Neler Yeni

MSI G274QPX 27 alınır mı ?

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
Herşeyi oynuyorum. %70 rekabetçi geriye kalan diğer türler.

Mesaj otomatik birleştirildi:

İşte 24 inç bide güzel monitör alabilirsem. 240 hz bende düşündüm de. İşte bakalım. 180 e karar vermiştim. Herkes diyor arada fark var 240 al
Rampage, gamebooster ve James Donkey gibi monitörler önermem bu arada.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
M27Q ya bakmasını söyleyeceğim.
Baktım geldim hocam. Biraz geç oldu ama...

274QPX daha iyi bir model. 274QPX anlaşılmaz bir şekilde yavaş. M27Q X de yeterince hızlı değil ve ghosting var. Ancak 274QPX kadar kötü değil. Yine de 274QPX diyorum şu şartlarda:
Oyunda normal bir kullanıcıyı rahatsız etmez. Memnun kalırsınız. Ama rekabetçi oyunları üst düzeyde oynuyorsanız ya da tek amacınız rekabetçi oyunlar oynamaksa önermem.
Çünkü diğer alanlarda 274QPX daha iyi: kontrast (1450 vs 1100), parlaklık, renk gamutu vs.

Sadece Ms değeri konusunda şüpheci 1 Ms gtg yazısına yani tahmini kaç Ms bu monitör diye soruyordu.
Karanlık renklerde geçiş hariç kalan renklerde IPS'lerden bile hızlı olduğunu zaten anlatmıştım. Karanlık renklerde de rahatsız edecek bir durum yok diye belirtmiştim. Ama illa ki tepki süresi tablosunu istiyorsanız buyrun:
1729282047978.png

2.64ms ve 240Hz'de (4.16ms yenileme sıklığı) %90 percent-in-window çok iyi değerler. Mesela sizin sorduğunuz 274QPX ve M27Q X'e bakalım:
1729282213238.png
1729283067715.png

NOT!!!: Bu tablolardaki ms değerlerini doğrudan karşılaştırılamazsınız sayı olarak. Çünkü test yöntemleri farklı. Ama fikir verir.
Şimdi de bu değerler gerçekte nasıl görünüyor ona bakalım:
1729283167459.png
1729283175165.png
1729283183323.png

Bilemiyorum daha nasıl kanıtlayabilirim. TR'de şu iki testi birlikte veren kanal yok yani.
Ve tarama çizgileri gibi bir şey dedi onlardan dolayı sanırım.
Bahsettiğim scanline problemi. O konuda yazdıklarımı iyi okuyun. Pek çok kişi sorduğu için size yazmayı unutmuş olabilirim belki. Söylersiniz.
Size burda en çok önereceğim G2524H olur XG2431 ile aralarında fark yok denecek kadar az.
XG2431 tam bir e-spor monitörü tam tersine. Bahsettiğim monitörlerin çoğunda pazarlamadan ibaret olan ve özel monitör gerekiren strobe modu işte bu monitörde çok iyi çalışıyor. Alıp tek seferlik strobe ayarını yapmayla uğraşırım diyen için rakipsiz bir model.
İkinci el işine girilmez mi diyorsunuz hocam. Alınali yakin bile olsa. Garanti vs tam
Az kullanılmış olduğundan eminseniz (fatura tarihi yakınsa ya da monitör menüsünde kullanım süresini görebiliyorsanız vs.) ve ışık sızması, glow, ölü piksel konularında iyiyse alınır. Aksi halde önermiyorum. Kullandıkça renkleri değişiyor monitörlerin.
180 e karar vermiştim. Herkes diyor arada fark var 240 al
Evet var. Ağırlıklı veya üst seviyede rekabetçi oynuyorsanız fark eder. Yok daha rahat takılıyorum diyorsanız daha güzel görüntüsü olan 180Hz bir model bakabilirsiniz.

Son düzenleme:

Orix

80+

274QPX daha iyi bir model. 274QPX anlaşılmaz bir şekilde yavaş. M27Q X de yeterince hızlı değil ve ghosting var. Ancak 274QPX kadar kötü değil. Yine de 274QPX diyorum şu şartlarda:

Çünkü diğer alanlarda 274QPX daha iyi: kontrast (1450 vs 1100), parlaklık, renk gamutu vs.

Karanlık renklerde geçiş hariç kalan renklerde IPS'lerden bile hızlı olduğunu zaten anlatmıştım. Karanlık renklerde de rahatsız edecek bir durum yok diye belirtmiştim. Ama illa ki tepki süresi tablosunu istiyorsanız buyrun:
Alıntıyı görüntüle

2.64ms ve 240Hz'de (4.16ms yenileme sıklığı) %90 percent-in-window çok iyi değerler. Mesela sizin sorduğunuz 274QPX ve M27Q X'e bakalım:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

NOT!!!: Bu tablolardaki ms değerlerini doğrudan karşılaştırılamazsınız sayı olarak. Çünkü test yöntemleri farklı. Ama fikir verir.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bilemiyorum daha nasıl kanıtlayabilirim. TR'de şu iki testi birlikte veren kanal yok yani.

Bahsettiğim scanline problemi. O konuda yazdıklarımı iyi okuyun. Pek çok kişi sorduğu için size yazmayı unutmuş olabilirim belki. Söylersiniz.

XG2431 tam bir e-spor monitörü tam tersine. Bahsettiğim monitörlerin çoğunda pazarlamadan ibaret olan ve özel monitör gerekiren strobe modu işte bu monitörde çok iyi çalışıyor. Alıp tek seferlik strobe ayarını yapmayla uğraşırım diyen için rakipsiz bir model.

Az kullanılmış olduğundan eminseniz (fatura tarihi yakınsa ya da monitör menüsünde kullanım süresini görebiliyorsanız vs.) ve ışık sızması, glow, ölü piksel konularında iyiyse alınır. Aksi halde önermiyorum. Kullandıkça renkleri değişiyor monitörlerin.

Evet var. Ağırlıklı veya üst seviyede rekabetçi oynuyorsanız fark eder. Yok daha rahat takılıyorum diyorsanız daha güzel görüntüsü olan 180Hz bir model bakabilirsiniz.
Hocam bu mu Lenovo Legion R25F-30

Bu mu

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam bu mu Lenovo Legion R25F-30

Bu mu
AOC kesinkile. Ama AOC son zamanlarda sıkıntı çıkarıyor. Sorunlu parti ürünler ya da B-stock ürün satanlar var galiba. Önermiyorum o yüzden eğer garanti ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız.

Lenovo R25i de çok pahalı satıldiğından yerine şimdikik Philips 24M2N3200 ya da 27 modelini öneriyorum.

Orix

80+
AOC kesinkile. Ama AOC son zamanlarda sıkıntı çıkarıyor. Sorunlu parti ürünler ya da B-stock ürün satanlar var galiba. Önermiyorum o yüzden eğer garanti ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız.

Lenovo R25i de çok pahalı satıldiğından yerine şimdikik Philips 24M2N3200 ya da 27 modelini öneriyorum.
6100 tl lenovo dediğiniz. Yani o fiyata değmez mi diyorsunuz

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
6100 tl lenovo dediğiniz. Yani o fiyata değmez mi diyorsunuz
Asla. 6100 ne yahu? 2K fiyatına satıyorlar. 24G4X sorun çıkarmasa daha iyi bir model. Ve bu Lenovo'da da kalite kontrol sorunu var.

hellx6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Hellx
@Fantastiktürk bu scanline problemi donanımsal bir hata mı? Yani şans işi midir hocam ?

dexmete

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Metehan

2k 27 inch curve VA panelden geçilebilecek 2K IPS panel monitöre geçmeyi planlıyorm 2 k va olarak G27QC kullanıyorum. Ips panele geçsem ıps glow rahatsız eder mi ? Ayrıca bunu satıp üzerine 4-5 k koymaya değer mi ? Değer diyorsanız hangi monitörü önerirsiniz ? (Monitör kolum var hareket kabiliyeti çok önemli değil )

Bütçe : 8-10 k
Oynadığım oyunlar : FC - CS ve genelde hikaye tabanlı oyunlar.

Orix

80+
Asla. 6100 ne yahu? 2K fiyatına satıyorlar. 24G4X sorun çıkarmasa daha iyi bir model. Ve bu Lenovo'da da kalite kontrol sorunu var.
Peki hocam 2k olsun 1080p olsun 😂 bana düzgün 180 hz olsun hadi vazgeçtim madem bu kadar pahalı 240 hz (benim için) 180 hz önerin 7kya kadar çıkarım. Renk uyumu, kalitesi güzel ve gg olmicak bir şey olsunda. Yada Kasım indirimi diyor millet onu beklememe değer mi?

anil12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Anıl Arslan

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Hocam merhaba, 2K 240HZ monitör ne tavsiye ederseniz? bütçe 15 bin. Ağırlıklı CS2 oynuyoruz. Hızlı monitör lazım :)

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam merhaba, 2K 240HZ monitör ne tavsiye ederseniz? bütçe 15 bin. Ağırlıklı CS2 oynuyoruz. Hızlı monitör lazım :)

Strobe'lu model var mıdır bu segmentte bu fiyata bilmiyorum. Normal modda bu yeterince iyi.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Baran Kut

Strobe'lu model var mıdır bu segmentte bu fiyata bilmiyorum. Normal modda bu yeterince iyi.
Hocam rahatsız ediyorum konu altında ama bir arkadaşa 10 bin lira aşağısında bir monitör arıyorum. Bana şu modeli önerdiler ama ne kadar iyi veya daha iyisi var mı çok bir bilgim yok. Var mıdır senin bir önerin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,017,479
Üyeler
161,292
Son üye
FlameTheBest