Neler Yeni

MSI G274QPF-QD 27 gölgenme sebebi

zidane55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yusuf
Sebebı Tepkıme Süresi secenegı ... ona gelınce normal-hızlı-cok hızlı seceneği var. Çok hızlı yapınca karakterın hızlı hareket ederken golgelenmesı oluyor buda bozuk gıbı gosterıyor. Şimdi ghostın testı yaptım bişey cıkmadı bu sorun var yada bu sorun mu değil mi iade edeyim mi.

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Normaldir, en uygun ayarda tutun.

VESA'nın ölçüm standardında sadece %10'dan %90'a geçiş süresi baz alınıyor, geriye kalan %0'dan -> %10'a geçiş süresi ile %90'dan -> %100'e geçiş süresi bu ölçüme dahil edilmiyor.

Monitör üreticileri de bu bahsettiğim geçiş kısımlarının(%0>%10 ve %90->%100) VESA ölçümüne dahil edilmediğini bildiği için piksele aşırı voltaj uygulayarak %10'dan %90'a geçiş süresini kısaltıyor, tabi bunun karşılığında teste dahil olmayan kısımda görülen aşım(overshoot) dediğimiz durum meydana geliyor. Bunu da monitörünüzdeki overdrive ayarı sayesinde yapıyorlar, overdrive ayarını maksimum'a aldığınızda UFO testini açarsanız sizin monitörünüzde de muhtemelen overshoot sebebiyle inverse ghosting meydana gelecektir

coder55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
cenk
Sebebı Tepkıme Süresi secenegı ... ona gelınce normal-hızlı-cok hızlı seceneği var. Çok hızlı yapınca karakterın hızlı hareket ederken golgelenmesı oluyor buda bozuk gıbı gosterıyor. Şimdi ghostın testı yaptım bişey cıkmadı bu sorun var yada bu sorun mu değil mi iade edeyim mi.
Hocam selam aynı monitörden aldım display port ile kasaya bağlı hdmi ile başka bir cihaza taktığımda no signal oluyor monitörü kapatıp açarsam görüntü hdmi üzerinden geliyor sizde böyle bir durum var mı hdmi ile başka cihaza direkt takınca görüntü geliyor mu

coder55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
cenk
Hocam selam aynı monitörden aldım display port ile kasaya bağlı hdmi ile başka bir cihaza taktığımda no signal oluyor monitörü kapatıp açarsam görüntü hdmi üzerinden geliyor sizde böyle bir durum var mı hdmi ile başka cihaza direkt takınca görüntü geliyor mu
durumu şöyle çözdüm otomatik tarama açıksa diğerlerine geçmiyor saçma bir şekilde taramayı kapatıp elle yaparsam geçiyor bu bir sorunda iade edeyim

Top Bottom