MSI 5070 Vanguard masaüstünde coil whine (Servispoint deneyimi)

Tecrübe ile sabit konuşuyorum çok yanlış bir yol izlemişsiniz. İnşallah yanılırım ama büyük ihtimal sizi çok yorucu bir servis süreci bekliyor.

Serviste çay kahve laklak eşliğinde kartınızı sisteme takıp 1-2 test edip çalışmasında sorun olmadığını gördükleri an size geri iade edecekler, ben daha CW yüzünden müşteri memnuniyeti kapsamında değişim yada iade yapılan kart görmedim.

Bunun yerine güzelce geri kutulayıp 14 günlük yasal iade hakkı kapsamında ürünün beklentilerinizi karşılamadığını söyleyerek iadeye gönderip kolay yoldan paranızı alacaktınız.

38K ya 5070 zaten aşırı pahalı bir fiyat, vanguard değil isterse Suprim olsun yine de o paralara 5070 alınmaz üste 5K daha koyup 5070 Ti alıyorsun. 5070 Ti serisinden kötü model yok zaten en giriş seviyesi kart bile ciddi anlamda büyük bir bloğa ve iyi bir soğutmaya sahip.

Giriş seviyesi 5070 Ti > Premium 5070

Kargocuları nasıl bekletiyorsunuz? Bizimkiler uçuyor
Küçük yerde yaşamanın avantajı aslında. Getirenlerin hemen hemen hepsi tanıdık :)
Getirenlerde sıkıntı yok zaten. Gönderen kargo şubelerine güvenmiyorum. Zamanında çok olaylar oldu, adamlar Iphone kutusundan çıkarıp boş kutu getiriyorlardı :)

Servis deneyimi yaşamamışsın henüz :)
Biraz daha fazla para vererek daha kaliteli markaları tercih etmek, az sorun yaşamak istemek normal ama sadece coil whine için yazıyorum. Asus Rog 5090 alan adam bile Coil Whine sorunu yaşayabiliyor.
Servis birebir ürün değişimi verse bile yeni gelen üründe bile Coil Whine yaşama ihtimali her zaman olasılık dahilinde
Hocam ilk satırda deneyimle alakalı güncellemeleri paylaşacağımı, sesin masaüstünde fare hareket ettirmekle olduğunu, coil whine sorununun performansa etkisi olmadığını yazmışım ama yine de yazmak için yazmışsınız.🤡

Daha sessiz performans diye satılan karttan sivrisinek sesi dinleyecek değilim. Zaten normal bobin sesine itirazı olan yok.

En azından eğilmelerden kurtulacak, iade etmemesi saçma geldi, ben direk bir tane daha alırdım, iade ederdim. Mouse hareketinde bile cw olması fazlaymış, ondan kurtulur.
Hocam aradaki 4.000TL fark olmasa ben de iade ve yeni sipariş yapardım.

En azından , hele de sistemin en pahalı parçası ise kutuyu açıp fiziksel bir problem olup olmadığını bakmak lazım.
Zaten kargocunun yanında açtım. Statik poşetin içindeyken belli olmuyordu.

asus veriyordu doa raporu ama sonrasında firmalarla uğraşıyordum yolun zor ama raporu alırsan değişim gerçekleşir hepsiburada satıcılı stoklarda olduğu sürece. Lakin benim 3. rog değişimden kapalı kutu gelen kartım da cw li çıkınca kendimi duvarlara vurasım gelmişti bu zahmetin karşılığı bu olamaz diye. Hala rog ürünlere korkuyla bakarım :) Asus raporu da servispointten çıkmıştı
Hepsiburadanın stoklarında yok. Bakalım nasıl bir teklif gelecek.

Tecrübe ile sabit konuşuyorum çok yanlış bir yol izlemişsiniz. İnşallah yanılırım ama büyük ihtimal sizi çok yorucu bir servis süreci bekliyor.

Bunun yerine güzelce geri kutulayıp 14 günlük yasal iade hakkı kapsamında ürünün beklentilerinizi karşılamadığını söyleyerek iadeye gönderip kolay yoldan paranızı alacaktınız.

38K ya 5070 zaten aşırı pahalı bir fiyat, vanguard değil isterse Suprim olsun yine de o paralara 5070 alınmaz üste 5K daha koyup 5070 Ti alıyorsun. 5070 Ti serisinden kötü model yok zaten en giriş seviyesi kart bile ciddi anlamda büyük bir bloğa ve iyi bir soğutmaya sahip.

Giriş seviyesi 5070 Ti > Premium 5070
Açıkçası ben de şaşırdım, değişim/iade raporu çıktı.

Premium üye olduğum için 30 gün sürem vardı ama dediğim gibi aynı fiyata kartı satın alamıyorum.

Kasanın içine baktığımda hoşuma gitmedikten sonra isterse 5090 olsun. 1080Ti founders edition hala içimde ukde kaldı.

Hocam ilk satırda deneyimle alakalı güncellemeleri paylaşacağımı, sesin masaüstünde fare hareket ettirmekle olduğunu, coil whine sorununun performansa etkisi olmadığını yazmışım ama yine de yazmak için yazmışsınız.🤡

Daha sessiz performans diye satılan karttan sivrisinek sesi dinleyecek değilim. Zaten normal bobin sesine itirazı olan yok.

Hocam aradaki 4.000TL fark olmasa ben de iade ve yeni sipariş yapardım.

Hepsiburadanın stoklarında yok. Bakalım nasıl bir teklif gelecek.

Açıkçası ben de şaşırdım, değişim/iade raporu çıktı.

Premium üye olduğum için 30 gün sürem vardı ama dediğim gibi aynı fiyata kartı satın alamıyorum.

Kasanın içine baktığımda hoşuma gitmedikten sonra isterse 5090 olsun. 1080Ti founders edition hala içimde ukde kaldı.
Hepsiburada premium üye olunca 30 gün iade süresi mi oluyor?

Kutuyu açtın, baktın kart var tamam da, sistemin en pahalı parçası.
Kargocu gittikten sonra insan merak eder, açar, bakar şöyle, vay be adamlar ne kart yapmış der :) Yaparız yani. Yeme de yanında yat olmuş senin ki.
Hayırlısı olsun. Umarım değişim yaparlar.

Hepsiburada premium üye olunca 30 gün iade süresi mi oluyor?
Satıcı Hepsiburada olunca oluyor. Diğer şartlar hakkında bilgim yok.

İronik olan dahili ekran kartı olsun, ekran kartını satarım veya değiştirim o arada yine bilgisayarı açıp kullanırım diyerek 7500F yerine 7600 adlım. 5070i kargoya vermeden önce BIOStan tekrar aktif ettim ama şu anda görüntü gelmiyor. :D Ufak bir zort olduk.
1766600091525.webp

Satıcı Hepsiburada olunca oluyor. Diğer şartlar hakkında bilgim yok.

İronik olan dahili ekran kartı olsun, ekran kartını satarım veya değiştirim o arada yine bilgisayarı açıp kullanırım diyerek 7500F yerine 7600 adlım. 5070i kargoya vermeden önce BIOStan tekrar aktif ettim ama şu anda görüntü gelmiyor. :D Ufak bir zort olduk.
Alıntıyı görüntüle
İlginç, bilmiyordum teşekkürler!

24.12.2025 08:30 tarihinde servispointten değişim / iade onayı maili geldi.
Alıntıyı görüntüle

Raporu Hepsiburada üzerinden talep oluşturarak yükledim.
Alıntıyı görüntüle

Hepsiburada satıcısında ürünün stoğu tükenmiş. MSI RTX 5070 gaming trio teklif edilirse kabul etmeyi pek düşünmüyorum. Isı ve performans değerlerinde fazla fark yok ama vanguard daha hoşum gidiyor.
Hocam bende de CW var RTX 5070 GAMING TRIO. Temmuz ayında almıştım ama rahatsız etmeye başladı. Göndersem değişim iade çıkar mı?

Hocam bende de CW var RTX 5070 GAMING TRIO. Temmuz ayında almıştım ama rahatsız etmeye başladı. Göndersem değişim iade çıkar mı?
Direk servise gönderip cw yi belirtebilirsen doa raporu cıkar değişim iade tamamen aldığım firmaya bağlı.

Direk servise gönderip cw yi belirtebilirsen doa raporu cıkar değişim iade tamamen aldığım firmaya bağlı.
Vatan bilgisayardan aldım üstad temmuz ayında rahatsız ediyor şu an.

Benim ürüne değişim vermeleri şaşırttı, değişim çıkmazsa iade hakkımı kullanacaktım, yani kaybedecek bir şeyim olmadığı için gönderdim ama sizin için sonuç ne olur bilmiyorum. Benim gibi fare hareketiyle mi yaşıyorsunuz yoksa yük altındayken mi? Video atarsan iyi olur, merak ettim.

Vatan bilgisayardan aldım üstad temmuz ayında rahatsız ediyor şu an.
Şansını dene ama ücret iadesiyle karsılaşabilirsin. Stoklarda yok ayağı çekebilirler rapor almakdan daha zor olan satıcıdan ürünü alabilmek :(

Geri