Neler Yeni

MSI 4070 SUPER ile ASUS 4070 SUPER arasındaki fark

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Toprak
Bütçe
5
ilk defa sistem kurucam ve karşıma 4070 super çıktı bende hangi yerde daha uygun fiyatlı diye araştırırken bir asus birde msi olarak 2 tane olduğunu gördüm youtubeda araştırdım genellikle msi almışlar ama msi asusa göre 4-5k lık bir fiyat afrkı var o kadar daha ekleyip msi mı alınmalı yoksa asusda iyi mi??
topladığım sistem:
İşlemciCore i5-13600KF
İşlemci Hızı3.50 GHz
Sabit Disk (HDD)Yok
SSD1TB
Bellek16GB
Ekran KartıNvidia GeForce RTX 4070 Super
Ekran Kartı Hafızası12GB
Ekran Kartı Bellek TipiGDDR6X
Ekran Kartı Bellek Arayüzü192 Bit
İşletim SistemiFreeDOS
Max. Ram Kapasitesi64 GB
Ben asus olan 4070 super aldım ama onu belirtmemiş sitede

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
Musa Topçu
ölü soket yerine am5 toplamanız daha iyi olurdu soğutma dışı fark olmaz arada ki fiyat farkına değmez

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,173
İsim
Emir
Render için mi sistemi alıyorsunuz?Cevabınıza da gelirsek msi ventusten bahsediyorsaniz kötü bir model.Asus dual daha iyi.Fakat ikisi de alınmaz sebebi ise 5070 serisi geliyor.30 ocakta lansmanda diye biliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Toprak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Render için mi sistemi alıyorsunuz?Cevabınıza da gelirsek msi ventusten bahsediyorsaniz kötü bir model.Asus dual daha iyi.Fakat ikisi de alınmaz sebebi ise 5070 serisi geliyor.30 ocakta lansmanda diye biliyorum
gaming için alıyorum ve bütçem 60k 5070 bütçemi aşar

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,295
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice

MSI RTX 4070 SUPER

Avantajları:

1. Soğutma Performansı: MSI'ın Tri Frozr veya Twin Frozr gibi soğutma sistemleri genellikle sessiz çalışır ve daha düşük sıcaklıklar sunar.
  2. Yazılım: MSI Afterburner, kartınızı kolayca overclock yapmanızı sağlar ve geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir.
  3. Tasarım: Daha agresif ve oyun odaklı bir tasarım sunar. RGB aydınlatmalar genelde daha belirgin ve kişiselleştirilebilir.
Dezavantajları:

• Daha yüksek fiyat. Özellikle özel soğutma sistemleri ve premium malzeme kullanımı fiyatı artırabilir.

ASUS RTX 4070 SUPER

Avantajları:

1. Soğutma Performansı: ASUS’un TUF Gaming ve ROG Strix serileri, dayanıklılığı ve soğutma performansı ile bilinir. Ancak, genelde MSI’dan bir tık daha sessiz olurlar.
  2. Dayanıklılık: ASUS genelde daha sağlam ve uzun ömürlü malzemeler kullanır (örneğin, metal arka plaka).
  3. Yazılım: ASUS GPU Tweak programı ile performansı optimize etmenizi sağlar.
Dezavantajları:

• TUF serisi genellikle sade bir tasarıma sahiptir. ROG Strix modelleri daha üst segment olduğu için fiyatı artabilir.

Genel Değerlendirme

• Performans: MSI ve ASUS arasındaki performans farkı genellikle ihmal edilebilir düzeydedir. Her iki marka da kartın GPU çekirdeğini (RTX 4070 SUPER) aynı şekilde kullanır.
  • Soğutma ve Gürültü: MSI daha yüksek soğutma performansı sunabilir, ancak ASUS daha sessiz çalışabilir.
  • Tasarım: MSI genelde RGB ve görsel öğeler konusunda daha öne çıkar. ASUS TUF serisi daha sade ve dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Fiyat Farkına Değer Mi?

• Eğer MSI modeli 4-5 bin TL daha pahalıysa ve ASUS modeli TUF serisi gibi sağlam bir modelse, ASUS seçiminiz daha mantıklı olabilir. Aradaki fark soğutma ve tasarım gibi detaylardan kaynaklanıyordur.
  • Ancak, yüksek sıcaklıklar ve overclock potansiyeli sizin için önemliyse, MSI seçimi düşünülebilir.

Sonuç

Asus olan modeli aldıysanız:

1. Modelin TUF Gaming mi yoksa ROG Strix mi olduğunu kontrol edin.
  2. Fiyat-performans açısından TUF Gaming, uzun ömür ve stabilite sağlayarak iyi bir seçimdir.
Eğer MSI seçmek istiyorsanız:

• Farklı soğutma sistemleri ve premium tasarımı ile göz önünde bir sistem kurmayı düşünüyorsanız ek bütçeyi değerlendirebilirsiniz.
Kısacası, ASUS aldığınız model ihtiyaçlarınıza uygunsa, ek para harcamaya gerek kalmayabilir. 😊

Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
Furkan Sünney
60 k bütçe için am4 sistem olmamış dostum. Am5 yürümelisin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Toprak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ölü soket yerine am5 toplamanız daha iyi olurdu soğutma dışı fark olmaz arada ki fiyat farkına değmez

5070 butcenizi asmaz.Oyun icin aliyorsaniz sistemi cok yanlis topluyorsunuz
yeniyim ben hep laptop kullandım senin içinde sorun olmassa 60k max güzel bi sistem toplamama yatdım eder misin gaming için
Mesaj otomatik birleştirildi:

60 k bütçe için am4 sistem olmamış dostum. Am5 yürümelisinyeni olduğum için pek anlamıoyrum

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
Musa Topçu
yeniyim ben hep laptop kullandım senin içinde sorun olmassa 60k max güzel bi sistem toplamama yatdım eder misin gaming için
4070 ti superli birşeyler bile çıkar istersen ekran kartsız toplayıp 5000 serisi geldiğinde 5000 serisi ekran kartı alıp tamamlayabilirsiniz

birde monitör dahil 60k mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Toprak
4070 ti superli birşeyler bile çıkar istersen ekran kartsız toplayıp 5000 serisi geldiğinde 5000 serisi ekran kartı alıp tamamlayabilirsiniz

birde monitör dahil 60k mı
yok sadece sistem 60k mönitör dahil değil zaten bilgisayarı şubat ayında alıcam

bide genellikle valorant oynuyorum ve bildiğim kadarıyla valorant işlemci kaynaklı bir oyun o yüzden işlemciminde iyi olması lazım

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
682
İsim
Musa Topçu
yok sadece sistem 60k mönitör dahil değil zaten bilgisayarı şubat ayında alıcam

bide genellikle valorant oynuyorum ve bildiğim kadarıyla valorant işlemci kaynaklı bir oyun o yüzden işlemciminde iyi olması lazım
ekran kartı ağırlıklı oyunlar oynamıyorsanız direkt işlemciye aktaralım bütçeyi

birde kendiniz birleştirebilir misiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Toprak
ekran kartı ağırlıklı oyunlar oynamıyorsanız direkt işlemciye aktaralım bütçeyi

birde kendiniz birleştirebilir misiniz
genellikle valorant oynuyorum ama gene ekran kartımda iyi olsun çünkü cs/rival marvel/apex gibi oyunlarda oynucam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,860
Üyeler
165,598
Son üye
cemo3445
Top Bottom