Mouse'umu değiştirdim. DPI ve Sensitivity.

GM Akuma

80+
Reaksiyon skoru
21
Merhabalar, yakın zamanda 6 yıldır kullanmakta olduğum Logitech G300 model mouse'u kullanmayı bıraktım ve yerine Steelseries Rival 3 model mouse'u satın aldım.
Logitech'i 1250 DPI'da kullanıyordum, yeni mouse'umda da aynı tercihten devam edecektim fakat seçebileceğim DPI değerleri 1200 ve 1300. Yani ikisinin arası olan 1250 DPI'ı seçmem mümkün değil. Bildiğiniz gibi FPS tabanlı oyunlarda belli bir mouse hassasiyetine alıştığınızda en ufak değişiklik bile büyük fark yaratabiliyor. Ben de dedim ki madem mouse DPI değerini 50 arttıramıyorum, oyundaki sensitivity değerini az miktarda arttırarak açığı kapatayım.

Soracağım nokta iste mouse üzerinde arttıramadığım 50 DPI'lık değer valorant'ın sens ayarında neye tekabül ediyor, ne kadar arttırmalıyım? Ya da bunu hesaplayabileceğim bir site, bir kaynak var mıdır?
Valorant Sens ayarım: 0.451

Yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Merhabalar, yakın zamanda 6 yıldır kullanmakta olduğum Logitech G300 model mouse'u kullanmayı bıraktım ve yerine Steelseries Rival 3 model mouse'u satın aldım. Logitech'i 1250 DPI'da kullanıyordum, yeni mouse'umda da aynı tercihten devam edecektim fakat seçebileceğim DPI değerleri 1200 ve 1300. Yani ikisinin arası olan 1250 DPI'ı seçmem mümkün değil. Bildiğiniz gibi FPS tabanlı oyunlarda belli bir mouse hassasiyetine alıştığınızda en ufak değişiklik bile büyük fark yaratabiliyor. Ben de dedim ki madem mouse DPI değerini 50 arttıramıyorum, oyundaki sensitivity değerini az miktarda arttırarak açığı kapatayım. Soracağım nokta iste mouse üzerinde arttıramadığım 50 DPI'lık değer valorant'ın sens ayarında neye tekabül ediyor, ne kadar arttırmalıyım? Ya da bunu hesaplayabileceğim bir site, bir kaynak var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar.
Valorant sens ayarınız ne kadar?

Bunun hesaplamasını nasıl yapıyorsunuz acaba söyleyebilir misiniz? İnternette de net bir kaynak bulamadım konuyla ilgili, öğrenirsem çok iyi olur.
CS:GO'da nasıl hesaplıyorsam öyle hesapladım. Csgoda işe yarıyordu belki valoda da işe yarar diye :D
0,451.1250= x
x/1200= 0.469

İşe yaradı mı peki hocam? merak ettim :D
Henüz denemedim çünkü başka bir sorun ortaya çıktı. Mouse'un CPI profilini değiştirmesi gereken buton çalışmıyor. Ayarı başka bir butona atıyorum o şekilde de değiştiremiyorum. Neden böyle oldu anlamış değilim lol. Halledersem bakacağım.

Henüz denemedim çünkü başka bir sorun ortaya çıktı. Mouse'un CPI profilini değiştirmesi gereken buton çalışmıyor. Ayarı başka bir butona atıyorum o şekilde de değiştiremiyorum. Neden böyle oldu anlamış değilim lol. Halledersem bakacağım.
Mouse sıkıntılı olabilir. Şahsen Rival 3 sevmediğim bir model.

DPI hızını 1200 yapıp Windows fare ayarları üzerinden fare hızını arttırabilirsin. Ancak bu değer ne kadar artıyor bilmediğimizden bu yöntem biraz sorunlu. O yüzden 1200 DPI yapıp oyundaki hassasiyet ayarını mesela CS:GO'da 1.65 hassasiyetin varsa, bunu 1.70 falan yap derim. Sonrasında bir alıştırma haritasına girer orada test edersin. Çok ufak bir değer oynayacağından pek bir sorun yaratmaz o haritada veya oyunda biraz takıldıktan sonra alışacağını düşünüyorum.

Geri