gün koyamazsanda apartman girişine koy apartmanda kamerada varsa daha çok caydırıcı olur zaten ama disk kilidi ve zincirini ihmal etme
Benim çevremde ki arkadaşların cep telefonlarında çalınan motorlarının güvenlik kamera görüntüleri var hatıra diye tutuyorlar :ROFLMAO: hırsızların özellikle motor hırsızlarının kamerayı takmadığını sana söyleyebilirim.

Hocam tabii ki kullandığınız tavsiye ettiğiniz ekipmanlardan önerirseniz sevinirim (tecrübelerinize ihtiyacım var :) )
Zaman ayırdığınız için teşekkürler
Rica ederim ne demek motosikletçiler tek ruhtur elimden geldiğince destek olmak isterim.

Kullandığım zincir

Onguard Kilit 8016 LX Beast Zincirli 180Cm X 14 mm Siyah
Test videosu

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında sadece geceleri saat 11 gibi apartman içerisine bırakıp sabah erkenden dışarı çıkartmak'ta bir seçenek olabilir.
Teşekkürler vakit ayırdığınız için

GirayHan

80+ Platinum
Kullandığım alarmlı disk kilidi

abus granit detecto x-plus 8077

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
Üşenmiceksen apartman içi. Çalınmayı geç. Dışarda ister istemez kirleniyo eskiyor yağmurda çamurda. Gelen giden elliyo ne kadr örtersen ört. İki yıldır bende evin önünde tutuyırum sürekli örttüm ama etkilendi yani. Penceresen dışarı kendim kamera koydum. Kilitledim filan. Max takip cihazı alırsın yani motora. İlk motor pek önemli değildi şimdi şükğr sıfır notor aldım bakalım daha tealim almadım lda dışarda duracak mecbur yer yok. Sende en azından bahçe gibi biryer var. Üç dört kağıda katlanır branda garajlar oluyo en mantıklısı o gibi ben olsam paraya kıyar alırdım yani. Bende oda pek mümkün değil maalesef
GPS sistemi düşündüm ama detaylı araştırmak lazım. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.İnşallah bir sıkıntı yaşamayız

Ben Tümay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
565
İsim
Tümay
Dış demirliklere kaliteli bir zincirle bağlayın. Motora hareket edince çok sesli öten bir alarm takın yeterli. Alarm çaldığında çalmaya çalışan eleman toz olur zaten :ROFLMAO:

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Furkan Bircan
Benim çevremde ki arkadaşların cep telefonlarında çalınan motorlarının güvenlik kamera görüntüleri var hatıra diye tutuyorlar :ROFLMAO: hırsızların özellikle motor hırsızlarının kamerayı takmadığını sana söyleyebilirim.

Rica ederim ne demek motosikletçiler tek ruhtur elimden geldiğince destek olmak isterim.

Kullandığım zincir

Onguard Kilit 8016 LX Beast Zincirli 180Cm X 14 mm Siyah​

Test videosu​

Kullandığım alarmlı disk kilidi

abus granit detecto x-plus 8077
Hocam çok teşekkürler bunları alıp dediğiniz yere bağlasam sıkıntı yaşamam inşallah
branda kullanıyormusunuz ?

Top Bottom