Neler Yeni

Yardım MSI Laptop oyundayken işlemci frekansı ve fps düşüyor

viyalanes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil S
MSI Thin GF63 modelinde yaklaşık 2 gündür bu sorunu yaşıyorum, pubg veya cs gibi oyunlarda thin kasa olduğu için doğal olarak 90-95 derecede çalışırdı ve sorun olmazdı Son 2 gündür bir süre sonra sıcaklık değerleri 60 a sabitleniyor ve işlemci frekans 1.78 e düşürüyor. Yüksek performansta kullanıyorum fakat güç yönetim ayarlarını hiç değişmedim. Yarım saat içinde düzeliyor bu durum. Çözümü nedir ?

not: bu sorunu yaşamadan hemen önce bios update yapmıştım.

MSI Thin GF63, i7-12650h, rtx4050

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,575
İsim
Yuzarsef
BIOS ayarlarını eskisi gibi yap düzelir. Yeni yaptığının ayarlarında sıkıntı vardır fakat ben ayar yaparken hangi pc olursa olsun chat gpt ye ne amaç ile kullanacağımı yazıp onun dediği değerlere ayarlıyorum dene bence.

viyalanes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil S
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
BIOS ayarlarını eskisi gibi yap düzelir. Yeni yaptığının ayarlarında sıkıntı vardır fakat ben ayar yaparken hangi pc olursa olsun chat gpt ye ne amaç ile kullanacağımı yazıp onun dediği değerlere ayarlıyorum dene bence.
maalesef dostum birçok denememe rağmen bu 3 ay içerisinde temiz kurulum dahi yaptım aynı sorunu yaşıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,575
İsim
Yuzarsef
maalesef dostum birçok denememe rağmen bu 3 ay içerisinde temiz kurulum dahi yaptım aynı sorunu yaşıyorum.
kardo msi da da monster da olduğu gibi control center gibi bi yazılım var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,575
İsim
Yuzarsef
var dostum msi center
kardo ben win10 da sıkıntı yaşamadım fakat win11 24h2 de direkt yükleyince çoğu oyunda fps çöküyordu. sürücüleri elle kurdum ardından monster center ı kurarken ekran kartı ayarlarını kapadım ben. öyle girince düzeldi. ilk olarak win 24h2 kurarken eski şekilde kurmayı açıp öyle kur ekran kartı sürücünü nvidia app i elle kur ardından msi center ı kur kardo

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,875
Üyeler
171,656
Son üye
allegroxd
Top Bottom