Neler Yeni

MSI Center Pump Fan sıfır gösteriyor

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,333
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Biliyorum sadece küçük bir ekleme yaptım olurda artich filan alırsa aynı sorunu görünce panik yapmasın 😁
Fark etmez onda da RPM gösteriyor bir şekilde bunda hiç yoktu :D

Gird4p

80+

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bug derken bunu demeye çalışmıştım evet, Benchmarking'de güzel değerler veriyor, Stres altında 90'ı geçmiyor ve 90'da kaldığı sürede 5.1 GHz frekansta 135W güç çekmeye devam ediyor yani kendini kasarak 90'da kalmıyor. Demek ki soğutucu çalışıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Süper konuymuş içinde PMW ve DC farkını da gösteriyor. Teşekkürler hocam. Denilenleri kontrol edeceğim.
Sonuçları bekliyorum hocam

Gird4p

80+
Sonuçları bekliyorum hocam
Artic kullanan arkadaşla sizin bilgilerinizle problemi çözdüm. Şöyle ki, sizin attığınız linkten SysFan ve PumpFan - CpuFan slotları arasındaki farkın güç dağıtımı olduğunu öğrendim. Yani CPUFan ve PUMPFan soketlerine doğaları gereği 36W güç giderken diğer egsoz fanlarına girilecek olan SysFan'lar daha düşük devir çevirdiklerinden sadece 1A yani 12W güç alabiliyorlar. Bu noktada PumpFan ve CpuFan soketlerinde herhangi bir fark olmadığına kanaat getirdim ve güvenle yerlerini değiştirdim.

Sistemi açtığımda CpuFan soketinin faal olduğunu görebildim çünkü radyatör fanları dönüyordu, BIOS'a girdiğimde ise CpuFan yazan yerde koca bir sıfır vardı. :) Yani 4 pinde + - ve nötr'e ek olarak bir de Data yolu vardı ki bu yol BIOS'dan okunacak verileri karta iletiyor. Gel gelelim benim pompa soketinde sadece elektrik hattı var ve doğal olarak pompa değer vermiyor ancak BIOS'da PMW ve Smart Modlarında olduğundan sistem pekala pompa süratine etki ediyor. Yani sistemimde her şey yolunymış sadece sıvı soğutucu üreten firmanın işgüzarlığından data alamamışız.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Artic kullanan arkadaşla sizin bilgilerinizle problemi çözdüm. Şöyle ki, sizin attığınız linkten SysFan ve PumpFan - CpuFan slotları arasındaki farkın güç dağıtımı olduğunu öğrendim. Yani CPUFan ve PUMPFan soketlerine doğaları gereği 36W güç giderken diğer egsoz fanlarına girilecek olan SysFan'lar daha düşük devir çevirdiklerinden sadece 1A yani 12W güç alabiliyorlar. Bu noktada PumpFan ve CpuFan soketlerinde herhangi bir fark olmadığına kanaat getirdim ve güvenle yerlerini değiştirdim.

Sistemi açtığımda CpuFan soketinin faal olduğunu görebildim çünkü radyatör fanları dönüyordu, BIOS'a girdiğimde ise CpuFan yazan yerde koca bir sıfır vardı. :) Yani 4 pinde + - ve nötr'e ek olarak bir de Data yolu vardı ki bu yol BIOS'dan okunacak verileri karta iletiyor. Gel gelelim benim pompa soketinde sadece elektrik hattı var ve doğal olarak pompa değer vermiyor ancak BIOS'da PMW ve Smart Modlarında olduğundan sistem pekala pompa süratine etki ediyor. Yani sistemimde her şey yolunymış sadece sıvı soğutucu üreten firmanın işgüzarlığından data alamamışız.
Yani hocam problem anakartınızda değil sıvı soğutucunuzun kablosundan eksik data gelmesiyle alakalı doğru mu anladım? Yani başka bir soğutucu kullanırsanız pump veya CPU fan kısmından bilgi alabileceksiniz

Gird4p

80+
Yani hocam problem anakartınızda değil sıvı soğutucunuzun kablosundan eksik data gelmesiyle alakalı doğru mu anladım? Yani başka bir soğutucu kullanırsanız pump veya CPU fan kısmından bilgi alabileceksiniz
Evet hocam radyatör ile pompa girişlerinin yerini değiştirdim. Bu sefer pompa yerine radyatör sıfır göstermeye başladı. Demek ki anakart sağlam. Radyatör sıfır göstermesine rağmen gözümün önünde olması gerektiği gibi dönüyordu yani BIOS veri alamadığından sıfır olarak gösteriyor yoksa tıpkı Smart Mode'da ayarladığım gibi çalışıyor arkadan. Eğer High-End bir şey kullansaydım 3Pin yerine 4Pin gelecekti ben de bu kadar uğraşmayacaktım. Oysa cihaz çok güzel soğutuyor stres testinde 89'u geçmiyor çip ancak üreticinin böyle güzel soğutma performansı varken gidip 1Pin'i kısmasını anlamadım.

Bu arada siz ilk mesajda CpuOPT ile yerlerini değiştir diyerek çözümü vermişsiniz. Bende CpuOpt yerine PumpFan yazdığından bana SysFan'a girin soketi diyorsunuz zannettim. Kusura bakmayın. :)

Top Bottom