Neler Yeni

Msi B450a Pro Bios flashback sonrası siyah ekran

yuusep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Belen
Herkese merhabalar. Sistemim şu şekilde;
Anakart: Msi b450a pro
İşlemci: Ryzen 5 2600
Ram: Corsair vengeance 1*8gb
Ekran kartı: sapphire r9 380

Bir süredir bilgisayar açıkken durduk yere siyah ekran geliyor ve anakart üzerindeez debug cpu led yanıyordu. Fakat power tuşu üzerinden aç kapa yaptıktan sonra sistem normal bir şekilde başlıyordu. Fakat en son aynı şey tekrar oldu ve herhangi bir yeniden başlatma ile bilgisayar açılmaz oldu. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşündüm 630watt ama eski bir modeldi. Yeni bir güç kaynağı aldım cooler master mwe550 80+ white. Sistemi kurdum ve sorun devam ediyordu. Bios flashback aracılığıyla msi sitesinden son sürümü indirip tüm adımlaro doğru uygulayarak, anakart üzerinde sadece 24 pin güç bağlı olacak şekilde bios flashback yaptım. Sistemi tekrar topladım, cpu led söndü fakat sistem çalışmıyor. Bios açılmıyor, mouse klavye aktifleşmiyor ışıkları dahi yanmıyor ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler. Biraz uzun oldu ama inanın bundan çok daha sinir bozucu ve uzun bir süreç geçirdim.

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa
bios pilini çıkarıp bios sıfır lamayi dene çıkartıktan 1dk falan bekle

yuusep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Belen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazmayı unutmuşum fakat bunu da yaptım defalarca. 1dk değil, farklı zamanlarda 20-30-40 dk bekleyip denedim sonuç aynı maalesef

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa
Yazmayı unutmuşum fakat bunu da yaptım defalarca. 1dk değil, farklı zamanlarda 20-30-40 dk bekleyip denedim sonuç aynı maalesef
elinde başka işlemci varmı onunla dene cpu pinlerini ve anakartın pin yuvasını kontrol et

yuusep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Belen
Başka işlemcim yok maalesef. Elimdeki tek pc. İşlemci sorunu çözüldü hata ışığı yanmıyor. Sorun bios ile alakalı çünkü klavye mouse a güç gitmiyor. Ekrana bios dahi gelmiyor

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa
Başka işlemcim yok maalesef. Elimdeki tek pc. İşlemci sorunu çözüldü hata ışığı yanmıyor. Sorun bios ile alakalı çünkü klavye mouse a güç gitmiyor. Ekrana bios dahi gelmiyor
anakarta hiç baskı uyguladınmi?

yuusep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Belen
Hayır parçalara gayet dikkatli davranıyorum. Acaba eski sürüm bios mu yüklemeliyim? Anakartın default bios sürümünün hangisi olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Top Bottom