Uygun olsa bile takıp ne yapacaksın, önerilen anakart b550'dir. Bütçe yoksa b450 bakılabilir.
Bios güncellemesiyle kullanılabiliyo diye biliyorum. Ancak güncel bioslu bulmanın imkanı yok. Bios flashbackli bir a320 de ben bilmiyorum. Sizin a320 hangi model?İşlemciyi daha dün aldım elimdeki Anakart a320m yani demek istediğim ben b450 veya üstü Anakart alana kadar kullanabilirmiyim?
Tam olarak modelini bilmiyorum çok ince ayrıntılı bilgim yok açıkçası ama anakartımın kutusunun fotoğrafı varBios güncellemesiyle kullanılabiliyo diye biliyorum. Ancak güncel bioslu bulmanın imkanı yok. Bios flashbackli bir a320 de ben bilmiyorum. Sizin a320 hangi model?
Dediğim gibi anakartınızda Bios flashback olmadığı için bios güncellemenizin 2 yolu var, ya elinizde 1. 2. nesil bir AMD Ryzen vardır ve takıp güncel sürümü yükleyip tekrar yeni işlemcinizi takarsınız ya da anakartı servise yollarsınız ve tüm bu işlemleri firma kendisi yapar ve geri size yollar. Eğer elinizde eski bir ryzen yoksa ve yeni anakartınızı yakın bir zamanda alacaksanız bekleyin.Tam olarak modelini bilmiyorum çok ince ayrıntılı bilgim yok açıkçası ama anakartımın kutusunun fotoğrafı var
Eski kullandığım işlemcim ryzen 3 2200g üzerinden güncelleme yapabilirim o zaman değil mi?Dediğim gibi anakartınızda Bios flashback olmadığı için bios güncellemenizin 2 yolu var, ya elinizde 1. 2. nesil bir AMD Ryzen vardır ve takıp güncel sürümü yükleyip tekrar yeni işlemcinizi takarsınız ya da anakartı servise yollarsınız ve tüm bu işlemleri firma kendisi yapar ve geri size yollar. Eğer elinizde eski bir ryzen yoksa ve yeni anakartınızı yakın bir zamanda alacaksanız bekleyin.
Evet takabiliyorsunuz diye biliyorumEski kullandığım işlemcim ryzen 3 2200g üzerinden güncelleme yapabilirim o zaman değil mi?
Bu tablolara çok bakmamak lazım, pratikte a320'de 5. nesil çalıştıran da var. Firmalar desteklemiyor bahanesiyle desteklenen anakartları satma peşindeler. Ama doğrusu 5. nesil için bir b550, bütçe yoksa da b450Bu tabloda uyumsuz olduğu belirtilmiş. BIOS update yapsanız bile çalışmayacak gibi görünüyor.
Alıntıyı görüntüle
Doğrudan MSI'ın açıkladığı bilgi.
Kaynak:
![]()
MSI clarifies Ryzen 5000 Support for Series 400 chipset motherboards
AMD has officially announced Zen3 architecture Ryzen TM 5000 series processors on October 8th. The latest Zen3 processors have significant performance improvements compared to the previous 7nm Ryzen 3...www.guru3d.com
Hocam aldınız mı ? Herhangi bir sorun oldu mu bende 5600 düşünüyorumAnakartım msi a320m m pro vh plus ben ryzen 5 5600x satın aldım ama takmadan uyumlu olup olmadığını sizlere sormak istedim. Sorun yaratırmı yada neler yapmam gerekiyor?