Yardım Msı b650m project zero ile işlemci, Ram, kasa uyumu

Burak-Y

80+
Reaksiyon skoru
24
Bütçe
10.000
Msı b650m project zero almıyı düşünüyorum Ryzen 7 7800x3d işlemci ile kullanıcam. 2 sorum olucak.

1-g skill TZ5 Royal Neo 6000mhz cl28 Ram aldım bu ram kodunu anakart destek yerine girince rami bulamıyor takarsam sorun yaşarmıyım?

2- Kasam lian li vision compact bu kasa ile uyumludur?

10.000 tl bütçem var beyaz sistem için kullanıcam başka öneriniz varsa beklerim.

Kasa stealth build için uygundur, evet. Gskill genellikle her qvl de mevcuttur, sizdeki ram orada yoksa sadece test edilmemiştir, bu uyumsuz olduğu anlamına gelmez. En kötü EXPO açarsınız çalışmazsa bir bios reset :D en kötü manuel deneyiş zaten orada da olmazsa iade, yeni ram. Ne eksik? beyaz pusu öneririm lian li edge.

sadece anakart işlemci ve ram değiştiriyorum
G skill ramleri beğendiğim için fiyatıda daha yükselmesin diye aldım. Peki işlemci ile herhangi bir sorun yaşatır mı?
Kasa stealth build için uygundur, evet. Gskill genellikle her qvl de mevcuttur, sizdeki ram orada yoksa sadece test edilmemiştir, bu uyumsuz olduğu anlamına gelmez. En kötü EXPO açarsınız çalışmazsa bir bios reset :D en kötü manuel deneyiş zaten orada da olmazsa iade, yeni ram. Ne eksik? beyaz pusu öneririm lian li edge.

Sorun olmaz. Soket doğru olduğu zaman sorun yaşamazsınız. Sorun yaşamanızın tek yolu kötü anakartta overclock yapmanızdan olur. B650 project zero güzel bir kart. OC veya ısınmaya ve stabil güç vermeye uygundur.

IMG_6523.webp
IMG_6522.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam uygundur demiştiniz ama kasanın girişler foto da var bu girişler anca atx karta giriyor M modelleri kısa olduğu için boşluk kalmıyacak. Şimdi bakınca fark ettim

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam uygundur demiştiniz ama kasanın girişler foto da var bu girişler anca atx karta giriyor M modelleri kısa olduğu için boşluk kalmıyacak. Şimdi bakınca fark ettim
Ekran kartı kablosu evet öyle kalıyor. Gpu da stealth build biraz geç kaldı, gigabyte'ın stealthı var ICE stealth olarak. Onun dışında gördüğün gibi anakart ve cpu kabloları gözükmüyor. Aio'u da hydroshift alsan bile cpunun üstündeki aio boruları gözükecek.(Şahsi düşüncem aioyu üste takmadığı için o borular dags çok gözükmüş) Ancak sorunuzu anlamadım. ATX kartlar daha büyük, m-atx'in sığmama olasığı yok. Takılan yerleri diyorsanız onları çıkartıp yerine değiştirebilirsiniz veya lian li vida kutusundan yenileri takıo öyle montalayabilirsiniz. Kasanın aşağısıyla işiniz yok. Gpu kablodu sağ aşağıdan da gidebilir biraz çaprazlamasına, böylece anakartın altındali delikten geçirerek fana değme riski olmaz(gerçi kabloyu gergin yaparsanız orada da sorun olmaz)

Geri