MSİ B450 GAMİNG PLUS MAX R5 2600 UPGRADE???? VE RAM ????

aliblc

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
9500
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKESE İYİ AKŞAMLAR BÜTÇEM KISITLI OLDUĞUNDAN YENİ SİSTEM ALAMIYORUM KENDİ SİSTEMİMİ UPGRADE ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM FİKRİNİZİ VE BİLGİLERİNİZİ BENİMLE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM;

*MSİ B450 GAMİNG PLUS MAX ANAKART
*RYZEN 5 2600 İŞLEMCİ
*MSİ RTX 2060 6 GB EKRAN KARTI
*RAM: DDR4 2*8 16GB 3200MHZ
*1 TB M2 SSD

ÖNCELİKLİ OLARAK İŞLEMCİM VE RAM MİKTARI YETERLİ GELMEMEKTE;

*İŞLEMCİYİ RYZEN 5 5600 OLARAK GÜNCELLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA RYZEN 7 5700X ALMAK MANTIKLI OLUR MU ARADAKİ FİYAT FARKINA DEĞER Mİ PERFORMANS ARTIŞI OLARAK ÖNEMLİ Bİ FARK YARATIR MI ?
*RAM LERİ DE YÜKSELTMEK İSTİYORUM ŞUAN 2*8 ŞEKLİNDE BULUNUYOR 4*8 YAPSAM OLUR MU YOKSA 2*16 ŞEKLİNDE Mİ YAPMAM GEREKİYOR ?

Önce elindeki işlemci ile bios güncelleyip 5600 al kullan. Duruma göre ileri de reaksiyon alırsın.

Son düzenleme:
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKESE İYİ AKŞAMLAR BÜTÇEM KISITLI OLDUĞUNDAN YENİ SİSTEM ALAMIYORUM KENDİ SİSTEMİMİ UPGRADE ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM FİKRİNİZİ VE BİLGİLERİNİZİ BENİMLE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM;

*MSİ B450 GAMİNG PLUS MAX ANAKART
*RYZEN 5 2600 İŞLEMCİ
*MSİ RTX 2060 6 GB EKRAN KARTI
*RAM: DDR4 2*8 16GB 3200MHZ
*1 TB M2 SSD

ÖNCELİKLİ OLARAK İŞLEMCİM VE RAM MİKTARI YETERLİ GELMEMEKTE;

*İŞLEMCİYİ RYZEN 5 5600 OLARAK GÜNCELLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AMA RYZEN 7 5700X ALMAK MANTIKLI OLUR MU ARADAKİ FİYAT FARKINA DEĞER Mİ PERFORMANS ARTIŞI OLARAK ÖNEMLİ Bİ FARK YARATIR MI ?
*RAM LERİ DE YÜKSELTMEK İSTİYORUM ŞUAN 2*8 ŞEKLİNDE BULUNUYOR 4*8 YAPSAM OLUR MU YOKSA 2*16 ŞEKLİNDE Mİ YAPMAM GEREKİYOR ?
hocam rami 2x16 yapın arkadaşın belirtiği gibi biosu güncelleyip 5600 e geçin 5700x ile aralarında uçurum fark yok fakat bütçe yeterse tabii ki 5700x alın 4x8 yerine 2x16 daha çok performans veriyor 3-5 tane video izleyip bakmıştım.

hocam rami 2x16 yapın arkadaşın belirtiği gibi biosu güncelleyip 5600 e geçin 5700x ile aralarında uçurum fark yok fakat bütçe yeterse tabii ki 5700x alın 4x8 yerine 2x16 daha çok performans veriyor 3-5 tane video izleyip bakmıştım.
DİĞER BİR SORUM TRAY İŞLEMCİ ALINIR MI VE BU BİOSU NEREDEN GÜNCELLİCEZ SFGLDNFGL?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve birde kule tipi soğutucuya gerek var mı

DİĞER BİR SORUM TRAY İŞLEMCİ ALINIR MI VE BU BİOSU NEREDEN GÜNCELLİCEZ SFGLDNFGL?

ve birde kule tipi soğutucuya gerek var mı
hocam tray işlemciler kutusuz ve fansız gelen modelleridr onun harici kutulu versiyonları ile hiç bir farkları yoktu
onun harici recep abiminiz :
şu rehberini öneririm

kule tipi soğutucu ihtiyaç var
https://www.akakce.com/islemci-sogu...t-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html önerim budur taş gibi soğutucu uzun yıllar sizi üzmez

Geri