Msi B650 Gaming Plus bios update sonrası ekran gelmedi.

LaZz61

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,414
Sistemi yeni kurdum gaming plus wifi model anakartım bios sürümü (7E26v13) kullanıyordum sorunsuz xmp açık şekilde. Yeni gelen bios güncellemesini yaptım beta olmamasına rağmen (7E26v15) sistem görüntü vermedi reset atınca düzeldi. Ramleri xmp açınca sistem görüntü vermedi tekrardan. Sorunlu bir bios sanırım ben denedim tekrar eski bios a geri döndüm. Aynı sorunu yaşayan var mı acaba.

7E26v13 Güncelleme varken hiçbir sıkıntı yoktu lakin daha sonra 7E26v15 güncelleme yaptıktan sonra steam pubg gibi yüksek grafik ayarlarına girince ekran kartı kafayı yedi ve sonunda PSU girişindeki kablo yandı...Daha sonra siteye girdim 7E26v13 bu vardı ama 7E26v15 bunu kaldırmışlardı...Daha sonra kabloları düzenledim 7E26v13 geri döndüm ve her şey normale döndü...Siteye girdim baktım 7E26v15 tekrar gelmiş ve maalesef tekrar yükledim...Yükledikten sonra Steam pubg gibi yüksek grafik ayarları ile oyuna girince yine ekran kartı kafayı yedi ve sürekli PC kendini kapatmaya başladı..MSI Afterburner girip Voltaj ayarlarını yaptıktan sonra FPS düşüşü yaşandı ama kapanma durdu...7E26v16 bu Güncelleme daha tutarlı gibi geldi bana...Sırf sana yazmak için de üye oldum :)
tavsiyem 7E26v15 hiç yüklenmesin 7E26v13 bu versiyonda kalınsın...

7E26v13 Güncelleme varken hiçbir sıkıntı yoktu lakin daha sonra 7E26v15 güncelleme yaptıktan sonra steam PUBG gibi yüksek grafik ayarlarına girince ekran kartı kafayı yedi ve sonunda PSU girişindeki kablo yandı...Daha sonra siteye girdim 7E26v13 bu vardı ama 7E26v15 bunu kaldırmışlardı...Daha sonra kabloları düzenledim 7E26v13 geri döndüm ve her şey normale döndü...Siteye girdim baktım 7E26v15 tekrar gelmiş ve maalesef tekrar yükledim...Yükledikten sonra Steam PUBG gibi yüksek grafik ayarları ile oyuna girince yine ekran kartı kafayı yedi ve sürekli PC kendini kapatmaya başladı..MSI Afterburner girip Voltaj ayarlarını yaptıktan sonra FPS düşüşü yaşandı ama kapanma durdu...7E26v16 bu Güncelleme daha tutarlı gibi geldi bana...Sırf sana yazmak için de üye oldum :)
tavsiyem 7E26v15 hiç yüklenmesin 7E26v13 bu versiyonda kalınsın...
Kardeşim bende dün gördüm v16 yı lakin güncellemeye korkuyorum eski sürüm tutarlı v15 ben hiç kullanamadım direk siyah ekran yedim xmp açmadığım halde zar zor bios geri v13 e alabildim. Senin sorun benden fazla olmuş gibi maddi manevi hasar boyutlu. Bu bios u yükleyip hata alan cok insan vardır diye düşünüyorum lakin foruma konu açtım kimsede sorun yol yada kimse bios denememiş sanırım dedim saldım. Konuyu görüp hatta üye olup yazdığın için tşkrler. 😇

Geri