Neler Yeni

🔥İndirim MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot 7.700 tl

Ryzen-22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Beytullah Karabaş

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

muzox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muzo X
Testi yok. Hiçbir fikrim yok. İyi diyenler neye göre diyor ben de bilmek istiyorum.
kağıt üzerinde değerleri iyi gibi duruyor hocam 400nit Adobe RGB / DCI-P3 / sRGB
94%/93%/119%
Mesaj otomatik birleştirildi:

ghosting sorunu var mı onu da bilmek gerek tabi.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
kağıt üzerinde değerleri iyi gibi duruyor hocam 400nit Adobe RGB / DCI-P3 / sRGB
94%/93%/119%
Mesaj otomatik birleştirildi:

ghosting sorunu var mı onu da bilmek gerek tabi.
Sadece renk gamutuyla iş bitmiyor hocam. Örneğin şuradaki incelemeye bir bakın bakalım biz değerlendirirken kaç tane özelliğe bakıyoruz:
Ve bunların büyük çoğunluğu kagıt verilerinde verilmez, verilenler de çoğunlukla testte farklı çıkar.

Ve hayır bu IPS segmentte berbat bir ghostingi olan monitör bulmanız çok zor. Dolayisıyla asıl problem o değil.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bu testleri yapmak için profesyonel olmak lazım mı yoksa nasıl yapılacağını normal biri öğrenebilir mi hocam ben satın aldım geldiğinde yapabilirsem bi inceleme yaparım.
"Profesyonel olmak" kısmına güldüm hocam eyvallah 😅

Bazı şeyleri siz yapabilirsiniz. Mesela ghosting testi, strobe testi, ışık sızması ve glow testi, VRR titreme testi, kalite kontrol vb. Ama bunlar yeterliden çok uzak maalesef. Tepki süresi testi için tepki süresi ölçum cihazi, görüntü kalitesi için colorimeter vb. cihazlar lazım. Dolayısıyla maalesef monitör son kullanicının alınabilir/alınamaz denecek kadar inceleyebileceği bir şey değil.

Zaten bu yüzden monitör alırken "Aldın mı da konuşuyorsun", "Ben aldım çok iyi" vb. yorumlara, satış sitelerinin değerlendirme kısmına %98 bakmayin diyoruz daima.

ExPeror

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Cenk

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

ExPeror

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Cenk
İkisi de değil ama ikisi arasından MSI.

LG geniş gamut bile olmayan dümdüz özelliksiz bir model. LG diye pahalı satıyorlar. MSI 275QF'nin dengi.
Peki 8-9k ya kadar en kaliteli 2k monitör sizce hangisi? Aşırı kararsız kaldım msi bu kodeli 7700 diğer model 6900 hb'da

Top Bottom