Neler Yeni

moturun k.m 2000 oldu periyodik bakım hakkında yardım

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,630
İsim
oğuzhan ege
arkadaşlar motoru 1000. km iken aldık 2binde bakımı varmış motor 2km oldu olacak götürdüğümüzde sağdan soldan öğrendiğim kadarıyla yağ değişimi için 600 tl alcaklarmış garantisi var motorun almaları normal mi yoksa sıkıntımı.
bide bakım sırasında komple düzgün ne bakımı yapıcaklar acaba bilgilendirirseniz sevinirim.

Vatan.Delisi

80+ Bronze
1. Motosikleti bakıma götürmezseniz garantiden düşer 2. Yağ degişimi garantiye girmez

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yağ filtresi ve yağ değişimi yapılacak yüksek ihtimalle. Motor bakımına çok hakim değilim.
2000kmde yağ değişmesinin sebebi rodaj sonrası yağ değişimidir.

hashusged

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Hasan Hüseyin Gedik
İlgilendiği Kategoriler
Tekno
Motor marka model nedir ona göre her servis bir değil

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,630
İsim
oğuzhan ege
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Motor marka model nedir ona göre her servis bir değil
Arora beatrix 150cc hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yağ filtresi ve yağ değişimi yapılacak yüksek ihtimalle. Motor bakımına çok hakim değilim.
2000kmde yağ değişmesinin sebebi rodaj sonrası yağ değişimidir.
Herhangi ücret talep edebilir mi motoru 1000km de aldım ilk defa götürcem de 2 gün sonra

GirayHan

80+ Platinum
Arora beatrix 150cc hocam

Herhangi ücret talep edebilir mi motoru 1000km de aldım ilk defa götürcem de 2 gün sonra
ücretiz yağ değişimi yapıldığını size kim söyledi ki. garanti kapsamında olan her taşıt'ın servisleri ücretlidir. yağ değişimi işçilik ve diğer masraflar buna dahil.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,630
İsim
oğuzhan ege
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Y
ücretiz yağ değişimi yapıldığını size kim söyledi ki. garanti kapsamında olan her taşıt'ın servisleri ücretlidir. yağ değişimi işçilik ve diğer masraflar buna dahil.
Yok hocam ilk defa motoru götürcem ondan sordum bide garantisi olunca babamı gönderdim yağına suyuna frenine genel Bi sıkıntı var mı ona bakıp 600 TL alacakmış adam benim internette gördüğüm motor kısmını açıp sprey felan temizlik yapıyorlar ama bu adam onları yapmıcak gibi.

Arif

80+ Bronze
Ustaların uğraştığını düşünmüyorum, garanti önemli bir konu ama taşıt piyasasında garantiye takılan kişiler çok az oluyor.

GirayHan

80+ Platinum
Y

Yok hocam ilk defa motoru götürcem ondan sordum bide garantisi olunca babamı gönderdim yağına suyuna frenine genel Bi sıkıntı var mı ona bakıp 600 TL alacakmış adam benim internette gördüğüm motor kısmını açıp sprey felan temizlik yapıyorlar ama bu adam onları yapmıcak gibi.
anladım. serviste ve garanti kapsamında motorun periyodik bakımları ile ilgili yapılan her işlem değiştirilen her parça ve işçilik ücretlidir. garanti kapsamı motorlarda genelde elektronik sistem beyin vb elektrik tesisatı ve kullanıcı hatası dışı oluşan her konuyu kapsar. kullanım kitapçığında motorun kaç bin km'de bir bakıma gireceği bakım aralığı periyodik cetvelinde yazar. her bakımda bu kitapçığa kaşe ve imza attırmayı unutma.

not elektrik kablolarında kesme biçme alarm takma vb gibi durumlarda bir çok firma garantiyi devredışı bırakır.

Gokhanm32

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Gökhan
Motorda değilde arabada başıma geldi. Servisin 6000lira istediği işleme özel servisler 4k falan istemişlerdi. Ben de araç garantide diye risk almak istememiştim. İyiki de böyle yapmışım. Geçen gün yolda kaldık ve 3.5k masraf çıktı, garantiden değişti. Çekiciye para vermedik. Motor için de en fazla 300 400 lira kar edilir dışarda yapmakla servis arasında. Garanti gibi bir lüksten vazgecmezdim bunun için. Arora garanti konusunda zorluk çıkarıyor mu ama bunu da bilmediğimi belirtmekte fayda var. Yukarıda bahsedildiği gibi garanti konusunda sıkıntı yaşayan da çok duydum.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,630
İsim
oğuzhan ege
Ustaların uğraştığını düşünmüyorum, garanti önemli bir konu ama taşıt piyasasında garantiye takılan kişiler çok az oluyor.
Kesinlikle hiç uğraş yapmadan 600tl parayı cebe atcak eminim

anladım. serviste ve garanti kapsamında motorun periyodik bakımları ile ilgili yapılan her işlem değiştirilen her parça ve işçilik ücretlidir. garanti kapsamı motorlarda genelde elektronik sistem beyin vb elektrik tesisatı ve kullanıcı hatası dışı oluşan her konuyu kapsar. kullanım kitapçığında motorun kaç bin km'de bir bakıma gireceği bakım aralığı periyodik cetvelinde yazar. her bakımda bu kitapçığa kaşe ve imza attırmayı unutma.

not elektrik kablolarında kesme biçme alarm takma vb gibi durumlarda bir çok firma garantiyi devredışı bırakır.
Babam konuşmuş artık 600 TL kesinleşti zaten yarın Bi olsun başında durcam. Herşeyi kontrol etsin bari.

hashusged

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Hasan Hüseyin Gedik
İlgilendiği Kategoriler
Tekno
Kesinlikle hiç uğraş yapmadan 600tl parayı cebe atcak eminim

Babam konuşmuş artık 600 TL kesinleşti zaten yarın Bi olsun başında durcam. Herşeyi kontrol etsin bari.
En iyisi zaten başında durmak 300tl veriyordum ben tanıdık rks bayisi vardı

fbsoner12

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
675
İsim
Soner

Haci şey dicem bu kullanım kitapçığı falan benim tvs rtr 200ün yanında verilmedi. Aletlerin olduğu ufak paket var artçı selenin altında ama kitapçık yok. Bayiden mi istemeliyim yoksa? Rodaj da onlar böyle bir kağıt verir mi bakımdan sonra?

Top Bottom