Neler Yeni

🔥İndirim MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot 7.700 tl

Ryzen-22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Beytullah Karabaş

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

muzox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Muzo X
Testi yok. Hiçbir fikrim yok. İyi diyenler neye göre diyor ben de bilmek istiyorum.
kağıt üzerinde değerleri iyi gibi duruyor hocam 400nit Adobe RGB / DCI-P3 / sRGB
94%/93%/119%
Mesaj otomatik birleştirildi:

ghosting sorunu var mı onu da bilmek gerek tabi.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
kağıt üzerinde değerleri iyi gibi duruyor hocam 400nit Adobe RGB / DCI-P3 / sRGB
94%/93%/119%

ghosting sorunu var mı onu da bilmek gerek tabi.
Sadece renk gamutuyla iş bitmiyor hocam. Örneğin şuradaki incelemeye bir bakın bakalım biz değerlendirirken kaç tane özelliğe bakıyoruz:
Ve bunların büyük çoğunluğu kagıt verilerinde verilmez, verilenler de çoğunlukla testte farklı çıkar.

Ve hayır bu IPS segmentte berbat bir ghostingi olan monitör bulmanız çok zor. Dolayisıyla asıl problem o değil.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu testleri yapmak için profesyonel olmak lazım mı yoksa nasıl yapılacağını normal biri öğrenebilir mi hocam ben satın aldım geldiğinde yapabilirsem bi inceleme yaparım.
"Profesyonel olmak" kısmına güldüm hocam eyvallah 😅

Bazı şeyleri siz yapabilirsiniz. Mesela ghosting testi, strobe testi, ışık sızması ve glow testi, VRR titreme testi, kalite kontrol vb. Ama bunlar yeterliden çok uzak maalesef. Tepki süresi testi için tepki süresi ölçum cihazi, görüntü kalitesi için colorimeter vb. cihazlar lazım. Dolayısıyla maalesef monitör son kullanicının alınabilir/alınamaz denecek kadar inceleyebileceği bir şey değil.

Zaten bu yüzden monitör alırken "Aldın mı da konuşuyorsun", "Ben aldım çok iyi" vb. yorumlara, satış sitelerinin değerlendirme kısmına %98 bakmayin diyoruz daima.

ExPeror

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Cenk

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

ExPeror

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Cenk
İkisi de değil ama ikisi arasından MSI.

LG geniş gamut bile olmayan dümdüz özelliksiz bir model. LG diye pahalı satıyorlar. MSI 275QF'nin dengi.
Peki 8-9k ya kadar en kaliteli 2k monitör sizce hangisi? Aşırı kararsız kaldım msi bu kodeli 7700 diğer model 6900 hb'da

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Peki 8-9k ya kadar en kaliteli 2k monitör sizce hangisi? Aşırı kararsız kaldım msi bu kodeli 7700 diğer model 6900 hb'da
Philips 27M2N5500 en iyisi. Ama MSI G274QPF E2 de iyidir. MSI'ı Amazon sattığı için o tercih edilebilir. Kronik sorunu ile uğraşırım diyorsanız ve ağırlıklı rekabetçi oynamıyorum (En önemli şey hız) demiyorsanjz Samsung Odyssey G6 G65B rakipsiz.

Bütçeniz 10K üstüne çıkarsa ve G6 almak istemiyorsanız MAG274QRF QD E2.

Requielme

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Bilal
Philips 27M2N5500 en iyisi. Ama MSI G274QPF E2 de iyidir. MSI'ı Amazon sattığı için o tercih edilebilir. Kronik sorunu ile uğraşırım diyorsanız ve ağırlıklı rekabetçi oynamıyorum (En önemli şey hız) demiyorsanjz Samsung Odyssey G6 G65B rakipsiz.

Bütçeniz 10K üstüne çıkarsa ve G6 almak istemiyorsanız MAG274QRF QD E2.
Bu modelde çok ölü piksek çıkmıyor mu hocam birde bende Lg Ultragear 27R75Q-B 27 inch 2k 165 hz modeli var .Bunun parlaklığı 300 nitmiş alırken dikkat etmemiştim.Oyunlarda karanlık siyahlıklarda adamları göremiyorum.Hdr filan kapalı.Şimdi 400 nit parlaklığında bir monitör alsam herhangi bir değişiklik olur mu

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu modelde çok ölü piksek çıkmıyor mu hocam birde bende Lg Ultragear 27R75Q-B 27 inch 2k 165 hz modeli var .Bunun parlaklığı 300 nitmiş alırken dikkat etmemiştim.Oyunlarda karanlık siyahlıklarda adamları göremiyorum.Hdr filan kapalı.Şimdi 400 nit parlaklığında bir monitör alsam herhangi bir değişiklik olur mu

Oladabilir olmayabilir ama olma ihtimaline daha zayıf veriyorum. Bunun için oda koşullarini bilmem lazım. Oda parlak olduğu için parlaklıktan ve yansımadan dolayı o karanlık bölgeler yeterince parlamıyorsa göremiyor olabilirsiniz. O durumda daha yüksek parlaklık sorunu çözer. Ama oda karanlıkken/loşken bile seçemiyorsanız o zaman o kontrasttan ve gammadan kaynaklı. Onun için iyi kontrast ve iyi gamma lazım. 1.si IPS'lerin zayıf yanıdır, 2. si ise monitörün kalibrasyonuna bağli. O da şans işi. Aynı modelde üründen ürune değisebilir. Dolayisiyla sorunu çözmeyebilir.

Görüntü kalitesinin önemli olmadığı CS vb. oyunlarda shadow boost özelliğini kullanabilirsiniz (Markaya göre dark boost vb. farklı isimler alabilir.). Tam olarak o karanlık bölgeleri aydınlatmaya yarıyor.

Ek olarak: 27GR75Q zaten kötü bir model.

Bu modelde çok ölü piksek çıkmıyor mu hocam
İkisinde de elimizde çok örnek yok ama şimdiye kadar kulağıma gelen kronik kalite kontrol sorunu ya da ölu piksel sorunu olmadı. Değişimi/iadesi kolay olan bir yerden almak bunun için en iyi önlem. O yüzden MSI ve Amazon'dan bahsettim zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,074
Üyeler
163,429
Son üye
CJ ALEMDAR
Top Bottom