Neler Yeni

MSI Cyborg 15 A13VF RTX 4060 Ekran Kartı düşük watt problemi

mustafacn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Can T
MSI Cyborg 15 A13VF kullanıyorum bilgisayarlardan az çok anlarım sanardım çok anladığımı düşünerek 4060 kartı görüp bu cihazı aldım fakat ekran kartı 45 watt destekliyormuş bu da düşük performans vermesine yol açıyormuş watt değerini yazılımsal ya da ekran kartına fiziksel işlemler ile artar mı diye araştırdım başka bir cihazın Vbiosunu yazarak o Vbiosun desteklediği watt değerini alabiliyormuşuz bu mümkün müdür mümkün olduğunu varsayarak anlatıyorum. işlemi yapsam cihazda tek fan olduğu için ısınma sorunu yaratıcak default soğutucuyu çift fanlı daha güçlü bir soğutucu ile değiştirmem mümkünmüdür
eğer mümkünse bu işlemleri yapmam sağlıklı olur mu riskli midir
farklı modellerin 140wattlık cihazların performansı ile aynı performansı alabilir miyim
yardımcı olursanız sevinirim

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
392
İsim
Kenan Çelik
Hiç bunları denemeden önce oynamak istediğiniz oyunları indirip benchmark alın. Ardından 140w olan modeller ile aldığınız fps değerlerini karşılaştırın.
Bu söylediklerinizi yapmaya değecek bir fps farkı çıkacağını sanmıyorum.

mustafacn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Can T
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç bunları denemeden önce oynamak istediğiniz oyunları indirip benchmark alın. Ardından 140w olan modeller ile aldığınız fps değerlerini karşılaştırın.
Bu söylediklerinizi yapmaya değecek bir fps farkı çıkacağını sanmıyorum.
Karşılaştırma videolarını izledim %20-30 arası bir fps farkı var pek önemsenicek değerler değil fakat bahsettiğim işlemi yapmak zor değilse ve bilgisayara hiçbir zararı olmayacak ise yapmakda bir sorun olucağını sanmıyorum
bilginiz dahilinde ise işlemi yapmak hakkındaki fikriniz nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,552
İsim
Yuzarsef
yapma bence çünkü adaptörün falan o güce göre ayarlanıyor ve dirençlerde ona göre kardom. Kalkıp arttırdığın zaman adaptörü değiştiricen ama dirençler sıkıntı olacak dirençleri değiştirince akım sıkıntısı sigorta değiştirmen gerekecek falan uzun iş. Garanti süresi biter artık dayanamazsın o zaman biosu değiştirip yap ısınma problemine gelecek olursak da o en son problem zaten 100 derece olunca kapatıyor kendini yakmazsın kartı yani öyle düşünüyorum.

Top Bottom