Neler Yeni

🔥İndirim MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot 7.700 tl

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Ahmet K
@Fantastiktürk hocam ben 1 aydır monitör bakıyorum da kendime 1080p 144hz den ikisini de yükseltmek istiyorum belki indirim felan gelir diye acele de etmedim.
Baktığım modeller:

ASUS 27" TUF GAMING VG27AQML1A​

Samsung 27" LS27BG652EUXUF
ASUS 27" TUF GAMING VG27AQL3A

Takip ettiğim kadarıyla siz monitörler hakkında oldukça bilgi sahibisiniz ve bu modellerin hiçbiri önerileriniz arasında değil. Bunlar kötü monitörler mi acaba? Her tür oyun oynuyorum ağırlıklı olarak World of Tanks gibi

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Geç cevap için kusura bakmayın.
2. monitör fiyatındaki en iyi monitör açık ara. Normal VA ve IPS LCD'lere göre daha az zayıf yanı var. Ancak kronik scanline çıkarma sorunu var. Sorun garanti kapsamında. Dolayısıyla garantiye gönderirim, uğraşırım diyen ve garanti bitince ne olduğunu umursamayacak insanlara ya da sorunu fark etmeyeceklere öneriyoruz.
VG27AQL3A direk kötü bir monitör fiyatına göre. Zira aynı fiyattaki Philips 27M2N5500, MSI G274QPF E2 ve AOC Q27G4X her anlamda daha iyi modeller.
VG27AQML1A'nın incelemesi olmadıği için önermiyorduk. Yarım yamalak da olsa yukarıdakini bulabildim. Tam incelemesini görmek lazım ama bu haliyle fena değil gibi. G274QPX ile 27GR83Q-B arası bir model olmuş. Bunlar arasından satıcı ve fiyata bağlı tercih yapılabilir.

Srozer80

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
SERHAT ÖZER
@Fantastiktürk hocam ben 1 aydır monitör bakıyorum da kendime 1080p 144hz den ikisini de yükseltmek istiyorum belki indirim felan gelir diye acele de etmedim.
Baktığım modeller:

ASUS 27" TUF GAMING VG27AQML1A​

Samsung 27" LS27BG652EUXUF
ASUS 27" TUF GAMING VG27AQL3A

Takip ettiğim kadarıyla siz monitörler hakkında oldukça bilgi sahibisiniz ve bu modellerin hiçbiri önerileriniz arasında değil. Bunlar kötü monitörler mi acaba? Her tür oyun oynuyorum ağırlıklı olarak World of Tanks gibi
ASUS TUF GAMING VG27AQL3A 23. 8 modelini kullanıyorum oldukça iyi parlaklık 350 hopörlürü yeterli ayarları kolay ve vatandan mağazadan ölü piksel ve ışıl sızması testinden sonra almam avantajıma oldu renk doygunluğu rgb%99 olması fiyatına göre güzel ama satabilsem 6500-7000 aralığı 2 k almak isterim.Yükseklik sağa sola çevirilmesi en büyük avantajı

Galvatron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Cengiz Karaköseoğlu
27M2N5500/01 modelini aldım. Yeni yeni kullanıyorum. Ölü piksel felan çıkmadı. 13 kasım da itopyadan sipariş ettim. Fiyat 5999 tl ye . Tam olarak deneyimleyemedim ama gayet kaliteli. Bide hoparlör olsaymış tadından yenmez miş.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
ASUS TUF GAMING VG27AQL3A 23. 8 modelini kullanıyorum oldukça iyi parlaklık 350 hopörlürü yeterli ayarları kolay ve vatandan mağazadan ölü piksel ve ışıl sızması testinden sonra almam avantajıma oldu renk doygunluğu rgb%99 olması fiyatına göre güzel ama satabilsem 6500-7000 aralığı 2 k almak isterim.Yükseklik sağa sola çevirilmesi en büyük avantajı
Amacım kullandığınız modeli gömmek değil. Ama yukarıda bahsettiğim üzere fiyatına göre daha iyi modeller var.
Bilgilendirme olsun diye söylüyorum sRGB %99 dediğiniz şey laptop ekranı gibi bir şey. En temel renk gamutudur ve 2500TL'ye aldiğınız ekranda bile desteklenir. Geniş gamut olup olmamasına bakarız ki bu modelde DCI-P3 gamutu %89. Kötü değil ama aynı fiyattaki muadili modeller %94 ve %95 sunuyor.

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Philips 27M2N5500 arada çok fark olmamakla beraber biraz daha iyi.
Satıcısı iyi olana ve fiyatına göre tercih yapılmalı. Detaylı bilgi için bknz.:

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet yaman
Philips 27M2N5500 arada çok fark olmamakla beraber biraz daha iyi.
Satıcısı iyi olana ve fiyatına göre tercih yapılmalı. Detaylı bilgi için bknz.:

Üstadım Philips 27M2N5500 almayı düşünüyorum, yorumlarınız, araştırmalarınız neticesinde. Fiyatı şu anda 7.979 TL civarı, indirimlerde takip edeceğim biraz daha düşerse direkt alacağım. Bunun haricinde notlarımıza ve radarımıza almamız gereken bu fiyat bandında farklı 2k monitörler olursa eğer dinlemekten memnun oluruz.

Sevgiler,

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Ahmet K
Geç cevap için kusura bakmayın.
2. monitör fiyatındaki en iyi monitör açık ara. Normal VA ve IPS LCD'lere göre daha az zayıf yanı var. Ancak kronik scanline çıkarma sorunu var. Sorun garanti kapsamında. Dolayısıyla garantiye gönderirim, uğraşırım diyen ve garanti bitince ne olduğunu umursamayacak insanlara ya da sorunu fark etmeyeceklere öneriyoruz.
VG27AQL3A direk kötü bir monitör fiyatına göre. Zira aynı fiyattaki Philips 27M2N5500, MSI G274QPF E2 ve AOC Q27G4X her anlamda daha iyi modeller.
VG27AQML1A'nın incelemesi olmadıği için önermiyorduk. Yarım yamalak da olsa yukarıdakini bulabildim. Tam incelemesini görmek lazım ama bu haliyle fena değil gibi. G274QPX ile 27GR83Q-B arası bir model olmuş. Bunlar arasından satıcı ve fiyata bağlı tercih yapılabilir.
G65B özellik olarak çok iyi dediğiniz gibi. Fiyatı da şu an n11 de 10.989₺ takipteydim 11.999 dan düştü. Fiyatı iyi mi bilmiyorum zira bu monitörü daha 1 ay önce 9700 den felan alanlar olmuş fakat şu an hem satıcısı çok az hem de rakipleri bu monitörü 14-15binlerden satıyor. Sanırım şansımı deneyeceğim. Kronik sorun olmazsa ne mutlu.
Aslında G27QPX de çok hoşuma gitmişti Sizin birkaç mesajınızı okumuştum fakat sırf Freesync yok diye elemiştim. Belki de hata ettim bilemiyorum. Şu an MSI tekrar amazonda satılsaydı alırdım herhalde :) mesajlarınız için teşekkür ederim üstadım. 10.890₺ G65B in değeceğini düşünüyor musunuz peki? Ona göre bu işi bugün bitirme niyetindeyim

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Üstadım Philips 27M2N5500 almayı düşünüyorum, yorumlarınız, araştırmalarınız neticesinde. Fiyatı şu anda 7.979 TL civarı, indirimlerde takip edeceğim biraz daha düşerse direkt alacağım. Bunun haricinde notlarımıza ve radarımıza almamız gereken bu fiyat bandında farklı 2k monitörler olursa eğer dinlemekten memnun oluruz.

Sevgiler,
MSI G274QPF E2.
AOC Q27G4X.

Özellikle AOC ve Philips birbirine çok yakın. Ama AOC'un önemli bir şey olmamakla birlikte bir tık yavaş olduğunu bilin.
G65B özellik olarak çok iyi dediğiniz gibi. Fiyatı da şu an n11 de 10.989₺ takipteydim 11.999 dan düştü. Fiyatı iyi mi bilmiyorum zira bu monitörü daha 1 ay önce 9700 den felan alanlar olmuş fakat şu an hem satıcısı çok az hem de rakipleri bu monitörü 14-15binlerden satıyor. Sanırım şansımı deneyeceğim. Kronik sorun olmazsa ne mutlu.
Aslında G27QPX de çok hoşuma gitmişti Sizin birkaç mesajınızı okumuştum fakat sırf Freesync yok diye elemiştim. Belki de hata ettim bilemiyorum. Şu an MSI tekrar amazonda satılsaydı alırdım herhalde :) mesajlarınız için teşekkür ederim üstadım. 10.7890₺ G65B in değeceğini düşünüyor musunuz peki? Ona göre bu işi bugün bitirme niyetindeyim
G274QPX'te Free-sync var.
G6 G65B hakkında bir not daha düşeyim. Hızlı VA evet, hatta şurada kendi yaptığım ghosting testini ve hız açiklamasını eklemiştim:
Ama hala biraz black smearing olduğunu hatırlatayım. Herhangi normal birinin fark edeceğini sanmıyorum. Muhtemelen anlamayan biri hızlı bir IPS ile arasındaki farkı göremeyecektir. Ama üst düzeyde rekabetçi oyun için ya da ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız IPS bakmakta fayda olabilir. Ha bu durumda zaten 2K 27 inç almak çok mantıklı değil ve G274QPX de buna uygun değil ama... Şahsen kronik sorunu hesaba katmazsak ben kendime G6 alırdım.

Evet 10.5K eder. Ancak bundan birkaç ay önce 9.5'tan aldik arkadaşlarıma. Ondan sonra bir-iki sefer daha 9.7'ye düşmüş olması lazım. Aradaki fark çok değil dolayısıyla tavsiyem iyi satıcı bulursanız ondan almanız fiyattan ziyade.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Ahmet K
MSI G274QPF E2.
AOC Q27G4X.

Özellikle AOC ve Philips birbirine çok yakın. Ama AOC'un önemli bir şey olmamakla birlikte bir tık yavaş olduğunu bilin.

G274QPX'te Free-sync var.
G6 G65B hakkında bir not daha düşeyim. Hızlı VA evet, hatta şurada kendi yaptığım ghosting testini ve hız açiklamasını eklemiştim:
Ama hala biraz black smearing olduğunu hatırlatayım. Herhangi normal birinin fark edeceğini sanmıyorum. Muhtemelen anlamayan biri hızlı bir IPS ile arasındaki farkı göremeyecektir. Ama üst düzeyde rekabetçi oyun için ya da ağırlıklı rekabetçi oynuyorsanız IPS bakmakta fayda olabilir. Ha bu durumda zaten 2K 27 inç almak çok mantıklı değil ve G274QPX de buna uygun değil ama... Şahsen kronik sorunu hesaba katmazsak ben kendime G6 alırdım.

Evet 10.5K eder. Ancak bundan birkaç ay önce 9.5'tan aldik arkadaşlarıma. Ondan sonra bir-iki sefer daha 9.7'ye düşmüş olması lazım. Aradaki fark çok değil dolayısıyla tavsiyem iyi satıcı bulursanız ondan almanız fiyattan ziyade.
Her şey için teşekkür ederim üstadım halen sizi takipteyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Murad sedat
Oladabilir olmayabilir ama olma ihtimaline daha zayıf veriyorum. Bunun için oda koşullarini bilmem lazım. Oda parlak olduğu için parlaklıktan ve yansımadan dolayı o karanlık bölgeler yeterince parlamıyorsa göremiyor olabilirsiniz. O durumda daha yüksek parlaklık sorunu çözer. Ama oda karanlıkken/loşken bile seçemiyorsanız o zaman o kontrasttan ve gammadan kaynaklı. Onun için iyi kontrast ve iyi gamma lazım. 1.si IPS'lerin zayıf yanıdır, 2. si ise monitörün kalibrasyonuna bağli. O da şans işi. Aynı modelde üründen ürune değisebilir. Dolayisiyla sorunu çözmeyebilir.

Görüntü kalitesinin önemli olmadığı CS vb. oyunlarda shadow boost özelliğini kullanabilirsiniz (Markaya göre dark boost vb. farklı isimler alabilir.). Tam olarak o karanlık bölgeleri aydınlatmaya yarıyor.

Ek olarak: 27GR75Q zaten kötü bir model.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İkisinde de elimizde çok örnek yok ama şimdiye kadar kulağıma gelen kronik kalite kontrol sorunu ya da ölu piksel sorunu olmadı. Değişimi/iadesi kolay olan bir yerden almak bunun için en iyi önlem. O yüzden MSI ve Amazon'dan bahsettim zaten.
Dark boost tam tersi ipslerde siyahların daha koyu çıkmasına yarayan bir özellik adı üstünde. Dark boost = Koyu güçlendirme

Top Bottom