Neler Yeni

Msı b450m a-pro Max görüntü sorunu

MeMoLi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mehmet Berat
Anakartımı sıfır olarak aldım geldiğinde hiç denemedim sistem tam olmadığı için ilk deneyişimde sistem açıldı
(Sistem özellikleri ryzen 3 1200
8gb 2666 MHz ram
500 GB HDD
1gb ekran kartı(kısa süreliğine)
500w fsp power)
Fakat anakartın kutusunun üzerindede gördüm 2666 MHz ramleri 3200 MHz e o.c. yapabildiği yazıyordu bende yaptım fakat sistem görüntü vermedi bende elimde kısa süreliğine bulunan b350m gaming pro anakartta denedim görüntü geldi onda da 3200 yaptım yine aynısı oldu görüntü gelmedi bende b450 ye geri geçtim o yine görüntü vermedi bende ram i bozduğumu dünüşünerekten arkadaştan ram aldım b350 de denedim ve görüntü geldi tekrar kendi ram imde denedim ve onda da geldi b450 denedim onda yine görüntü gelmedi 2 3 gündür kafam yandı karma karışık bir olayın içindeyim çözemedim sorunu bir düşüncesi bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
(Bios sıfırlamak için uğraştım pili çıkarıp bekledim vs. Olmadı:( )

Denediğiniz RAM'lerin XMP Profili anakartınızla uyumlu olmayabilir.

Nasıl bir OC işlemi uyguladınız?
Volt değerlerinde farklılık yaptınız mı?

Yoksa sadece elle frekans ya da timing değerleri ile mi oynadınız?

MeMoLi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mehmet Berat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl bir OC işlemi uyguladınız?
Volt değerlerinde farklılık yaptınız mı?

Yoksa sadece elle frekans ya da timing değerleri ile mi oynadınız?
Sadece 2666 MHz den 3200 e oc ledim voltaj vermedim elle frekans arttırdım o kadar

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Anakartımı sıfır olarak aldım geldiğinde hiç denemedim sistem tam olmadığı için ilk deneyişimde sistem açıldı
(Sistem özellikleri ryzen 3 1200
8gb 2666 MHz ram
500 GB HDD
1gb ekran kartı(kısa süreliğine)
500w fsp power)
Fakat anakartın kutusunun üzerindede gördüm 2666 MHz ramleri 3200 MHz e o.c. yapabildiği yazıyordu bende yaptım fakat sistem görüntü vermedi bende elimde kısa süreliğine bulunan b350m gaming pro anakartta denedim görüntü geldi onda da 3200 yaptım yine aynısı oldu görüntü gelmedi bende b450 ye geri geçtim o yine görüntü vermedi bende ram i bozduğumu dünüşünerekten arkadaştan ram aldım b350 de denedim ve görüntü geldi tekrar kendi ram imde denedim ve onda da geldi b450 denedim onda yine görüntü gelmedi 2 3 gündür kafam yandı karma karışık bir olayın içindeyim çözemedim sorunu bir düşüncesi bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
(Bios sıfırlamak için uğraştım pili çıkarıp bekledim vs. Olmadı:( )
(JBAT 1) 2 pinli kısımdan sıfırlamayı denedin mi? BİOS güncel mi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin

MeMoLi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mehmet Berat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RAM'i çıkarın öyle sıfırlayın sonra RAM'i takın ve çalıştırın.
Yarın deneyeceğim başka bir fikri olan var mıdır
Mesaj otomatik birleştirildi:

RAM'i çıkarın öyle sıfırlayın sonra RAM'i takın ve çalıştırın.
Birde sıfırlama işlemini hangi koşullar üzerinde yapmalıyım (sistem çalışırken falan mı?)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Yarın deneyeceğim başka bir fikri olan var mıdır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde sıfırlama işlemini hangi koşullar üzerinde yapmalıyım (sistem çalışırken falan mı?)
1) Sistemi komple güçten kesin. Kasanın üstünde USB bile bağlı kalmasın. Ondan sonra başta RAM'İ sökün. 5-10 saniye JBAT 1 2 pinli olan yere tornavida ile değdirin, BİOS'un sıfırlanması gerek ondan sonra RAM'i takın ve kasayı tekrar bağlayın.
2) Şuradan https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support (7C52v3D) olan BİOS'u indirin. Eğer kullandığınız FAT32 flash bellek varsa onun içine atın. Eğer yoksa sıfırlayın FAT32 yapın. Ondan sonra indirdiğiniz BİOS dosyasının içinden çıkan E7C52AMS.3D0 dosyasını flash belleğe atın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın DELETE tuşu ile BİOS'a girin. Ondan sonra M-FLASH yazacak (fotoğraf 1) ona tıklayın. Bilgisayarı yeniden başlatçak ve sizi BİOS güncelleme ekranına atıcak. Ordan bu dosyayı seçip yükseltin. Ardından (fotoğraf 2) XMP 1'i açıp deneyin ve UEFİ moda getirin bilgisayarı. Bu işlemden sonra büyük bir ihtimalle RAM'le ilgili bir probleminiz olmayacak.

Not: BİOS güncellemesi sırasında elektriğin gitmeyeceğinden emin olun!

Ekler

• Fotoğraf 1.jpg
    Fotoğraf 1.jpg
    286.3 KB · Hit: 22
  • Fotoğraf 2.png
    Fotoğraf 2.png
    381.7 KB · Hit: 24
Son düzenleme:

MeMoLi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mehmet Berat
1) Sisteme komple güçten kesin. Kasanın üstünde USB bile bağlı kalmasın. Ondan sonra başta RAM'İ sökün. 5-10 saniye JBAT 1 2 pinli olan yere tornavida ile değdirin, BİOS'un sıfırlanması gerek ondan sonra RAM'i takın ve kasayı tekrar bağlayın.
2) Şuradan https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support (7C52v3D) olan BİOS'u indirin. Eğer kullandığınız FAT32 flash bellek varsa onun içine atın. Eğer yoksa sıfırlayın FAT32 yapın. Ondan sonra indirdiğiniz BİOS dosyasının içinden çıkan E7C52AMS.3D0 dosyasını flash belleğe atın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın DELETE tuşu ile BİOS'a girin. Ondan sonra M-FLASH yazacak (fotoğraf 1) ona tıklayın. Bilgisayarı yeniden başlatçak ve sizi BİOS güncelleme ekranına atıcak. Ordan bu dosyayı seçip yükseltin. Ardından (fotoğraf 2) XMP 1'i açıp deneyin ve UEFİ moda getirin bilgisayarı. Bu işlemden sonra büyük bir ihtimalle RAM'le ilgili bir probleminiz olmayacak.

Bugün denedim fakat sistem çalışırken denedim yarında sizin dediğiniz şekilde deneyeceğim teşekkürler

MeMoLi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mehmet Berat
Bugün denedim fakat sistem çalışırken denedim yarında sizin dediğiniz şekilde deneyeceğim teşekkürler
1) Sistemi komple güçten kesin. Kasanın üstünde USB bile bağlı kalmasın. Ondan sonra başta RAM'İ sökün. 5-10 saniye JBAT 1 2 pinli olan yere tornavida ile değdirin, BİOS'un sıfırlanması gerek ondan sonra RAM'i takın ve kasayı tekrar bağlayın.

Hocam denedim fakat tık yok yani yine görüntü gelmiyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,938
İsim
Emre Zengin
Top Bottom