Neler Yeni

MSI B450-A Pro Max anakart ve Amd Ryzen 5 5600x uyumlu mudur?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Melih Mergen
Başlıkta görüldüğü üzere MSI B450-A Pro Max anakartım var. Yaklaşık 2 ay önce AMD Ryzen 5 5600x işlemci aldım fakat daha yeni takabildim. Arkadaşımla beraber taktık fakat ekrana görüntü gelmedi. Anakart işlemci ile uyumlu mudur merak ediyorum.

kdrk0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Kadir
Steam
kdRookie
Başlıkta görüldüğü üzere MSI B450-A Pro Max anakartım var. Yaklaşık 2 ay önce AMD Ryzen 5 5600x işlemci aldım fakat daha yeni takabildim. Arkadaşımla beraber taktık fakat ekrana görüntü gelmedi. Anakart işlemci ile uyumlu mudur merak ediyorum.
ben 5600 ile kullanıyorum onunlada uyar herhalde

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,069
İsim
Emre Zengin
Anakartın BIOS'u güncel miydi? Anakartı da mı yeni almıştın?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,069
İsim
Emre Zengin
Listede uyumlu diyor az önce baktım

Hayır anakart önceden vardı. Ben hiç güncelleme yapmadım
Eski işlemciyi takıp bu dediğim şekilde BIOS'u güncelle:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/B450-A-PRO-MAX/support buradan 7B86vMK BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7B86AMS.MK0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7B86AMS.MK0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle bir video da çekmiştim güncellemene yardımcı olacaktır:

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Melih Mergen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eski işlemciyi takıp bu dediğim şekilde BIOS'u güncelle:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/B450-A-PRO-MAX/support buradan 7B86vMK BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7B86AMS.MK0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7B86AMS.MK0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Böyle bir video da çekmiştim güncellemene yardımcı olacaktır:
Teşekkür ederim izleyeceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,649
Üyeler
168,332
Son üye
Gizemm
Top Bottom