Motosiklette zorunlu olan şeyler

sadexxxx

80+
Reaksiyon skoru
11
250cc - 400cc motosiklet almayı düşünüyorum A2 ehliyete yeni başvurdum lakin motosiklet öncesi zorunlu ekipmanları öğrenmek istiyorum misal trafik polisi beni gördüğünde şu eksik ceza yazacağım dememesi için neleri almam lazım. Diğer forum sitelerinde dalgaya vurur gibi kask yeterli olur diyenler oldu doğruluğu nedir ?

Ceza yememek için kask yeterli, fakat hayatta kalmak için tüm ekipmanları almalısın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Motorsikletin şakası yoktur.

Amacın sadece ceza yememek ise kask yeterli ama tavsiyem asla plastik kask alma gerekirse borca gir karbon al. plastikler kazada kırılıp daha çok zarar veriyor

Kask yeterlidir .
Kendi güvenliğin için full ekipman alman lazım.
Motor yere yatar çizilir diyorsan koruma demiri şart

Amacın sadece ceza yememek ise kask yeterli ama tavsiyem asla plastik kask alma gerekirse borca gir karbon al. plastikler kazada kırılıp daha çok zarar veriyor
Alakası yok. Kaskın asıl koruyucu kısmı içindeki köpüğü. Polikarbon ve termoplastik kabuğa sahip olup, karbon kasklardan daha iyi koruma sağlayan kasklar da mevcut. Karbon olması kaskın 200-300gr daha hafif olmasından başka bir işe yaramıyor. Kaskın sağlam olup olmadığını sertifikalarına ve test sonuçlarına bakarak anlayabilirsin. Mesela ben Scorpionun carbon bir kaskını kullanıyorum, agv'nin, shoei'nin veya sharkın Sharp testinden daha yüksek puan alan termoplastik kaskları mevcut. Ve bunlar benim kaskımdan daha iyi koruyorlar. Tabii ki dandik ve testleri bile olmayan plastik kasklar kullanmamak gerek ama kask karbon değil diye çöp olmuyor.

Geri