Testi yok. Hiçbir fikrim yok. İyi diyenler neye göre diyor ben de bilmek istiyorum.@Fantastiktürk hocam alınır mı?
kağıt üzerinde değerleri iyi gibi duruyor hocam 400nit Adobe RGB / DCI-P3 / sRGBTesti yok. Hiçbir fikrim yok. İyi diyenler neye göre diyor ben de bilmek istiyorum.
Sadece renk gamutuyla iş bitmiyor hocam. Örneğin şuradaki incelemeye bir bakın bakalım biz değerlendirirken kaç tane özelliğe bakıyoruz:kağıt üzerinde değerleri iyi gibi duruyor hocam 400nit Adobe RGB / DCI-P3 / sRGB
94%/93%/119%
Mesaj otomatik birleştirildi:
ghosting sorunu var mı onu da bilmek gerek tabi.
Bu testleri yapmak için profesyonel olmak lazım mı yoksa nasıl yapılacağını normal biri öğrenebilir mi hocam ben satın aldım geldiğinde yapabilirsem bi inceleme yaparım.Testi yok. Hiçbir fikrim yok. İyi diyenler neye göre diyor ben de bilmek istiyorum.
"Profesyonel olmak" kısmına güldüm hocam eyvallahBu testleri yapmak için profesyonel olmak lazım mı yoksa nasıl yapılacağını normal biri öğrenebilir mi hocam ben satın aldım geldiğinde yapabilirsem bi inceleme yaparım.
İkisi de değil ama ikisi arasından MSI.Bu model mi yoksa LG mi?
LG nin bu serisi çok hoşuma gidiyor ama çok indirimde değil şuan
Peki 8-9k ya kadar en kaliteli 2k monitör sizce hangisi? Aşırı kararsız kaldım msi bu kodeli 7700 diğer model 6900 hb'daİkisi de değil ama ikisi arasından MSI.
LG geniş gamut bile olmayan dümdüz özelliksiz bir model. LG diye pahalı satıyorlar. MSI 275QF'nin dengi.
Philips 27M2N5500 en iyisi. Ama MSI G274QPF E2 de iyidir. MSI'ı Amazon sattığı için o tercih edilebilir. Kronik sorunu ile uğraşırım diyorsanız ve ağırlıklı rekabetçi oynamıyorum (En önemli şey hız) demiyorsanjz Samsung Odyssey G6 G65B rakipsiz.Peki 8-9k ya kadar en kaliteli 2k monitör sizce hangisi? Aşırı kararsız kaldım msi bu kodeli 7700 diğer model 6900 hb'da
Bu modelde çok ölü piksek çıkmıyor mu hocam birde bende Lg Ultragear 27R75Q-B 27 inch 2k 165 hz modeli var .Bunun parlaklığı 300 nitmiş alırken dikkat etmemiştim.Oyunlarda karanlık siyahlıklarda adamları göremiyorum.Hdr filan kapalı.Şimdi 400 nit parlaklığında bir monitör alsam herhangi bir değişiklik olur muPhilips 27M2N5500 en iyisi. Ama MSI G274QPF E2 de iyidir. MSI'ı Amazon sattığı için o tercih edilebilir. Kronik sorunu ile uğraşırım diyorsanız ve ağırlıklı rekabetçi oynamıyorum (En önemli şey hız) demiyorsanjz Samsung Odyssey G6 G65B rakipsiz.
Bütçeniz 10K üstüne çıkarsa ve G6 almak istemiyorsanız MAG274QRF QD E2.
Oladabilir olmayabilir ama olma ihtimaline daha zayıf veriyorum. Bunun için oda koşullarini bilmem lazım. Oda parlak olduğu için parlaklıktan ve yansımadan dolayı o karanlık bölgeler yeterince parlamıyorsa göremiyor olabilirsiniz. O durumda daha yüksek parlaklık sorunu çözer. Ama oda karanlıkken/loşken bile seçemiyorsanız o zaman o kontrasttan ve gammadan kaynaklı. Onun için iyi kontrast ve iyi gamma lazım. 1.si IPS'lerin zayıf yanıdır, 2. si ise monitörün kalibrasyonuna bağli. O da şans işi. Aynı modelde üründen ürune değisebilir. Dolayisiyla sorunu çözmeyebilir.Bu modelde çok ölü piksek çıkmıyor mu hocam birde bende Lg Ultragear 27R75Q-B 27 inch 2k 165 hz modeli var .Bunun parlaklığı 300 nitmiş alırken dikkat etmemiştim.Oyunlarda karanlık siyahlıklarda adamları göremiyorum.Hdr filan kapalı.Şimdi 400 nit parlaklığında bir monitör alsam herhangi bir değişiklik olur mu
İkisinde de elimizde çok örnek yok ama şimdiye kadar kulağıma gelen kronik kalite kontrol sorunu ya da ölu piksel sorunu olmadı. Değişimi/iadesi kolay olan bir yerden almak bunun için en iyi önlem. O yüzden MSI ve Amazon'dan bahsettim zaten.Bu modelde çok ölü piksek çıkmıyor mu hocam